İzmir’den yaz tatilini geçirmek için Trabzon’a gelen bir hemşehrimiz, “Hastaneyi prırıl pırıl bulduk. Konumu da güzel. İzin dönemi olmasına rağmen hizmette dört dörtlük. Bölgenin ve Trabzon’un yükünü çekiyor” dedi. 

Kaşüstü Devlet Hastanesi Başhekimiyle, yardımcılarıyla, müdürleri ve tüm personeliyle hem güler yüzlü hem de sorumluluk bilincinde. Yıllarca bu bölgeye hizmet eden Numune Hastanesinin misyonunu en iyi şekilde taşıyor.

MHP Çaykara Teşkilatı Görevden Alındı

 MHP’de 2014 yılından bu yana Çaykara İlçe Başkanı görevini yürüten Recep Yıldız ve yönetim kurulu, genel merkez talimatıyla görevden alındı yerine Cemal Balcıoğlu atandı. Görevden alınan Çaykara İlçe Başkanı Recep Yıldız 18 Ağustos 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından yönetim olarak görevinden alındıklarını açıkladı. Recep Yıldız," 9 yıldır özverili çalışmalarına rağmen kendilerine has politika geliştirmek ve MHP´de yenilenme istemeleri nedeniyle bedelini ödediklerini söyledi. 

Bizim Kanımızda ülkücü kanı vardır. Bize verilen her görevi özverili çalışmalar yaptık. Bize inanan bizimle gönül birliği içerisinde olan hiçbir partilimizin başını öne eğdirecek davranışa müsaade etmedik. Ülkücü olmanın edebi, başımız hep dik, alnımız hep açık gezdik. Yerel ve genel seçimlerde adaylarımızla hep omuz omuza mücadele verdik. Genel Merkezimizin direktifi doğrultusunda hareket ettik. 

Ama maalesef umduğumuzu bulamadık. Değişimin şart olduğuna inandık. Delege iradesine saygı istedik. Kendimize Türk milliyetçiliğine, ülkücülüğe has politikalar istedik. Hiçbir güce payanda olmak istemedik. Ve sonuçta bedelini ödüyoruz. Kesinlikle kırgın ve küskün değiliz. Bu dava bizim. Bunu bir bayrak yarışı olarak değerlendiriyoruz. Biz MHP´de yeniden yapılanmasıyla büyüyebileceğine inanıyoruz. İnandıklarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bu güne kadar çalıştığımız değerli arkadaşlarıma ve Çaykara halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz ekip olarak hep varız. Var olmaya devam edeceğiz" dedi.

Canikli'ye Fahri Doktora

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun başkanlığında toplanan Giresun Üniversitesi Senatosu'nda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye fahri doktora unvanı verilmesi görüşüldü. 11 Ağustos'ta gerçekleşen Senato toplantısında Giresun'un reisi olarak anılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye Giresun Üniversitesi Fahri Doktora unvanı verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Giresun'un her alanında yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren ve Giresun'a üniversitenin kurulmasında büyük emeği olan Canikli'ye fahri doktora unvanı verilecek olması sevinçle karşılandı. Giresun Üniversitesi kuruluşunun üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar Canikli’ye fahri doktora unvanı verilmeyerek, birçok gereksiz kişiye unvan verilmiş olması geçmiş yönetimlerin Giresun ve Giresun’un değerlerini yok saydığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Giresun Üniversitesi Fahri Doktora Unvanı’nı sonuna kadar hak eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi kutlar, Giresun adına son derece önemli bir değer olduğunu belirtiriz. Başbakan Yardımcısı Canikli'ye fahri doktora unvanının yeni akademik yılda verilmesi bekleniyor.

Asfalt Yaylaya Kadar Çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelindeki asfaltlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Yol çalışmalarında mahallelerdeki ana yollara öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un turizm potansiyelini geliştirmek adına yayla yollarında da önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Yomra ilçesinin Demirciler Mahallesi ile Üçpınar Yaylası arasındaki 7,5 km’lik yol, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanıyor. Çalışmaların önemli oranda tamamlandığı yola 8 bin 600 ton asfalt serilmesi planlanıyor.  

Bölgelerinde yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade eden Demirciler Mahalle Muhtarı Ömer Korkmaz, mahalle olarak daha önce böyle bir yatırım almadıklarını ifade ederken, yapılan çalışmalardan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Söz konusu yolun yöre halkı tarafından sıklıkla kullanıldığı gibi turizm açısından da önem arz ettiğine değinen Korkmaz, “Yayla yolumuzun asfaltlanması bizlerde büyük memnuniyet oluşturmuştur. Daha önceleri böyle bir yatırım almış değiliz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasının nimetlerinden faydalanıyoruz” dedi.

Beşikdüzü’nden Of’a Kadar

Trabzon İnşaat mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, “Kalkınma Bakanlığı yolcu sayısını aşağıya çekti. Artık raylı sistemde yasal bir engel yok. Beşikdüzü’nden Of’a kadar uzanacak hafif raylı sistem hayata geçirilebilir” dedi. Trabzon’da rahatlatmak için büyük bir öneme sahip olan raylı sistem projesi ile sevindirici gelişmeler yaşanırken, İnşaat Mühendisleri odası Başkanı Mustafa Yaylalı’dan müjde geldi. Yaylalı hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için hiçbir yasal engel olmadığını kaydederek “PİK saatteki yolcu sayısı ile ilgili tereddüt vardı ama Kalkınma bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Kalkınma Planı’nda bu sayı aşağıya çekildi” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim