Keleş, sürekli seyahat halinde. Trabzon’dan Ankara’ya oradan şantiyelere gidiyor. Çalışmayı çok seviyor. Babası ve amcasının izinde gidiyor. İsmail Keleş dik adam, yürekli adam. Memleket ve bayrak sevdasını bütün benliğinde taşıyan adamdır. Kendini de her alanda geliştirdi.

Referandum ile ilgili soru sorduğumuzda ‘En az yüzde 60 oy ve yukarısı’ dedi. İçişleri Bakanımız ise yüzde 61 ve yukarısı. Birbirine yakınlar. Keleş, Ankara’da. Referandumda Trabzon’u da takip edecek. Trabzon’da birçok dostu var onlarla birlikte ‘Evet’ diyecek.

Başak Ne Karar Verdi!

Musa Başak. MHP ve Ülkücü davasına babasını şehit vermiş bir isim. MHP’nin Trabzon il eski Başkan yardımcısı. Artık TAKA gazetesi ile Musa Başak’ın semerciler başındaki işyerinin arasında 300 metre bile yok. Çıkışta uğradık ve sohbet ettik. Başak’a nasıl bir karar vereceğini sorduk. Henüz karar vermiş değil. AK partiye yönelik eleştiri de yaptı: ‘Ak parti hizmet yaptı ama bunu tabana yayamadı veya yaymadı. Bütün devlet dairelerine belediyelere AK partili kardeşlerimiz mi girecek?’

Başak anlattı, anlattıklarının sonrasında Evet’e doğru meyilli olduğunu da şu sözlerle hissettirdi: Büyük kaos çıkar. Bunu miletimiz çok daha ağır hisseder. Doğrusu bu sorumluluğu da almak istemiyorum.’ 

Kendini Doğuya Adadı

Köksal Öztürk. Her Yönüyle Trabzon Platformunun Başkanı. Bu sıralar kendini doğuya adadı. İstanbul’da iş adamı arkadaşı ile birlikte hazırladıkları yardımları arkadaşının özel uçağına koydu ve Diyarbakır’a getirdi. Diyarbakır’da Çınar ilçesinde okullara dağıttı    rdı. Dayısının oğlu Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’a manevi destek oldu.

Doktorlar Ve Melekler

Hastanelerde hizmet eden tüm doktor ve hemşireler önemlidir. Güzel hizmetler yaparlar. Ama bazı servisler vardır ki oralarda görev yapanlar sabır ağacıdır. Özellikle Yoğun Bakım ve Onkoloji servisleri. Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde de 6. katta bulunan Onkoloji’nin tüm doktor, hemşire ve hastabakııları ile Anastezi yoğun bakım ile tüm yoğun bakım ünitelerinin görevlileri, onlar melek. Onlara buradan teşekkür etmek istiyoruz. Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide gidip gelen hastalara şifa oluyorlar, hastaları bir bebek gibi besliyorlar. 

Hilmi Avcı Ne Yaptı?

Alazlı’nın efsane muhtarı Hilmi Avcı, taziye ziyareti için gittiği bir arkadaşının kuranı için camiye girer. Camide namazlar kılınır ve kuran biter. Namaz ve kuran sonrasında imamın cemaatle sohbeti başlar. İmam sorar, ‘Ne için buraya geldiniz’ der. Avcı ise cevap verir, ‘Kuran dinlemeye, Allah rızası için’ cevabını verir. Hoca ‘Hayır şeker almaya geldiniz. Şapka ile namaz olmaz!’ der. Bu bize hakarettir. Bu imamla ilgili işlem yapılmasını istiyorum’

Başkan Yakından Takip Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Şehir dışında da, Trabzon’u yakından takip ediyor. Gümrükçüoğlu Trabzon'daki AK Partili tüm belediye başkanları ile birlikte, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Antalya’daki istişare toplantısına katıldı. Toplantı esnasında fırsat buldukça Başkan Gümrükçüoğlu sık sık telefon görüşmesi yaptı. Trabzon’dan ayrı olduğu zamanda da şehirle ilgili bilgileri sürekli alan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve yapılan çalışmaları yakından takip etti. Kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yolların ivedilikle açılması talimatımı veren, Gümrükçüoğlu önemli bir sorunun yaşanmamasını sağladı.  Başkanın bu hassasiyeti takdir topladı.

KTÜ’den Anlamlı Yarışma

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, kadınla ilgili konularda farkındalığı artırmak amacıyla kısa film ve fotoğraf yarışması düzenlenecek. "Kadın ve Mutluluk" konulu kısa film ve fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenlerin, 27 Şubat'a kadar KTÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine çalışmalarını iletmeleri gerekiyor. Yarışmanın ödül töreni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Bayburt Heyeti Geliyor 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün saat 15.00’te gerçekleştirilecek toplantıda, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Cazibe Merkezi desteğiyle ilgili sağlanan olanaklara yönelik bilgilendirmede bulunacak. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cazibe Merkezi ilan edilen illerde birçok konuda teşvikler bulunduğunu hatırlatarak, Trabzon’daki işadamlarının bu desteklerden yararlanmak için Bayburt’taki yatırım olanaklarını dikkatle izlemesi gerektiğini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim