İTTİFAK SAĞLAM

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret eden Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’a belediyenin çalışmaları ve projeleri ilgili bilgi verip görüş alışverişinde bulundular.

BAŞKAN MÜSİAD DA

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Ali Kaan ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden AK Parti yerel yönetimler başkan yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu çalışmalarıyla ilgili bilgi alıp görüş alışverişinde bulundular.

ŞİDDETE HAYIR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, KTÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve HEGEM genel başkanı Adem Solak arasında imzalanan protokolla İnsan hakları ve şiddetle mücadele bilincinin güçlendirilmiş saha aktörleri Yetiştirme projesinin tanıtım programı yapıldı.

VAKFIKEBİR’E YENİ MÜFTÜ

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine Rize Pazar İlçe Müftüsü Şükür Küçük atandı.

Yaklaşık 8 ay Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevinde bulunan Müftü Recep Şahan'ın Artvin İl Müftü Yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan ve hâlen Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu'nun vekâleten yürüttüğü Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine Rize Pazar İlçe Müftüsü Şükür Küçük atandı. Vakfıkebir'in yeni müftüsü Şükür Küçük, 1966 yılında Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde dünyaya geldi. 1980’de hafızlığını tamamladı. 1988’de Araklı İmam Hatip Lisesi ve 1993’te de Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek öğretime devam ederken 25 Temmuz 1989 tarihinde Ankara Yenimahalle Demetevler Camii’nde göreve başladı. 1994 yılında Ankara Müftülüğüne vaiz olarak atandı. Askerlik hizmetinden sonra, 1996-2001 yılları arasında Hollanda’da görev yaptı. Türkiye’deki aslî görevine döndükten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Eğitim Merkezinde İngilizce Kursu'na katıldı. Ankara‐Kalecik vaizi iken 2003 yılında Akçaabat‐Darıca Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde İhtisas Kursiyeri olarak eğitime başladı. Buradaki otuz aylık eğitiminin ardından Kırıkkale Müftülüğünde İl vaizi olarak göreve başladı. Söz konusu görevde iken, 23.03.2009 tarihinde Ardahan‐Posof İlçe Müftülüğüne atandı. Buradaki görevi esnasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde daha önce başlamış olduğu Temel İslâm Bilimleri (Tefsir) alanındaki “Din Hürriyeti Bağlamında Tevbe Sûresi Beşinci Âyetin Tahlili" konulu tezini bitirerek, yüksek lisansını tamamladı ve aynı alanda doktora eğitimine başladı. Daha sonra sırasıyla; Ankara-Ayaş, Samsun-Ayvacık müftüsü olarak görev yaptı. 06.07.2018 tarihinden itibaren Rize‐Pazar ilçe müftüsü olarak görev yapmakta iken Müftü Recep Şahan'ın Artvin İl Müftü Yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atandı. Müftü Şükür Küçük, evli ve iki çocuk babasıdır.

SEVİL ÖĞRETİM ÜYESİ OLDU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz doktoru, Uzm. Dr. Ergün Sevil, öğretim üyesi olarak Antalya Alanya Keykubat Üniversitesi’ne gitti. Akademik kariyerine Alanya’da devam edip doktorasını tamamlayacak olan Sevil, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi’yi ziyaret ederek, vedalaşıp, helallik aldı. Türedi, Sevil’e akademik kariyerinde başarılar dileyerek, hastanedeki görevleri için teşekkür etti ve maskelerin fotoğraf çekilmek için anlık çıkarıldığını söyledi.

SABAH SOHBETİ

Trabzon’un Akçaabat İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sabahtan belediyeye gitmeden önce mutlaka esnaflara uğrar. Sabah çayını içer, sohbet eder, esnafın hal hatrını sorar. Dün sabahta belediyeye gitmeden önce esnaflara uğradı. Gönüllerde kalacak sohbet etti. Sabah çayını yudumladı. Ardından yürüyerek, esnaf ve vatandaşlara selam vererek belediyedeki çalışmalarına geçti.

BU SIRALAR NE ZAMAN BİTECEK

Azerbaycan’ın Rusya’ya giriş kapısı olan Samur Sınır kapısındaki yoğunluk nedeni ile Türk Plakalı TIR sürücüleri yaklaşık bir haftadır bölgede mahsur kaldı. Yollardaki TIR’lar uzun kuyruklar oluştururken, TIR sürücüleri bir an önce varış noktalarına ulaşmak için yetkililerden çare bekliyor. Trabzonlu TIR şoförü Tuncay Zozik, sınır kapısından açıklama yaparak, “Sıralar ne zaman bitecek. Böyle bir sıra sistemi yok. 2 binden fazla araç kuyrukta. Yollarda yer kalmadı. Şu anda önümde araç var. Günlük 200-250 araba geçiyor. Ben ne zaman gideceğim. Allah herkesin yardımcısı olsun. Araçlarımızda bozulacak yükler var. Bu yüklerin bir an önce varış noktasına ulaşması gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim