Esiroğlu’nda düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlanan amca Keskin’in cenazesine Başkan Ahmet Metin Genç ile belediyedeki yardımcıları ve çok sayıda seveni katıldı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Keskin ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

SÖNMEZ NİKAHTA

Karadeniz Teknik Ünivresitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin dünyaca ünlü Profesörlerinden Mehmet Sönmez, hafta sonunda Radisson Blue Otel’de gerçekleşen Çağataş Savaş ve Gülnihal Gedikli’nin nikahına katıldı ve genç çiftleri tebrik etti. Nikahta dostları ile sohbet eden Sönmez, ‘Trabzon bölge ve Türkiye’ye hizmete devam’ dedi.

KOMBİNELERE TAKSİT…

Trabzon Liselerinden Yetişenler Vakfının Başkan Yardımcısı, İş insanı İbrahim İskender mesaj gönderdi: ‘Kombine alacağız. Kişi başı 20 bin TL. Taksit yok, Tek çekim. Yönetim taraftara taksitlendirme yapsın. Taraftarlık kredi karti bile işe yaramıyor.’ dedi.

DSİ’DEN ŞALPAZARI ÇIKARMASI

DSİ Trabzon Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçarslan, hafta sonu Şalpazarı’na çıkarma yaptı. İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ile birlikte Ağasar’da yapılan çalışma ve yatırımları inceleyen Kılıçarslan, Kurukız ile de istişarede bulundu. Başkan Kurukız, Kılıçarslan’a ziyareti için teşekkür ederek, Ağasar’ın dereleri ile, göletleri ile taşkın korumaları ile dev yatırım aldığını söyledi.

MERSİN’DE RADYASYON KORKUSU

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesi’nden arayan bir okurumuz bölgemizin illet hastalığı kansere dikkat çekerek şikayetini dile getirdi.

Mersin mahallesinde araştırılmasını istedikleri iki istasyon olduğunu belirten vatandaş, “Burada meteoroloji ölçüm istasyonu ve hava yollarıyla alakalı bir istasyon bulunuyor. Bu istasyonların radyasyon yaydığını düşünüyoruz. Burada bulunan yaklaşık 15 köyümüzde meyve sebze yetiştiremiyoruz. İnsanlarımız genelde kanserden ölüyor. Şikayetlerimizi kimse dikkate almıyoruz. Burada devlet yetkililerinin bir araştırma yapmasını istiyoruz. Hava istasyonlarının çevreye verdiği zararın boyutu nedir öğrenmek istiyoruz. Bize bilimsel bir açıklama yapılmalı. Gerçekten mahallemizdeki kanser vakalarında bu istasyonların bir etkisi varmı bilmek istiyoruz” dedi.

SELİM METİN BBP’YE KATILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Derepazarı Belediye Başkanı seçilen ve 2021 yılı Nisan ayında MHP’den istifa ederek Bağımsız olarak görevine devam eden Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin gerçekleştirdiği olağan kongrede BBP’ye katıldı. Metin’e parti rozetini Rize İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici taktı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Derepazarı Bağımsız Belediye Başkanı Selim Metin’in BBP’ye katılması dolayısıyla kongrede yaptığı açıklamada, “Amacımız, gayemiz, Rize’mize, Derepazarı’na, ülkemize hizmet etmek, İnşallah bu hizmet yolunda ilçe başkanımız, il başkanımız, Rize ve Rize’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve diğer teşkilat arkadaşlarımızla birlikte hep birlikte Derepazarı’nda daha güzel hizmetlerin yapılması için kendilerine inşallah güçlü bir şekilde destek vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

ÇEVRE DUYARLISI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, şahsına ait karavanı ile ailesiyle Batı Karadeniz turuna çıktı. Çevre duyarlılığı ile tanınan Özer, karavanaı ile konakladığı Sinop'ta çevreyi kirletenleri eleştirerek, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'a da çağrıda bulundu. Eldivenleri giyip doğayı temizleyen Özer, Belediye yetkililerinden de karavan konaklama ve piknik alanına çöp konteyneri tedarik etmelerini dile getirdi. Özer, "Sayın Başkan dünyanın bir çok ülkesinden  bu bölgeye gelen İnsanların bazıları maalesef duyarsız bir şekilde etrafta da çöp konteynırı olmamasından dolayı çöpleri çevreye atıyor lütfen resimde görünen bölgeye çöp konteynırı koyarak bolgenin temiz kalmasını sağlayınız" dedi.

ASIRLIK ZEKİYE NİNE ÜZDÜ

Trabzon’un yaşayan en yaşlı değerlerinden Zekiye Tonyalı, yaşama veda etti. 1912 doğumlu olan Zekiye Nine, 110 yaşında çok sevdiği Trabzon’da hayatını kaybetti.

Tonyalı’nın cenazesi, ata toprakları Ortahisar Aktoprak’ta sevenlerinin göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Torununun torununu sağ olarak görüp, torunları ile yaşamını sürdüren Zekiye Nine’ye bizde Allah’tan rahmet diliyoruz.

SOKAK SOKAK ORTAHİSAR’DALAR

AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan, ekibi ile sokakları arşınlıyor. Cihan, vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor, hal hatır soruyor. Üye çalışmaları yapıyor. 2023 hedefleri ve ülkenin geleceğini anlatıyor. Cihan, Çukurçayır Mahallesi Özkaymaklı Mevkii ziyaretinde bir de 4 yapraklı yonca buldu. Cihan, “"Sokak Sokak Ortahisar’dayız. Çukurçayır mahallesi Özkaymaklı’dayız. Dört yapraklı yoncalarımızı da bulduk. Hedef2023 şanslı ve bereketli olsun bizim olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim