Ameliyat oldu ancak bir sızıntı sebebiyle yeni bir operasyon daha geçirmek durumunda kaldı. Farabi Hastanesinde Kendisi yazarımız Fatih Erol ile birlikte ziyaretine gitti. Sohbet ettik. İyileşme süreci hızla devam ediyor. Geçmiş olsun diyor tüm dostlarına selamlarını ilettiğini söylüyoruz.

 ‘GÖREVİMİN BAŞINDAYIM’

Dün bu sütunda yer alan ‘Demirkırlar cami imamını bekliyor’ yazımız üzerine Demirkırlar Camii imam hatibi aradı: ‘Ben Muhammet Kılıç. 2014 yılından itibaren caminin imam hatibiyim. Zaman, zaman izne ayrıldığımız olmuştur. Ama her zaman görevimizin başında olduk. Böyle bir açıklamayı yapan kişinin iyiniyetli olduğunu sanmıyorum. TAKA Gazetesi de biraz daha araştırarak haberi yapmalı idi’ dedi

 “ARSİN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Arsin’de temizlik çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz geçtiğimiz hafta Arsin için çalışmalarını hızla sürdürdü; Cumhuriyet, Yeşilce ve Yeşiltepe Mahallerinde ot biçme işi, Güzelyalı Mahallesi park temizleme işi, Yeşilyalı, Şenkaya, Yalı ve Cumhuriyet Mahallelerinde sahil temizliği, İlçe genelinde hafriyat toplama ve konteyner değişimi, İlçe genelinde su kesintisinden dolayı bazı bölgelere su arazözü ile su verildi. Örnek Mahallesi’nde yangına müdahale edildi, TİSKİ ile birlikte organize çalışma yapıldı. Arsin için çalışmaya devam ediyoruz.”

REKTÖR YILMAZ BİLGİ ALDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mustafa Aksoy ve Rize Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Gürkan Altuntaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, bölümleri gezerek hastane ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastanede tedavi görenleri de ziyaret eden Rektör Yılmaz, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hasta ve hasta yakınları da Rektör Yılmaz’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BAŞKAN BIYIK VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. Başkan Bıyık, Yomralı vatandaşların ikamet ettiği yaylaları ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet etti.

KÖROĞLU’NUN ÇAYIRBAĞI SEVGİSİ

Trabzon’un siyasetçilerinden, İl Genel Meclisi ve AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu eski üyesi Bahattin Köroğlu’na uğradık. Üniversitede işlettiği kafede çaylarımızı içtik. Köroğlu, Düzköy İlçesine bağlı Çayırbağı’ndandır. Yani eski ismi ile Sidiksa. Çayırbağı’nı çok seven Köroğlu, nüfus itibari ile Düzköy’den fazla nüfusa sahip Çayırbağı’nın büyükşehir yasası ile belediyesinin kapanmasından sonra bir çok hizmetten geri kaldığını dile getirdi. Köroğlu, “Çayırbağı’ndan çok daha az nüfusa sahip ilçeler varken, Çayırbağı’mızın belediyesi kapandı. Hizmet noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Çayırbağı’na aşığım, ata topraklarımı çok seviyorum. Çayırbağı’nın daha iyi hizmet almasını istiyorum” dedi.

EN TATLI ZİYARETÇİ

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Canan Bülbül, parti binasında dün nöbetçiydi. Vatandaşlarla birebir görüşen Bülbül, sıkıntı, dilek ve temennilerini dinledi. Çözümü için yetkililerle de görüştü. Bülbül’ün bir de minik ve tatlı ziyaretçisi vardı. Minik Aysel, Bülbül’ü nöbetinde ziyaret etti ve günün anısına da fotoğraf çekildi. Bülbül, ‘Nöbetimin en tatlı ziyaretçisi minik Aysel” diyerek fotoğrafı paylaştı.

KAĞINCI KERMAK’TA

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağıncı, Trabzon’dan dünyaya açılan Kermak Kerimoğlu Makineyi ziyaret etti. Şinik Organize Sanayi Bölgesinde işletme sahibi, aynı zamanda MÜSİAD Trabzon Şube Üyesi olan Engin Kerimoğlu ile bir süre görüşen Kağıncı, ihracatla ilgili de sohbet etti.  Kerimoğlu, “MÜSİAD Konya Şube Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Kağnıcı ve yönetimi, Trabzon MÜSİAD şubemizi ziyaretinin akabinde firmamızı ziyaretinin ederek bizleri onura etmişlerdir. Ziyaretlerinden ötürü Konya şubesine ve yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

MEHMET ALİ YILMAZ’A VEFASIZLIK

Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın adının 55’inci kuruluş yıldönümünde anılmamasına yönelik tepkiler devam ediyor. Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’de sistematik olarak Onursal Başkan Yılmaz’a yönelik bir girişim olduğunu şampiyonluk sonrası pankart ve afişlerde bile adının geçmediğini belirterek “Bu yapılanlar doğru değil. Trabzon şehri değerlerine her zaman sahip çıkmalı vefasızlık yapmamalı . Mehmet Ali Yılmaz Trabzon ve Trabzonspor’a her zaman maddi ve manevi  omuz vermiş kapılarını kapatmamış bir başkandır” İfadelerine yer verdi. Yılmaz’ın sahibi olduğu Karadeniz Gazetesinde ekmek yediğini vefasızlık yapmanın kendi açsından doğru olmadığını da belirten Külekçi “Mehmet Ali Yılmaz bu şehre sırtını dönseydi  gazetesini satardı. Ama hala onun sayesinde insanlar bu sektörde ekmek yiyor ” dedi. Trabzonspor’un son dönemde yakaladığı  büyük başarılara birlik ve beraberliğine yönelik kimsenin zarar verme hakkının da  olmadığını da belirten Külekçi “Trabzonspor’da ne zaman işler iyi gitse birileri rahatsız olur. Artık ne taraftar ne şehir bu oyuna gelmiyor gelmemeli. Bir grubun yada kişilerin egosuna yenik düşecek bir takım değildir Trabzonspor” dedi.

DEVA PARTİSİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı, yaş çay üretiminin devam ettiği bu günlerde merkeze bağlı köylerde çay hasadında bulunan üreticileri ziyaret ederek soğuk içecek, şapka ve güneşten koruyucu ekipmanlar dağıttı. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Rize İl Başkanlığı, Rize’nin Merkez ilçesine bağlı köylerinde çay üreticilerini bahçelerinde ziyaret ederek sıcak hava koşullarında çalışan çay üreticilerine soğuk içecekler, güneşten koruyan şapka ve çay hasadı esnasında kullanmak üzere çeşitli ekipmanlar dağıtarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın selamlarını iletti. DEVA Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Avcı önderliğinde yapılan çalışmada çay üreticilerinin yaşadığı sorunlar ile ÇAYKUR üzerine değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Rize İl Örgütü yöneticileri ve çay üreticileriyle yapılan istişarede üretime ve üreticiye yapılacak olan iyileştirme ve geliştirme politikalarını ele alan DEVA Partisi’nin 56 maddelik ‘Tarım Eylem Planı’ hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim