Pandemi sürecinde İl sağlık müdürlüğündeki ekibin önemli bir parçası oldu. Ramazan ayında ve pandemi sürecinde ihtiyaçlı kimse bırakmadı. Tek, tek evlerin kapısına gitti, yardım etti. İşin görüntü kısmına bakmadı. Şimdi kurban bayramı geliyor.

Kurban da da aktif olacak. Kurban kesemeyenlerin kapısına kurban getirecek, ekibiyle kavurma dağıtacak. Trabzon Kızılay Başkanlığına geldiği günden itibaren Kızılaya can veren Dr. Oğuz Kara, mütevaziliği ile çalışkanlığı ile ekip ruhuna bağlılığı ile Kızılaya daha uzun yıllar hizmet edecektir. Allah sağlığını versin.
 
AYVAZOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon’a yeni bir Tıp fakültesi kazandıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Açıklama şöyle: ‘Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı olarak Trabzon’a kurulması planlanan Tıp Fakültesi açılması kararı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Mekteb-i  Tıbbiyye-i Şahane adıyla eğitim hayatına başlayan, yurtdışında eğitim faaliyeti vermeye tek yetkili devlet üniversitesi ünvanını taşıyan ve kuruluş misyonu Geçmiş ile Gelecek arasında köprü olmak üzere belirlenen, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin  kadim  şehrimizde kurulacak  Tıp Fakültesi’nde eğitim görecek olan evlatlarımızın taşıyacakları haklı gururu aynı şekilde hissetmekteyim. Bölgemizin Sağlık Merkezi olan yapılacak Şehir Hastanesi ile Sağlık Turizminde de marka olmaya aday Trabzon’umuzun, ilme ve bilime verdiği destek ile kuruluşundan bu yana çizgisinden bir adım sapmayan partimin ecdadımız 2.Abdülhamit Han’ın açtığı bu kapı ve kapılardan geçerek adımlarını geliştirerek devam ettireceğine inancım tamdır.  Şehrimizin sağlık ve eğitim alanlarındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek gelişme ivmesine katkı sağlayacak bu girişimi nedeni ile Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım, teşkilatım, eğitim alacak öğrenciler ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum’
 
ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ İŞÇİNİN YANINDA
 
Genel Başkanlığını Sağlık eski Bakanı Rifat Serdaroğlu’nun yürüttüğü Çoban Ateşi Hareketi Rize il yöneticileri son günlerde ülke gündemini meşgul eden işçilerin Kıdem Tazminatı hakları konusunda görüş alış verişinde bulunmak ve işçilere destek vermek için Rize’de faaliyet yürüten TÜRK - İŞ e bağlı TEK GIDA İŞ sendikası başkanı Ziya Aksoy, HAK- İŞ e bağlı ÖZ GIDA İŞ sendikası başkan yardımcısı Necdet Hacıosmanoğlu ve DİSK’e bağlı DİSK GIDA İŞ Sendikası başkanı Ramazan Sarıoğlu na bir dizi ziyarette bulundular, ziyaretlerde kıdem tazminatı konusu ve diğer çalışma sorunları ele alındı.

Ziyaretlerden memnunluk duyan sendika başkanları, çoban ateşi hareketi ne partileşme sürecinde başarılar dilediler. Söz konusu ziyaretlerde konuşan Çoban Ateşi Hareketi Rize il koordinatörü Eyüp Demir şu görüşlere yer verdi işçilerin kazanılmış haklarının korunması ve kıdem tazminatlarına dokunulmak istenmesi hususunda çalışanlardan yana olduğumuzun bilinmesini isteriz, kıdem tazminatı iş hukukumuza 1936 yılında 3008 sayılı iş kanunu ile girmiştir, bizler işçiliğin ne olduğunu bilen üretmenin ne olduğunu kavrayan bir yapı ile huzura çıkacağız, çalışanın üretenin alın teri dökenin moralini bozmaya onların haklarını gasp etmeye kimsenin hakkı yoktur.’
 
MEHMET MUŞ DEVAM DEDİ
 

AK Parti’nin Grup Başkan Vekili Trabzonlu Mehmet Muş yeniden partinin grup başkan vekili seçildi. Trabzon Dernekler Federasyonu da Muş’un yeniden seçilmesi nedeniyle tebrik yayınladı. Bizlerde Muş’u tebrik ediyor, başarıların devamını diliyoruz.
 
ÖMER HAKAN USTA’NIN NİKAH TELAŞI
 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta kızını elendiriyor.  4 Temmuz tarihinde Zorlu Grand Otel’de saat 19.00’da başlayacak olan nikah töreninde Buse ile birlikte Abldurrahman yaşamlarını birleştirecek imzayı atacaklar. Tebrik ediyor ömür boyu mutluluklar diliyoruz.
 
SARIALİOĞLU SAHALARDA
 

Trabzon'da oda seçimlerine yaklaşık 17 ay var. Oda seçimlerinde ilk adaylığını açıklayan isim Saral Gayrimenkul Ceo'su Semih Sarıalioğlu oldu. İnşaatçılar Odası için başkan adaylığını açıklayan Sarıalioğlu, çalışmalarına başladı. Adaylık kapsamında Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nu ziyaret eden Sarıalioğlu, başkanla bir süre istişare yaptı. Sarıalioğlu, "Seçim çalışmasına Başlamış Olduğumuz  İnşaatçılar Ve Emlakçılar Esnaf Odaları Başkan Adaylığı Yolunda, Of Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu Büyüğüm Makamında Bizlere Vermiş Olduğu Öneri Ve Değerden Ötürü Kendisine Teşekkür Ederim" dedi.
 
AYASOFYA’DA DERİN SOHBET
 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca, Ayasofya’daki ofisinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ağırladı. Seyyar Semt Pazarcıları Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu’nun da katıldığı ziyarette, hem genel hem yerel siyasetin yanı sıra Trabzonspor’da çok konuşuldu. Atmaca, Belediye Başkanı Genç’i en iyi şekilde ağırladı.
 
BOZ’DAN TEMSİLCİLERE ZİYARET
 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay’ın ilçe temsilcilerini ziyaret ediyor. Boz, Ortahisar İlçe Temsilcisi, Ahi Evren Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Kul’u hastanede ziyaret ederek, Yeşilay’ın çalışmaları ile alakalı istişare yaptılar. Pandemi sürecinin normal seyirlerde gitmesi ile Temmuz ayında çalışmalara hız vereceğini belirten Boz, en büyük ilçe olan Ortahisar İlçesinde İbrahim Kul ile yoğun çalışacaklarını söyledi.
 
DURMUŞ SEVENLERİNİ ÜZDÜ
 

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi personellerinden Ziya Durmuş, ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.  Hastanenin sevilen çalışanlarından Durmuş için hastane bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene hastane başhekimi Dt. Mustafa Başkan ile hastane personeli katılarak, göz yaşlarını tutamadı. Durmuş’un cenazesi kılınan namazın ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim