Sayın Tekin Küçükali'nin genel başkanlığı döneminde teşkilat 797 şubesiyle ülkenin en ücra köşesine kadar faliyetteydi. Şimdi görüyorumki şube sayısı 200 ün altına düşürülmüş ve üye kayıtları silinmiş.

Büyüyen Türkiye’de küçültülen Kızılayın kime faydası olabilir? Efsane Başkanımız Tekin Küçükali'nin uygulamaya koyduğu  “Toplum Liderleri” projesi vardı, muhtar, öğretmen, din görevlisi, bakkal, fırıncı, berber, eczacıdan oluşturularak o mahallede herkesi iyi tanıyan bir hayır kurulu; şu anda faal olsaydı bu ortamda topluma büyük faydası olacaktı. Neden bu proje devam ettirilmedi? Görünen o ki bu bakış acısıyla Kızılay’ımız bugün evine kapanmış vaziyette. Kızılay’ımızın ihtiyacı olan her yurttaşına anında el uzattığı ve şefkatle kucakladığı, milletçe gurur duyduğumuz o görkemli günlerini hasretle özlüyorum. Saygılarımla. Türk Kızılayı Kadıköy Şube Eski Başkanı Şeref Ekşi.'
 
ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR ETTİ
 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ardı ardına aldığı ekonomik kararlarla Türkiye'de dengeleme sürecini başarıyla geçen ve koronavirüse karşı esnafı, sanatkarı iş adamını koruyan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür etti. Sosyal medya hesabından teşekkür eder Genç şöyle dedi: 'Usta öğreticilerin ve öğretmenlerin ek ücretlerindeki ödemelerin Kovid 19 hastalığı sürecinde devem edeceğini müjdeleyen Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz' dedi.
 
EKMEĞİNİZ BURADA
 

Koronavirüs sürecine herkes kendince destek oluyor. Küçük esnaflar arasında da bu hassasiyeti güden var. Kaşüstü Somuncubaba Fırınının sahibi AK Parti’nin neferi Yunus Ayvaz, bu süreçte önce evlere koli servisi yaptı. Sonra da işyerinin girişinde askıya poşetlenmiş ekmekleri aldı ve 'İhtiyacı olan burada bedelsiz alabilir' yazısını astı. Tebrik ediyoruz. Yunus'a başarılar diliyoruz.
 
GAZETECİLERE YARDIM
 

Küresel Gazeteciler Konseyi, yurt genelinde evde kalmak zorunda olan 65 yaş üstü emekçi gazeteciler için hazırlattığı gıda paketleri bugün yola çıktı. Azami 5 gün içinde adreslerine teslim edilecek.
 
DEMİRCİ'DEN ÖNERİLER
 
Trabzon Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Demirci, zorunlu olmadıkça kimsenin sokağa çıkmaması gerektiğini ifade etti. Bazı tavsiyelerde de bulunan Demirci, "Değerli arkadaşlar...
 
Dışarda işi olmadığı halde gezenler ve canı sıkılıp kendini dışarı atanlar. Canla başla çalışan tüm sağlık çalışanları çocuklarını, eşlerini uzaktan görürken, canım sıkıldı, onun için çıktım deme lüksüne sahip değilsiniz, değiliz. Lütfen yapmayın.! Evde kalın !! Dışarda gezilmesi bu sürecin uzamasına sebep oluyor. Risk artıyor. Dışarda gezdiğiniz sürece kapalı olan işletmelerin açılacağı gün öteleniyor. Dışarda gezdiğiniz sürece işinden olan, iş yerlerine gidemeyen kişilerin işe başlamalarını engelliyorsunuz. Dışarıda gezdiğiniz sürece evdeki çoluğunuzu, çocuğunuzu, ailenizi ,temas kurduğunuz kişilerle riske atıyorsunuz . İşi olmadığı halde dışarda gezenler. Biraz sorumlu davranarak sürecin bitmesine katkı sağlamaya çalışırsanız iyi olur. Durum sanıldığından daha ciddi. (Acil ihtiyaçlar dışında)Lütfen dışarı çıkmayın.) Hepimiz için" dedi.
 
EĞİTİMLERİNE UZAKTAN DEVAM EDİYORLAR
 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kur’an kurslarında da eğitimlere ara verildi. Uzungöl Kur’an Kursu Hocası Hasan Günan ise öğrencilerine uzaktan eğitim veriyor. Gönan, yaptığı açıklamada, “Kur’an Kursların Eğitimine Ara verildiği (Korona Virüs)Sebebiyle Öğrencilerimizin derslerini Uzaktan Görüntülü internet ortamında almaya devam ediyoruz.” dedi.
 
SÜRMENE’YE HAYIRLI OLSUN
 

Sürmene’deki Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesi Proje Okulu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür eden AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumu Daire Başkanlığı’nın yapımı bitmek üzere olan Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesini Proje okulu olarak kabul edilmesinde emeği olan başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Beyefendiye ve Trabzon Milletvekillerimize teşekkür ediyor İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
TRABZON EMNİYETİNDEN ANLAMLI MESAJ
 

Her sene 2 Nisan'da farkındalık oluşturmak amacıyla Otizm Farkındalık Günü kapsamında etkinlikler düzenleniyor ve otizme dikkat çekiliyor. Bu kapsamda Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, “Farkındalık sevmektir, Farkındalık yanında olmaktır, Sizleri seviyoruz. Emniyet Teşkilatı her zaman yanınızda.” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE HEDEFE ODAKLANDI
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıktı Tarım, Koronavirüsle mücadele süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım, “Dinlediğimiz ilim adamlarından özellikle önümüzdeki 20 günün çok önemli olduğunu anlamış bulunmaktayız. Virüsün kuluçka süresi ve zirve yapması beklenmektedir. En azından şimdilik hiç bir şartta evden çıkmayarak, Korona’nın zirveden aşağı dönüşünü birlikte izlemeliyiz. Başka bir yolumuz yoktur. Uzmanların tavsiyelerine uyuldukça korkunun ve paniğin hiç gereği yoktur. Panik başarmamızın önündeki en büyük engeldir. En büyük avantajımızda zaman kazandıkça ilaç ve tedavi konusunda güzel haberlerle karşılaşacağımızın müjdesini alabilmekteyiz. 
 
Türkiye, Türküyle Kürdüyle, Alevisiyle Sünnisiyle, Ülkücüsüyle, devrimcisiyle, koministiyle, sosyal demokratıyla, dindarıyla, liberaliyle, muhafazakârıyla, daha niceleriyle bayrağımız altında yaşarken gururlu olduğunu söyleyebilen Ermeni’si ve Rumuyla her kim varsa Allah hiç birinin burnunu kanatmasın. Bu virüs çok şey götürebilir fakat toplumumuza çokta güzel bakış açıları getireceği apaçık ortadadır. En azından varlıklarını sürdürebilmek için hain olmadıkları halde ülkemizi devamlı meşgul edenler gözlerinde büyüttüklerinin yerlerde nasıl süründüklerini gördükçe önümüzdeki süreçte bakış açılarının değişeceğini görebiliriz. Her olumsuzluktan kârlı bir sonuç çıkarmak gibi bir hayat felsefem vardır. Onun için diyorum ki 2023, 2025 e sarkabilir, Türkiye’yi izlemeye devam ediniz. Avrupa Birliği, NATO dağılacak, Dünya Türk Birliği kurulacak, lider ülke Türkiye olacak. Kim yönetirse yönetsin, kim gelirse gelsin, Türkiye bu hedefe kilitlenmiştir. Onun içindir ki biz bu gün aldığımız haklı pozisyondayız. Allahtan bu bayrağın altında yaşamanın gururunu, devletimizin şefkatli kolları arasında olduğumuzun bilincini, insanımızın siyaset üstü düşünerek bunu idrak edebilmesini temenni ediyorum. Allah tüm insanlığın yar ve yardımcısı olsun. El ele olamasak da, gönül gönüle tekrar kavuşmak dileğiyle kalın sağlıcakla.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim