ACIYA ORTAK OLDULAR

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Dr. Adnan Günnar, Av. Salih Çora ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Konya’da eğitim uçuşu sırasında düşerek şehit olan Yüzbaşı Burak Gençcelep’in Ailesini taziye Çadırında ziyaret edip başsağlığı dilediler.

BEŞİKDÜZÜ AK PARTİ TRABZON’DA SES GETİRİYOR     

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, son yapılan kongrede oluşturduğu yönetimle isminden uzun süre söz ettirmişti. Çünkü yönetimi neredeyse sil baştan yapmıştı. Yepyeni bir yönetimle neler yapabileceği merak ediliyordu. AK Parti camiasında bugünlerde en çok konuşulan ilçe başkanlarından biri de Ahmet Gören. Sebebi Beşikdüzü’ndeki üye kayıtları. Öyle bir üye kaydı yapmış ki genel merkezin bile dikkatini çekmiş. Yine Büyük Kongre’ye en iyi hazırlanan ilçelerden biri olarak da öne çıkmış. Başkan Gören, parti içinde güzel günler görecek gibi.

YEŞİLAY’DAN KÖKSAL BOZ’A HAK TESLİMİ

Trabzon’da siyasetin de yakından tanıdığı isimlerden biri olan Mimar Köksal Boz, Yeşilay Şube Başkanı olarak atandıktan sonra önemli çalışmalar yaptı. Yeşilay’ı Trabzon’da herkese her kesime tanıttı. Kurumlarla işbirliği yaptı. Önemli etkinliklere imza attı. Hemen hemen bütün ilçelerde programlar gerçekleştirdi. YEDAM’ın Trabzon’a kazandırılmasında büyük fedakarlıklar yaptı. Son dönemde yani Koronavirüs pandemisi sürecinde birçok dernek kepenkleri indirirken Köksal Boz şube çalışmalarını aksatmadan sürdürdü. Yeşilay Genel Merkezi de Köksal Boz’a hak teslimi yaparak kendisini Karadeniz Bölge Koordinatörü yaptı. Kendisiyle ilgili algı yaratanlara en güzel cevabı Yeşilay Genel Merkezi verdi.

128 MİLYAR DOLAR NEREDE FINDIKLI’ DA İNDİRİLDİ

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, 128 milyar dolar nerede afişini Fındıklı ilçe başkanı ile beraber Fındıklı ilçesinde astıklarını 45 dakika sonra güçleri tarafından afişin indirildiğini söyledi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Fındıklı ilçe başkanıyla birlikte 128 milyar dolar nerede afişini Fındıklı ilçesinde astıklarını belirterek, asılan afişin güvenlik güçleri tarafından kaldırıldığını söyledi.

Başkan Saltuk Deniz, “afişimiz Fındıklı ilçe başkanı Kadirhan Kadıoğlu ile birlikte Fındıklı ilçemizde asılmıştır. Afişin asılmasının ardından güvenlik görevlileri tarafından indirilmiş. Rize merkezde asacağımız afişlerde billboardları kiralayan firmanın yer tahsisi yapmamasından dolayı asılamamıştır. Fakat ne olursa olsun halkın parasının nereye gittiğini sormaya devam edeceğiz. ” dedi

ÖĞRETMENLERİMİZ LİBYA VATANDAŞI MI OLMALI!

Eğitim İş Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Hilal Aydın, “Yanlış politikalar, bilimi hiçe sayan organizasyonlar ve insan odaklı olmayan planlamalarla Türkiye'yi Covid-19 vaka sayısında Avrupa birinciliğine taşıyan iktidar, eğitimi virüsün kuluçka alanı yapma konusunda kararlılığını sürdürmektedir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Libya Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından Libya'ya hemen 150 bin doz aşı göndereceklerini açıklaması, bardağı taşıran son damla olmuştur.

Yüz yüze eğitimin başladığı 1 Mart'tan bu yana sadece resmi kayıtlara göre bile 45 günde 26 eğitim emekçisi yaşamını yitirmiştir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kameralara poz vererek olduğu aşıya ulaşamayan öğretmenler için okula gitmek, her gün ölümle burun buruna gelmek anlamı taşımaya başlamıştır. Tüm uyarılarımıza rağmen, MEB'in ve Sağlık Bakanlığı'nın vaatlerinin aksine ülkedeki öğretmen nüfusunun henüz 10'da 1'i bile aşılanmamıştır. Bakanlıklar sessizliğe gömülünce kendi randevularını almaya çalışan öğretmenlerimiz -kronik rahatsızlıklara sahip olanlar dahil- "Risk grubunda değilsiniz" cevabı almaktadır. Eğitim emekçileri futbolcuların bile dahil edildiği aşı çemberine dahil edilecekleri zaman kadar ölmemeye çalışırken, ülkede yeterince aşı kalmadığına dair haberlerin tedirginliğini yaşarken, bu kez iktidarın onların sağlığından çalarak Libya'ya aşı jesti yapacağını öğrenmiştir!” dedi.

KADINLAR FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Kadın Kolları Trabzon’da çalışmalarına ara vermiyor. Kadına şiddetle mücadelede sahada çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan açıklamada “Ortahisar kadın kolları olarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bastırdığımız kartları bütün dolmuşlara yapıştırılması için,  Şoförler Odası Başkan Vekili Sayın Mustafa Öksüz'e teslim ettik. Gösterdiği nezaket ve hassasiyet için Kendilerine teşekkür ederiz.” denildi.

BAŞKAN MEZUN OLDU

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, okumanın yaşı yoktur diyerek 65 yaşında KTÜ’nün doktora programından üstün başarıyla mezun oldu.  1956 yılında Trabzon’da dünyaya gelen; İlk, Orta ve Lise öğrenimini Trabzon’da, Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini, İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nde tamamlayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı’ndan üstün başarıyla mezun oldu.  2018 yılında yeniden seçildiği TTSO Başkanlığı görevini halen yürüten ve nano akışkanlarda ısı transferi konusunda çalışmalar sürdüren Mustafa Suat Hacısalihoğlu’na Doktora Diploması; Tez Danışmanı Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif Cinel ve Prof. Dr. Cemil Rakıcı’nın katılımıyla KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından, makamında düzenlenen törenle verildi.

Editör: TE Bilisim