Kocaman, "Gözün aydın Çarşıbaşı. Bir Büyük projeyi daha hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 16 Milyonluk bir maliyetle yapımı gerçekleşecek olan Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası Yapım işi Trabzon Valiliği(YİKOB)Tarafından İhale edilerek onaylandı.

Kısa bir süre içinde Yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Yatırımın gerçekleşmesini sağlayan İçişleri Bakanımız Sn.Süleyman Soylu’ya İlçem adına Şükranlarımı sunuyorum. İşimiz Gücümüz Çarşıbaşı" dedi.

DÖRT DANIŞMAN GELİYOR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşenur Bahçekapılı, Mehmet Uçum, Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Oğan’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Yeni dünya düzeninde Türkiye için riskler ve fırsatlar’ konusu üzerine Sivil Dayanışma Platformu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Türkiye Sohbetleri Halk Buluşması programı Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonunda 23 Temmuz 2022 Cumartesi saat 15.00’da yapılacak.

GÜMRÜKÇÜ’YE ZİYARET

Mavi Karadeniz Televizyonunun Trabzon Bölge Müdürü Recep Güngör ile Ankara’da turizme ulaşım anlamında önemli hizmetler veren Aydın Ünal, Trabzon’da Esnaf kefalet Kredi Kooperatifleri Birliğinin Başkanı Murat Gümrükçü’yü ziyaret ettiler. Karşılıklı dostluk ve sohbet ortamında geçen ziyarette Trabzon konuşuldu.

EKİBİNİ TOPLADI

Trabzon’un çalışkan İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu kentte yapılan ve yapılacak olan eğitim yatırımlarını ekibiyle değerlendirmeye aldı.

İYİ PARTİ SOKAKTA

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, yönetim kurulu ve gençlik kolları üyeleri vatandaşın derdini dinliyor, çözümün sandıkta olduğunu söylüyorlar. Kuvvetli, ‘Sandık gelecek dertler bitecek’ dedi.

 “SIRA İŞSİZLİK SORUNUNA ÇARE BULMAKTA”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, KYK kredi borçlarının silinmesi ile ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek şunları kaydetti: “Sevgili gençler!  Demokrat amcanız, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu derdinize derman, yüreğinize ferah getirdi.

Faizleri sildirdik, sıra işsizlik sorununa çare bulmakta!  İktidarımızda bu ülkenin gençleri yarına daha çok umutla bakacak!” dedi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK

Antalya’nın Finike İlçesi Atatürk İlkokulu’nda öğretmen olarak görev yapan Vakfıkebirli Hemşehrimiz Emine Karataş ve yine aynı okulda görev yapan öğretmen Meryem Güleç’in koordinatörlüğünde Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun ve Finike Atatürk İlkokulu Müdürü Fahrettin Demirdal’ın destekleriyle Vakfıkebir Fevziye İlkokulu’nda öğrenim gören çocuklara geçtiğimiz nisan ayında hediyeler gönderilmişti. Memleketine gelen Öğretmen Emine Karataş, ablaları Hava Kasım ve Ayşe Kasım ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Hediyeleşme vasıtasıyla Finike ile Vakfıkebir arasında bir gönül köprüsü kurduk. İnşallah bundan sonrada bu kardeşlik ve gönül bağı devam edecektir. Bu gönül köprüsünün kurulmasında emeği geçen hemşerimiz Emine Karataş’a teşekkür ediyorum” dedi. 

FINDIK ÜRETİMİNİ YÜKSELTMELİYİZ

Vakfıkebirli işadamı - esnaf Emin Uludüz Uludüz, “Fındığın üretimimizi yükseltmeliyiz. Rekolteyi büyütmekten korkmamalıyız” dedi. Uludüz Gıda Pazarlama Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uludüz yaptığı açıklamada şunları söyledi;, “Fındıkta Türkiye’nin Pazar payının düşmemesi için geliştirilecek yeni stratejilerde en önemli unsurun makineli tarıma geçişi teşvik ederek verimliliği arttırmaktır. Biz Türk fındığını ancak bu şekilde ayakta tutabiliriz. Pazar payını yukarıya taşımak istiyorsak maliyetleri düşürerek ve verimi arttırarak Türk fındığının piyasa üzerindeki hakimiyetinden bahsedebiliriz. Diğer taraftan fındık ağaçlarımız kökten yaşlandı, devletinde desteğiyle üreticimiz fındık bahçelerini yenilemelidir. Üreticimizin bahçesine iyi bakabilmesi için ilaç ve gübre maliyetleri düşürülmelidir.

Ülkemizde yıllık fındık üretimi ortalama 750 bin ton civarında olup dünya üretiminin yüzde 70’i ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Fındık ihracatından 2019 yılında 2,6 milyar dolar, 2020 yılında ise 2 milyar dolar, 2021 yılında ise 2,1 dolar döviz girdisi sağlanmıştır. Fındık Türkiye'nin önemli ihraç ürünleri arasında yer alıyor. Ekonomi ve enflasyonu büyük ölçüde etkileyen fındıklar, her yıl artış gösteren fiyatları ile gündem olmaya devam ediyor. Ülkemizde en çok tüketilen ve en kaliteli fındıklar Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, Düzce ve Sakarya fındıklarıdır dedi.

CEMİL CANDAŞ UNUTULMADI

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, 18 Temmuz 2016'da uğradığı saldırı sonucunda ebediyete irtihal eden Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş mezarını ziyaret ederek bir anma mesajı yayınladı. Başkan Ramis Uzun mesajında şunları söyledi;  Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı iken 18 Temmuz 2016'da İmar Çeteleri tarafından öldürülen değerli Hemşehrimiz Cemil Candaş’ın mezarını ziyaret ettik. Sevgili Hemşehrimizi özlemle ve rahmetle anıyoruz.

Editör: TE Bilisim