Dün AK Parti Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu ile birlikte Boz’u ziyaret etti. 2010’lu yıllarda aynı yönetimde yer alan iki isim Trabzon sohbeti gerçekleştirdiler. Of’ta 3 dönemdir ilçe başkanlığı yapan ve birçok hizmete imza atan Terzioğlu dostları ile istişare de yapıyor ve yeni bir yol haritası çiziyor.

Karayolları’na Hopa’lı Müdür

Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Karayolları Genel Müdür Yardımcılığına atanmasının ardından gözler yeni bölge müdürüne çevrildi. Yeni Bölge Müdürü Trabzon Bölge Müdürlüğünde çeşitli görevlerde bulunan ardından İstanbul Müdür Yardımcılığı, Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü yapan Mehmet Aşık oldu. Aşık, Hopalı ve Maçka Eyüboğlu ailesinin damadı.
 
Trabzon-Yomra Dolmuş Hatları

Dün arayan ve önemli bir konumda olduğunu bildiğimiz Başkanlardan birisi ciddi bir soruna parmak bastı. Diyor ki: ‘Hamamizde’nin önünden kalkan araçlar havalimanı araçları, yanına Şana eklendi. Bu araçlar gidiyor Şana köprüsünü geçiyorlar ve Yomra’ya girmeden dönüyor, villalara gidecek olanları getirip Rize-Trabzon  karayolunun sağında indiriyorlar. İnsanlar oradan yürüyerek kolayca evlerine inebiliyorlar. Peki dolmuşlar Yomra’nın içine neden girmiyorlar? Neden Yomra’nın çıkışındaki köprüden dönmüyorlar? Diyorlar ki, Yomra-Trabzon minibüsleri karşı çıkıyor.

Ama Yomra minibüsleri Yomra’dan kalktıktan sonra Şana’dan yolcu alıyor, havalimanından yolcu alıyor. Bu haksız rekabet olmuyor mu? Diğer bir talebimiz de Kaşüstü’nde hastanede hastası olanlar var. Her zaman otobüs bulamıyorlar. Trabzon’dan dolmuşa binecek ve Kaşüstü’nde Vardalların önünde inecek sonra bir dolmuşa daha binecek. Buradan çağrımız Sayın Murat Zorluoğlu’nadır, yeni ulaşım düzenlemesinde Trabzon meydan’dan veya sahilden Kanuni hastansine direkt dolmuş sistemi koymasıdır. Yeni bir hat açmasıdır’

İnsan Hakkı İhlalleri Var

Kamu emekçileri Sendikası Trabzon Şubesi yazılı açıklama yaparak insan hakkı ihlallerine vurgu yaptı: ‘Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin yıl dönümünde, insan hak ve özgürlükleri açısından bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de ciddi bir geriye gidiş yaşanmaktadır.

Türkiye, Evrensel Bildirgeyi kabul edilişinden bir yıl sonra metni imzalamasına rağmen, bildirgede yer alan temel hak ve özgürlükler büyük bir çoğunluğu sadece metin üzerinde kalmıştır. OHAL sonrasında yaşanan hukuksuz ihraçlar ve açığa almalar, düşünce, ifade, basın ve örgütlenme özgürlüğünün fiilen ortadan kaldırılması, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin keyfi olarak yasaklanması, sendikal eylemlerin engellenmesi ve suç kapsamına alma girişimleri gibi geniş bir alanda yaşanan hak ihlalleri nedeniyle, Türkiye tarihinin insan hakları alanında en sorunlu dönemi yaşanmaktadır.’

 ‘CHP İçin Adayım’ Dedi
 
Emekli öğretmen Ali Cora önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü İlçe Kongresi’nde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Parti binasında bir basın açıklaması yapan Ali Cora, birlik ve beraberliği sağlamak için var gücüyle çalışacağını ifade ederek, “Partililerimiz arasındaki sevgi bağını güçlendirmek için elimden geleni yapacağım. Herkesin ilçe başkanı olacağım. Zamanım var. Çalışma isteğim çok. Aklın ve doğrunun galip geleceği birlikte yönetmek için CHP Beşikdüzü İlce Başkanlığına adaylığımı açıklıyor, tüm partili arkadaşlarımızdan destek bekliyorum” dedi.
 
Başhekim Aydın Kant’ın Başarısı
 
Vakfıkebir Devlet Hastanesi Büyükliman Yöresi’nin gözbebeği. Hastane; yeni binası, iç donanımı, idareci, doktor ve personel kadrosuyla yöre halkına kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Sağlık sektörü ile ilgili genellikle olumsuz haberler olduğunda gazetelere yansır. Biz istedik ki başarıyı ve başarı hikayelerini de sizlerle paylaşalım. Vakfıkebir’de de Başhekim Uzm. Dr. Aydın Kant, Büyükliman Yöresi’nin bir evladı olarak böyle bir başarı hikayesi yazıyor. Yaklaşık olarak 2 yıl önce başhekimlik görevine atanarak çalışmaya başladı. Görev süresi boyunca idarecilik anlayışı, kişiliği ve çalışkanlığı ile büyük fark yarattı. Başhekimlik görevinin yanı sıra hasta muayenesi de yaparak insanlara hizmet etme gayreti içerisinde. Her şeyden önemlisi insanların gönüllerine girmeyi başararak bölge halkının sevgisini ve takdirini kazandı. Böyle idarecilere ülkemizin ihtiyacı var. Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
 
Muhtarlar Hayırlı Olsun Dediler
 
Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir beraberinde muhtar arkadaşlarıyla birlikte, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Merthan Çelikdağı’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, “Yeni İlçe Emniyet Müdürümüzün çok başarılı olacağına inanıyoruz. Bizlerde kendisinin her zaman yanında ve destecisiyiz” diye konuştu. Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim