Trabzon il jandarma Alay Komutanı Albay Erdem Şen, Söğütlü’den komşusu Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya iade-i ziyarette bulundu. Prof. Dr. Kutlu’ya Türk bayrağını sembolize eden bir plaket takdim etti.

MAZBATASINI ALDI

Memleket Partisi’nin Arsin İlçe Başkanlığına seçilen Yüksel Büyükkol, seçim kurulunda mazbatasını aldı ve çalışmalara ara vermeden başladı.

SEVDASININ PEŞİNE BİNLERCE KİLOMETRE GİTTİ

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, çok iyi bir Trabzonspor taraftarıdır. Şampiyonluk yolunda koşan takımın her maçını statta tribünlerden izleyen Nuhoğlu, hafta sonu Antalya deplasmanındaki maç için de bin 250 kilometre yol kat ederek Antalya’ya gitti. Ligdeki namalup takımına her an destek olan Nuhoğlu, maçları stattan takip ederek, takımına destek olmasının yanı sıra, TS Club’lardan da düzenli olarak alışveriş yaparak takıma her zaman maddi manevi destek oluyor. Trabzonspor’un öne geçip, sonrasında 2-1 geride kaldığı maçta bir hayli heyecanlanan Nuhoğlu, takımın yenilmesine de nazara gelmek olarak değerlendirdi. Nuhoğlu, “Şampiyonluk yolunda emin adımlarla koşan takımımız ligin 16. haftasında nazara gelerek Antalya karşılaşması galibiyetle sonlandıramadı. Ligin lideri olan takımımızın her an her yerde destekçisiyiz. Bundan sonraki maçlarımız daha iyi olacaktır inşallah. O sene bu sene” dedi.

ANKARA ÇIKARMASI

AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu ile Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile Başkent Ankara’ya günübirlik çıkarma yaptılar. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile Türk Kızılay Genel Sn Dr. İbrahim Altan ve Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Hafızoğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler. Sürmene’de yapılacak yatırımlarla ilgili de birkaç özel ziyaret gerçekleştiren Azizoğlu ve Üstün, Başkentten müjdelerle Sürmene’ye döndüler.

ARSİN’DE BULUŞTULAR

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Vefa Programı Arsin ilçesinde düzenlendi. Burada düzenlenen programa Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Kadın Kolları il Başkanı Meryem Sürmen ve çok sayıda partili katıldı. Gürsoy, “İlçe Kadın Kollarımızda kuruluşundan bugüne görev yapmış yöneticilerimizle vefa programı kapsamında birarada olduk. Kadın Kolları il Başkanımız Meryem Çelenk Sürmen sunumuyla geçmişten günümüze bir vefa sohbeti yaptık. Teşkilatlarımızda Görev yapıp Ahirete irtihal etmiş başta Zehra (Sevgi) Birinci olmak üzere tüm gecmişlerimizi yad ederek Allah’tan Rahmet diliyorum.” dedi.

OYMAN ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, esnafı ziyaret etti ve sorunları dinledi. Başkan Oyman, İlçe Sekreteri Abdurrahman Yıldız, Basın ve Halkla İl Sorumlu Başkan Yardımcısı Tülay Yazıcı, Mahalle Temsilcisi Gülşen Yazıcı ile birlikte Gazipaşa Mahallesini ziyaret etti.

Oyman, “Fiyatların düzensiz artışından rahatsız olan esnaf, düşük alım gücüne karşı çaresizce bekliyor. Bazı tedarik ürünleri için yakın zaman önce fiyat listeleri TL’den dövize dönmek zorunda kalmış. İktidar partisi yetkililerini göremedik, seçim zamanı mı gelecek diye soruyorlar.” İfadelerini kullandı.

SUİÇMEZ’İN GÖREVİ BELLİ OLDU

Türkiye Barolar Birliği (TBB) bugün Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 36. Genel Kurulu ile 9'uncu başkanını seçti. Ramiz Erinç Sağkan'ın ve iktidara yakınlığı nedeniyle eleştirilen Metin Feyzioğlu'nun aday olduğu seçimde, TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu. Seçimdeki bir diğer aday ise Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’dı. Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez de TBB'nin yeni yönetim kurulunda yer aldı. TBB'de görev dağılımı yapılırken Sibel Suiçmez'in görevi ise belli oldu. Suiçmez, başkan yardımcısı ve başkanlık divan divanı üyesi oldu.

OKULLARDA GIDA VE HİJYEN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2018-2022 Stratejik Planı kapsamında "Okullarda gıda güvenliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik "gıda güvenilirliği", "gıda kayıpları ve israf” konularında eğitimler devam ediyor. Eğitim programı kapsamında okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek hedefi doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince Merkez Atatürk Ortaokulu ve 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere okullarda gıda güvenliği, gıda kayıpları ve israfı konulu farkındalık eğitimi verildi. Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilerin gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyelerinin artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, okul gıdası logolu ürünler, gıda kayıpları ve israf konularında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. Gelecek nesillerin temeli olan çocukların daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için eğitim faaliyetlerine devam edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim