Atmaca “Türkiye ekonomisine cumhuriyet tarihi boyunca 15’er yıllık dilimlere ayırırsak en büyük gelişmeyi son 15 yıl içerisinde yaşadığımız açıktır. Bunun yanında Türkiye geliştirmiş olduğu politikalarla bölgesel bir güç haline gelmiştir. Bunun sonucunda Türkiye hem İslam ülkelerinin hem Türki cumhuriyetlerin hem de Gelişmekte olan ülkeler için bir modeli haline gelmiştir. İslam ülkeleri içerisinde en hızlı gelişen ve en istikrarlı ülke haline gelmiştir, bu durumun batıyı rahatsız etmesi normal” dedi. Önerilerde bulunan Atmaca, “Krizi fırsata çevirmemiz gerektiğini düşünüyorum.  Ülke olarak ekonomik siyasi ve diğer alanlarda eksiklerimizi tamamlamamız lazım. Daha çok çalışıp daha çok üretmemiz gerekiyor. İnşaata dayalı ekonomiden üretim E dayalı ekonomiye geçmemiz lazım. İhracatımızı arttırmamız lazım. Yeni pazarlara yönelerek, üretime geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu yüzden TÜMSİAD ailesi olarak bir sloganımız var ‘Kaliteli üret yerli tüket…’ bu bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.
 
Başarılı Bir İsim
 
Trabzon’un Akçaabat İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, ilçede ki tarımla ilgili başlattığı çalışmaların meyvelerini fazlası ile alıyor. Üreticiler fazla kazansın diye çiftçileri tarlalarında bahçelerinde ziyaret ederek iyi tarım projesini ilçede aktif bir şekilde uzmanlar ile anlatan Eyüpoğlu, tarlalarda ki verimi de neredeyse 2 katına çıkardı. Akçaabat sevdalısı olan Eyüpoğlu, ilçenin her alanını karış karış ziyaret ederek tarım ve hayvancılığı artıracak çalışmalar yapması ilçe halkının da takdirini kazanıyor. İlçe de oldukça sevilen Eyüpoğlu, nerde hasta veya yardıma muhtaç biri varsa onları da anında ziyaret ederek ihtiyaçları ile ilgileniyor.
 
 ‘Devletimizin yanındayız’
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Recep Taylan, diş güçlerin Türk ekonomisi üzerine oynadığı oyunları protesto etti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Recep Taylan yayınladığı yazılı açıklamada, “MÜSİAD olarak son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyoruz” dedi Taylan açıklamasında, “Çıktığımız uzun yolda, milli ekonomi modelimizi hedef alan tüm saldırılara karşı, sonucu ne olursa olsun Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ederiz. Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir. Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Türkiye’nin en geniş tabanlı sermaye kuruluşu olarak MÜSİAD, bu mücadelede üzerine düşen her ne varsa yapmaya hazırdır. Cenab-ı Allah doğruların yanındadır” diye konuştu.
 
Başsavcı Kutanoğlu Veda Ediyor


İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne atanan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na veda ziyaretinde bulundu.TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen Kutanoğlu, Trabzon’da güzel bir görev dönemi yaşadığını vurguladı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, sevgi ve saygı çerçevesi içinde çalıştıkları Başsavcı Kutanoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi ve ziyaretin anasına plaket takdim etti.

Külliye’ye Rizeli Genel Müdür
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne, Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanı Rizeli Yusuf Karaloğlu atandı.
 
Peki Yusuf Karaloğlu kimdir… İşte o özgeçmiş; 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur; aslen Rizelidir. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. 1996 yılında Şişli Lisesi'ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümüne girmiş, 2001 yılında mezun olmuştur. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nda 91. dönem Trabzon Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. 2005 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'ye gönderilmiştir. 2007 yılında kaymakamlık stajını dönem birinciliği ile bitirip asaleten Kaymakamlığa atanmıştır. 2007-2009 Sivas İmranlı Kaymakamlığı 2009-2011 Erzincan İliç Kaymakamlığı 2010 yılında Sivas'ta S.T.O'lar ve hayırsever vatandaşlarla birlikte başta eğitim ve öğretim olmak üzere kırsal alanda başarılı çalışmalarından ve uygulamalarından dolayı Yılın Kaymakam'ı seçilmiş olup Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'den meslek ödülünü almıştır. 2011 yılında Erzincan İliç'teki başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanı Beşir ATALAY tarafından maaşla ödüllendirilmiştir. 2011 yılında Erzincan İliç'teki başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir.”
 
Bak Sen Şu Almanya’ya!

 
Trabzonlu İşadamı Özer Nakliyat Sahibi Abdullah Özer, iş seyahati için gideceği Almanya’dan daha önce bir çok vizesi olmasına rağmen bu sefer vize alamadı. Trabzonlu Uluslararası Nakliyat Firması Sahibi Abdullah Özer, iş seyahati için gideceği Almanya’dan vize alamadı. Almanya’ya TIR ile gidecek olan Özer, ülkeden vize talebinde bulundu. Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği tarafından incelenen vize baş vurusu, ‘Bir veya birden çok ülkenin kamu düzeni, ulusal güvenlik, kamu sağlığı veya uluslararası ilişkileri bakımından tehlike oluşturduğunuz kanaatindeyiz’ denilerek vize verilmedi. Özer vize verilmemesine tepki göstererek, “Terörü aleni bir şekilde destekleyen Alman devleti, benim sosyal medya hesaplarımı inceleyerek vize vermedi. Ben terörü destekleyen Almanya’ya bir zarar vermediğim gibi ülkesinin araçlarını da alarak onlara ekonomik katkı sağlıyordum. Artık bunu da noktaladım. Teröre karşı duruşum ülkeler arasında tehlike oluşturuyorsa bu bana gurur verir. O ülkeler de bana vize vermesin. Ancak, bu taraflı kararı ortadan kaldıracak imkanlar da devletimizin elinde var. Ülkemi seven biri olarak ülkemi her zaman savunacağım” dedi.
 
Ve O Firmalar Belli Oldu

 
Trabzon’un Mega Projeleri arasında yer alan ve 22 Haziran 2018 tarihinde ön yeterlik ihalesi yapılması planlanan “Trabzon Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi” zeyilnamede değişik yapılması nedeniyle 28 Haziran tarihinde gerçekleştirilmişti. İhalenin ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Trabzon Şehir Hastanesi için 1’inci tekliflerin 27 Ağustos tarihinde alınacağı öğrenilmişti. Teklif tarihinin açıklanmasının ardından yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi için yeterli bulunan firmalar belli oldu. Değerlendirmeden 11 şirketin değerlendirmeler sonucu yeterli olarak görüldüğü öğrenildi. İşte o firmalar; Egemen İnşaat ve Tic. A.Ş., Durmaz Yatırım İnşaat A.Ş., KLV İnşaat AŞ., Proyap İnşaat AŞ., Yükselen İnşaat AŞ. (iş ortaklığı) YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kayı Yatırım Holding A.Ş., Tefken İnşaat ve Tesisat A.Ş., Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş., FERNAS İNŞAAT A.Ş., Konuklu İnşaat Taahhüt İşletme ve Ticaret A.Ş. (iş ortaklığı) Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş., Rönesans Holding A.Ş. (İş ortaklığı) Kalyon İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.,Gürbağ İnşaat Mühendislik Mad. San. Ve Tic. A.Ş., IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., CCN Altyapı Yatırımları ve İnşaat A.Ş. (iş ortaklığı), Afken İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş., Afken Holding A.Ş. (iş ortaklığı), Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş.
 
7 Ayda 9 Bin Kişi

 
İşkur Aracılığı ile Trabzon'da 7 Ayda 9 Bin 164 Kişi İşe Yerleştirildi İŞKUR aracılığı ile Trabzon’da 7 ayda 9 bin 164 kişiyi işe yerleştirildiği bildirildi. Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Zengin, geçen yıl 11 bin 724 kişinin İŞKUR aracılığı ile Trabzon'da işe yerleştirildiğini, bu yıl sonu itibariyle ise bu rakamın 14 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi. Özellikle son yıllarda sundukları hizmetlerle işgücü piyasasının en önemli aktörlerinden biri olarak gerek iş arayan gerek işverenlerin yanında olan bir kurum haline dönüştüklerini belirten Zengin "Kurumumuzun misyonu işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda; iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamaktır. Bu misyonunu yerine getirirken değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak, hizmet kalitesiyle çeşitliliği ile işsizlikle mücadelede etkin rol oynayan, işgücü piyasasında öncü ve saygın bir kurum olmayı hedeflemiştir. Trabzon İŞKUR olarak 2017 yılında 11 bin 724 kişi kurumumuz aracılığıyla işe yerleştirdi”
Editör: TE Bilisim