“Muhterem Büyüklerim, Sevgili Arkadaşlarım, Kıymetli Dostlarım, Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili Kararnamesi uyarınca Üniversite Rektörleri YÖK’ün yapacağı ön çalışma neticesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atanmaktadır.

Bu bağlamda Temmuz ayı sonunda boşalacak olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için bu gün itibarıyla başvurumu yapmış bulunmaktayım. Yaklaşık bir ay içinde sonuçlanacak olan bu süreçte Sizlerden ve tüm Trabzonlu Hemşerilerimden destek ve dua beklemekteyim. Selam ve Saygılarımla...” Prof. Dr. Mehmet Yavuz Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi. Bolu Abant İzzet Baysal Üni. Güzel Sanatlar Fak. Dekanı. Bolu Abant İzzet Baysal Üni. Mimarlık Fakültesi Dekan vekili.
 
ANA DUASI İLAÇTAN DA ETKİLİ
 

Ortahisar Belediyesinin Fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Selahattin Çebi, hafta sonunu köyde annesi ile geçirdi. Annesine 'hükümet' diyen Çebi, anne duasının ilaçlardan daha etkili şifa olduğunu söyledi. Köyden annesini alan Çebi, annesi ile yaylaya gitti. Fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Çebi, "Bugün hükümet anne Yollandık yaylalara Dağların arasından" dedi.
 
 “BEN VEKİLİM, ASIL OLAN MİLLET”
 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “ Ben vekilim, asıl olan Millet. Pandemi süreci hepimizi etkiledi. TBMM çalışmaya devam ediyor. Asıl adına dilimizin döndüğü, aklımızın erdiği kadar, vekaleten ben de bir şeyleri söylemeye, vatandaştan gelen talepleri TBMM'de dile getirmeye çalışıyorum. Partimizin Kongre süreci devam ediyor, bu pandemi sürecinde fırsat buldukça, TBMM çalışmalarımızı aksatmadan bunlara katılıyoruz. Trabzonspor'a yapılan haksızlıklara karşı Divan Kurulumuzun çağrısına uyarak düzenlenen etkinliğe katıldık. Bilmem anlatabildim mi Muzaffer Alkurt Hocam. Selam ve saygılarımla.” dedi.
 
SEVGİ EVLERİNDEKİ ÇOCUKLAR TOPRAKLA BULUŞTU
 
Akçaabat Ziraat Odası tarafından başlatılan ‘Toprak ve Tarım Sevgisi ‘ projesi devam ediyor. Proje kapsamında Trabzon Çocuk Evleri Sitesi ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Müdürleri ve burada kalan çocukların katılımları ile açık alanda sebze dikimini gerçekleştirildi.  Etkinlik, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada “Bütün sebze üretim alanlarında olduğu gibi  Akçaabat’ımızda  İstiridye mantarı üretimi ve çilek yetiştiriciliğinde de iddialı olduklarını ve yeni ürünlerin Akçaabat ilçemize kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını buna ek olarak tıbbi aromatik bitki olan Mürver bitkisinin dikimi yapıldığını ve Aronya bitkisini de Akçaabat’a yakın zamanda kazandıracaklarını projenin devam ettiğini söylediler.
 
İstiridye mantarı için şu an 4 üreticimizin  ayda yaklaşık 5 ton civarı üretim yaptıklarını ve bu üretimi 200 tonlara çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.  Sn. Cumhurbaşkanı’mızın da belirttiği gibi bir metre kare alan boş kalmasın, tüm ekilebilir alanları ekelim düşüncesiyle bizler de Akçaabat Ziraat Odası olarak Trabzon Çocuk Evleri Sitesi Erkek çocukları ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Kız  çocukları ile birlikte yeni bir sebze dikimi uygulaması yapacağız.  Bizler de burada  çocuklarımızın ileride  hatırlayabileceği hayatlarına dokunabileceğimiz onları toprakla buluşturabildiğimiz bir etkinliği gerçekleştirmek istedik.”

 “SABRINIZA VE GAYRETİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”
 
Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, 2. dönem sonu karne mesajı yayımlayarak öğrencilere: “Bu zor dönemi başarıyla tamamladığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Acar yayımladığı mesajda; “Okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı kalan kıymetli öğrencilerim,

Artvin Milli Eğitim ailesi olarak; 158 okulumuzda 25 Bin 183 öğrencimiz ve 2013 öğretmenimizle 2019-2020 eğitim ve öğretim yılını tamamlamış bulunmaktayız. Sabrınızla, gayretinizle; gerek EBA' dan, gerek TV ve tabletlerden derslerinize devam ederek bu zor dönemi başarıyla tamamladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. İlk defa online karne aldınız ve bu karnelerde yıl içindeki başarı durumunuzu gördünüz.
 
Karnelerin sizin çabanızı değerlendirmede yetersiz kaldığı bu dönemde, hepinizin bizler için en yüksek başarıya layık olduğunu unutmayın. Yeni eğitim ve öğretim döneminde; okullarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin cıvıltıları içerisinde yine bir arada olacağız. Bol bol okuyacağınız, tedbiri elden bırakmayarak hayatın size sunduğu güzellikleri tadabileceğiniz bir tatil diliyor hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.
 
ŞAHİN YENİDEN ATANDI
 

Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine Doçent. Dr. Hüseyin Şahin tekrardan atandı. 
 
TANRIVERDİ VEDA ETTİ
 

Of İlçe Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi Elazığ’a tayin oldu. 2017 yılı Temmuz ayında Of İlçe Jandarma Komutanlığı görevine atanan Tanrıverdi, 3 yıllık görev süresinin ardından Elazığ iline atandı.
Komutan Tanrıverdi’nin nerede görevlendirileceği Elazığ İl Jandarma Komutanlığı tarafından belirlenecek. Öte yandan Of İlçe Jandarma Komutanlığına kimin görevlendirileceği de İl Jandarma Komutanlığı tarafından belirlenecek.
 
GÜMÜŞHANE’DE 7 UZMAN DOKTOR GÖREVİNE BAŞLADI
 

Gümüşhane Devlet Hastanesinde Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasıyla ataması yapılan 7 uzman doktor poliklinik hizmeti vermeye başladı. Yeni atamalarla birlikte hastanedeki uzman hekim sayısı 50’ye yükselirken, bu rakama klinisyen, biyokimya, patoloji gibi laboratuvar hekimleri de dahil. Hastaneye atanan doktorlar ve branşları şöyle: Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Fatih Zengin, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzm. Dr. Tuğba Yemiş, Nefroloji Uzm. Dr. Erhan Akkaş, Nöroloji Uzm. Dr. Berrin İnan, Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Dr. Süleyman Kasım Taş, Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Dr. Hüseyin Olgun, Üroloji Uzm. Dr. Serdar Madendere.
Editör: TE Bilisim