'Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Bahar Hatipoğlu Yılmaz'ın "TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı" Projesi desteklenmiştir. Akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

SOYLU VALİLİKTE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ederek Valilik şeref defterini imzaladı ve Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

REKTÖRÜN KURTULUŞ MESAJI

Gümüşhane Üniversitesi rektörü  Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı. Rektör mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:“Birinci Dünya Savaşı, ülkemiz için büyük yıkımlara ve aynı zamanda da ecdadımızın destansı mücadelelerine sahne olmuştur. 19 Temmuz 1916’da Gümüşhanemiz ve Torul ilçemiz, 22 Temmuz’da da Kelkit ilçemiz Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmişti. Yaklaşık bir buçuk yıl işgal altında kalan Gümüşhane ilimizde kahramanca verilen bir mücadele sonrası 1918 yılının 14 Şubat’ında Torul ilçemiz, 15 Şubat’ında Gümüşhane ilimiz ve 17 Şubat’ında da Kelkit ilçemiz düşman işgalinden kurtulmuştur. Tek parolası ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ olan milletimizin nitekim tarih sahnesinde düşmanı hiç tükenmemiştir.

KAYMAKAM DENETİMDE

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan Sokağa çıkma yasağına uymayanları polis ekipleri ile birlikte denetleyip görevli olmayanlara anında ceza uygulattı: ‘Devletin kanunları ve kuralları vardır ayrıca bu sokağa çıkma yasağı tamamen vatandaşların sağlığı ile ilgilidir herkesi sağlıklı düşünmeye, sağlıklarını düşünmeye davet ediyorum’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DAVET

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi’nde bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım merkezinde eşi ile birlikte kalan 68 yaşındaki Hasan İnan, bir dizi temaslarda bulunmak için Trabzon'a gelmesi planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı huzurevine davet etti. İnan, eşi ile beraber Erdoğan'ı çok görmek istediklerini ifade etti. İnan, "Biz çıkamıyoruz ama mümkünse Cumhurbaşkanımızı çok görmek istiyoruz buraya davet ediyoruz. Gelirse bizi çok mutlu eder."ifadelerini kullandı.

DEMELİ’YE ZİYARET

MHP il eski başkanı Muammer Demeli’yi rahatsızlığının ardından iş yerinde ziyaret eden AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç kendisi ile görüşerek Sağlık durumu ile ilgili bilgi aldılar.

KAYA’YA SÜRMENE ÇAKISI

Sürmene Kaymakam Ahmet Gazi Kaya makamında kendisini ziyaret eden CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya’ya Sürmene çakısı verdi

ÇEBİ AİLESİ BİR ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

Araklılı Eğitim Çınarlarından merhum Emekli Öğretmen Sefer Cebi'nin  eşi Naciye Çebi vefat etti. Cenazesi dün öğlen 11.00’da Özgen Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi. Kaptan Çelik fabrikaları Genel Müdürü Orhan Çebi’nin ve Araklı Çebi vakfının  yöneticisi Ahmet Ziya Çebi’nin annesi olan Naciye Çebi gözyaşları arasında eşi Sefer Çebi’nin yaninda toprağa verildi. Cenaze töreni  sokağa çıkma yasağı nedeniyle  kısıtlamalı yapılırken Tekirdağ Valisi Cenazeye Çelenk gönderdi. Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

HAYALLERİ HALA HENDEKTE!

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte ilçede ki 85 mahalle başkanı ile bir araya geldi. Çebi, AK Parti'nin 19 yıllık iktidarında yaptıklarının arşa değdiğini belirterek, "Uzay bilimi ve teknolojisi konusunda yapılan çalışmalar yeni değil ,18 yılda 2 Milyar TL'den fazla kaynak sağlandı. İHA ve SİHA'lar için "uzaktan kumandalı oyuncak" diyerek dalga geçenler yerli otomotiv ile alay edenler. Gölgesinin önüne geçemeyen emanet yaşamayı peşin kabul edenlerdir .Boş teneke misali sesleri çok çıkan azınlıklardır. Dün hayal ettiklerimiz bugün nasıl tek tek gerçekleşti ise bugün hayal ettiklerimiz yarın gerçekleşecek.

İman varsa imkan da vardır" dedi .Çebi, "Karabağ’da destanı hayal edemeyenler Akdeniz’de Libya ile Akite akıl erdiremeyenler, PKK yuvalarını mağaralarını  İHA SİHA ile yok etmeyi akıllarından geçirmeyenler. Dünyanın öbür ucundaki hasta için kalkan uçağı göremeyenleri bile hayal etmiştik .Bugün gerçek olduğunu gördük" diye konuştu .

Editör: TE Bilisim