Başkan Genç'in bizzat ziyaret ettiği ve birebir seçim çalışması yaptığı mahallelerde AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yüksek oy çıktı. Seçim sürecinde hem şehir merkezinde hem de kırsalda vatandaşlarla görüşen ve adam adama markaj yapan Başkan Genç'in çıkan neticelere göre oldukça başarılı olduğunu söylemeliyiz. Her yerde ve her mekanda halkın nabzını tutan Genç'in hakkını teslim etmeliyiz. Zira gecenin geç saatlerine kadar vatandaşlarla yüz yüze görüşerek oyları AK Parti'ye yönlendirdi. İnandırıcı üslubunun ve samimiyetinin bu başarıda etkili olduğunu buradan açıkça ifade etmeliyiz. Neticede Akoluk, Çağlayan, Kutlugün, Gözalan, Yeşilbük , Düzyurt, Dolaylı mahallelerinde AK Parti'ye yüzde 90 oy çıktı. Bunda Genç'in büyük katkısı var.
 
Danışmaz’ın Acısı
 
Trabzon Osmanlı Giyim Sanayinin Sahibi Osman Danışmaz halasını kaybetti. Halası Sabire Saral(Peker) Trabzon’un Yenimalle semtinde yıllarca oturmuş bir isim ve evini de Mehmetçik Vakfı’na bağışlamış. Cenazesi Trabzon’un Arsin ilçesi Elmaalan Mahallesi Pekerler mahalle camiinde kılındı ve son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine Sabır ve Başsağlığı diliyoruz.
 
Eski Başbakan Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kutladı
 
Eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz, Türkiye’nin ilk Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için kutlama mesajı yayımladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından Erdoğan ile birlikte çekilmiş fotoğrafını “13.Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlar, görevinde başarılar dilerim.Cenabı Alllah yardımcısı olsun. Mesut Yılmaz” dipnotuyla paylaşarak Erdoğan’ı hem tebrik etti hem de kendisine başarılar diledi.
 
Trabzon’dan Anlamlı Ziyaret
 
Siirt'in Eruh ilçesinde, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Trabzonlu Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın şehit olduğu karakola Trabzon’dan destek  ziyareti geldi. Trabzonlu iş adamları Abdullah Özer , Akın Yalçın ve Siirt Şehit Aileleri il Başkanı İsmail Şehitoğlu Trabzonlu şehit Bahattin Baştan’ın şehit olduğu Dağdöşü Köyü Karakoluna giderek ziyarette bulundu. Trabzonlu iş adamları tarafından görev yapan askerlere moral vermek için gerçekleştirilen ziyarette askerlerle beraber yenilen yemeğin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

 “Türkiye’nin önüne yepyeni bir sayfa açılmıştır”
 
TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, 24 Haziran’da gerçekleşen seçimle ilgili açıklama yaptı. Olgun açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti başarılı bir demokrasi sınavı vermiştir. Gerek katılım yüksekliği gerek ise halkımızın siyasi yelpazenin TBMM de temsili noktasındaki mesajı son derece olumludur. Türkiye’nin önüne yepyeni bir sayfa açılmıştır. Bu sayfanın siyasi başarısı için Sayın Erdoğan’ın herkesin Devlet Başkanı olarak birleştirici ve kucaklayıcı olacağına inanıyoruz. Ekonomik başarısı için ise mutlaka yatırımların teşvik edilmesi, reformlar yapılması, bürokratik engellerin kaldırılması gerekmektedir. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerçekleşen ve halen daha sürmekte olan ‘Olağanüstü hal’ uygulamasının da kaldırılması Türkiye’yi bir çok alanda rahatlatacaktır.

En önemli arzumuz ise Devlet Başkanımızın tüm iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, akademisyenler ve konusunda uzman kişiler ve siyasileri bir araya getirerek farklı görüş ve düşünceleri ortak akıl üretecek mekanizma ve platformlar içinde buluşturmasıdır. TSGİAD olarak bu noktada tüm deneyim ve bilgimizi aktarmaya hazırız. Seçim sonuçlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi ile ülkemize ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Hazırlıklar Tamam
 
Rize’nin İkizdere ilçesinde her yıl geleneksel olarak 29 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan Dağ Horozu Şenliği’nin bu yıl 14.’sü düzenlenecek. Dağ Horozu Şenliği için hazırlıkların tamamlandığını belirtilirken, şenliğin bir horoz adına yapılan dünyada ilk şenlik olarak kabul ediliyor. Türkiye de ilk defa bir kuş cinsi için yapılan şenlik 2005 yılında dönemin Rize Valisi Enver Salihoğlu ve Kaymakam Alper Balcı ile İkizdere Belediyesinin girişimleriyle başlamıştı.
 
Daha önce 22-24 Haziran tarihlerinde yapılacağı açıklanan şenlik 24 Haziranda Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim yapıldığı için değiştirilerek 29-30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihine alınmıştı. 
 
Şenlik programına göre katılımcılara çeşitli aktiviteler sağlanacak. 29-30 Haziran günlerinde İkizdere yaylalarına araçlarla Cimil, Çağrankaya yaylalarına doğa gezisi yapılacak.1 Temmuz Pazar günü saat 04.30 da Dağ Horozu gözlenmesi için Sivrikaya Köyü zirvesine çıkılacak. Petran-Garzavan Yaylası ve Meles Vadisinde de foto safari yapılacak.
 
Bu Yolda Trafik Tek Şeritten Sağlanacak
 
Trabzon’da Arsin – Araklı ayrımı Atayurt yolunda yol çalışması nedeniyle trafik tek şeritten sağlanacağı bildirildi. Trabzon’da Arsin – Araklı ayrımında Atayurt İl Yolu’nda  çalışma yapılacağı bildirildi. Trabzon Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre; Arsin- Araklı ayrımı Atayurt İl Yolu Km:14 000-18+000 arasında yapılacak olan yol yapım çalışmaları nedeniyle 22/06/2018- 31/12/2018 tarihleri arasında trafik tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanacaktır. Yol kullanıcılarının trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir”  
 
 “Süper güç olmayı omuz omuza başaracağız”
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri ilgili açıklama yaptı.  Emre Akgün teşekkür ederek, “AK Kadroları Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Halkımız da bu gerçeği aynıyla okumuş ve desteğini özellikle verdiği tarihi oyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için göstermiştir. Sadece seçim zamanı değil her zaman hemşerilerimizin yanında olmanın, kederli ve sevinçli günlerinde ortak duygularda bütünleşmenin, Akçaabat’ı içselleştirerek her anında ve sorununda, eksiğinde, ihtiyacında, beklentilerinde, gelecek planlamasında tam da sahada olmanın meyvelerini 24 Haziran günü almış olmak bizleri gururlandırmış, Akçaabat’ın Başkan’ına en sadık biçimde sahip çıkmasını beraberinde getirmiştir. Yeni Türkiye’nin AK Kadroları halkından aldığı destekle daha ve önemli işleri birlikte başaracak, hedef olarak belirlediğimiz “Hedef 2023, Hedef 2053, Hedef 2071” halkımızla yapılacak güç birliğiyle yakalanacak ve inanıyoruz ki aşılarak dünyada da önemli bir süper güç olmayı omuz omuza başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti 1. Başkanı” olarak ifade ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en kısa zamanda oluşturacağı kadrosuyla tüm dünyayı artık yeni bir düzenin beklediğinin görüleceğine de işaret eden AK Parti İlçe Başkanı Akgün, “Akçaabat halkının Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti kadrolarına verdiği desteğin çok çok önemli olduğunun bilincinde olarak İlçe Teşkilatımız da daha özverili çalışmalar yürütecek, emanete layık olmaya çalışacaktır” dedi.
Editör: TE Bilisim