İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun 11.11.2019 tarihinde meclis gündemine verdiği belediyenin isminin geçtiği tabelalara T.C. ibaresi konulması önergesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna devredilmişti. Komisyondan meclise gelen kararda; T.C. ibaresinin kullanılmasının karar yada önerge konusu olamayacağı belirtilerek, komisyonun bu bağlamda bir karar yetkisi olmadığına oy birliği ile karar verildiği ifade edildi. Bu kararla T.C. ibaresinin konulmasının meclis kararı olamayacağı, idari bir karar olduğu belirtilmiş oldu.
 
AFAD Her Zaman Hazır
 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Doruk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı’dan müdürlükçe yapılan çalışmalar ve olası bir afet durumunda hayata geçirilecek uygulamalar ile bu uygulamaların süreleri hakkında brifing aldı. Ziyarette konuşan Vali Doruk, AFAD'ın acil durumlara müdahale, arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde ülkenin önde gelen kurumlardan biri olduğunu söyledi. Doruk, Artvin AFAD Müdürlüğünün afet olaylarına anında müdahale edecek ekipman ve teknik bilgiye sahip olduğunu belirtti. Her türlü afette gerek ihtiyaç duyulacak araç-gereç gerekse eğitimli personel olarak 24 saat hazır bulunulması gerektiğini vurgulayan Vali Doruk, deprem, heyelan, çığ, sel ve yangınlara kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere vatandaşların da afet öncesi, sırası ve sonrasında her zaman hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çekti.
 
Somali’den Ziyaret
 

Bartın Ünivresitesi Rektöür Orhan Uzun, Somali'nin Jobkey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdelazez Agane ve beraberindekileri ağırladı. Uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsediklerini ifade eden Rektör Uzun, “Uluslararasılaşma noktasında üniversitemizde önemli çalışmalar yapıyoruz. 52 farklı ülkeden uluslararası öğrencilerimizde yol arkadaşlığı yaparak, geleceğe kararlı adımlarla yürüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize iyi bir kariyer kazandırmak, eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmek amacıyla gayret gösteriyoruz. Bunun yanı sıra öğretim elemanlarımız uluslararası ortaklı projeler üretmekte ve bölgesine değer katacak çalışmalar yapmaktadır. Jobkey Üniversitesi ile de ortak çalışmalar yapacağımıza ve birlikte bilime önemli katkılar sunacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda ziyareti ve yakın ilgilerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Abdelazez Agane ve beraberindekiler teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Başbaşa 1 Saat
 

BEM-BİR SEN Trabzon Şube Başkanı Muammer Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri AK Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi’yi ziyaret ederek sohbet etti ve sorunlarını ilettiler.
 
Bir Başkadır Çay Sohbeti
 

Trabzonlu hayırsever iş insanı Yaşar Erbaşaran'ın sahibi olduğu Erbaşaran Petrolün Akçaabat Yaylacık şubesinin çay sohbetleri bir başkadır. Erbaşaran misafirlerini en iyi şekilde ağırlar, güzel bir ev sahipliği yapar. Çayını kahvesini ikram eder. Çay sohbetleri de harikadır. Kah siyaset, kah iş dünyasından dem vurulur. Zaman zaman Trabzon'un her şeyi Trabzonspor ele alınır. Kısacası canı sıkkın morali bozuk olan Erbaşaran Petrole gidip çay içse morali düzgün bir şekilde ayrılır. Bizden söylemesi.
 
KPSS Kursu Büyük İlgi Görüyor
 
Vakfıkebir İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü akademik kurslarına bir yenisini ekledi. Bölgede büyük bir ihtiyaç olan KPSS kursunu hizmete açtı. Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu’nun yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi.
 
Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu; “Kurumumuz bünyesinde açmış olduğumuz KPSS lisans ve önlisans düzeyindeki kursumuza 100 öğrenci başvuru yapmıştır. Merkez binamızda haftada üç gün, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih ve Türkçe branşlarında ders verilmektedir. Tecrübeli eğitimci bir kadroyla bu hizmeti veren kurumumuz Büyükliman havzasına hizmet etmektedir. Uzun yıllar üniversiteye hazırlık kurslarıyla adından söz ettiren ve birçok öğrenciyi hayallerine kavuşmasında önayak olan merkezimiz, memurluk sınavına hazırlanmak isteyen yöre insanımızı dikkate alıp bu hizmeti saat gözetmeksizin sunma çabası içindedir. KPSS kursumuza katılımcılar yoğun ilgi göstermektedir. 6 ay sürecek olan kursta öğrenciler hayalleri için çaba sarf edecekler” dedi.
 
Çoban Adaylığını Açıklıyor
 

CHP Ortahisar İlçe Başkan Adaylığı tanıtım toplantısı bugün gerçekleşiyor. Adaylığını açıklayacak olan Şenol Çoban, herkesi toplantıya davet etti.  Çoban, açıklamasında şunları kaydetti: “Ortahisar İlçemiz de Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeni bir soluk getirmek, partimizi bir adım daha ileriye taşıyabilmek için partililerimiz ve gönül birliği yaptığımız herkesin desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda aydınlık bir gelecek için Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığına aday oldum. Yapılacak olan tanıtım toplantımıza Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş tüm partililerimizi ve halkımızı davet ediyoruz.”
Editör: TE Bilisim