Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sevilen Kalp cerrahı Prof. Dr. İlker Mataracı’nın vefatı onu da sarstı. Cevahir, ‘Kendisi ile iki kez sohbetim oldu. Muayenemi yaptı.  Önce insan, sonra hekimdi. Bu kadar samimi olunabilir. Bu kadar hastanıza ilgi gösterebilirsiniz. Vefatı tüm bölgemiz için büyük kayıptır. Geç bulduk erken kaybettik. Allah rahmet etsin.’ dedi.

SÜRMEN VE DEMİR ÇALIŞMALARI KONUŞTU

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkan Meryem Sürmen öncülüğünde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Başkan Sürmen, bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Sürmen, “Günümüzün özeti. Bugün güne Ayasofya Halk Eğitim kursunda başladık. ’Her halının hikayesi var.’ Diyen kadınların dokudukları İpek halılar muhteşem. Ardından aynı kurs merkezinden birbirinden değerli ürünlerin ortaya çıktığı atölyeleri ziyaret ettik. Bir süre önce annesini kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir ziyaret ederek taziye dileklerimizi ilettik. Çalışmalarımızla ilgili bilgi alışverişi yaptık. Kendi emek ve gayretleriyle girişimciliğe adım atan kadın esnafları ekonomi işler birim başkanı Merve Babur Karaağaç ve yönetim kurulu üyesi Halime Akbulut ile ziyaret ettik. Gelecek ile ilgili güzel temennilerde buluştuk. Peki yarın ne yapıyoruz?”

YARGIDA HESAPLAŞACAĞIM

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Belediye Meclisi Üyesi Önder Öztürk’ün sosyal medya üzerinden Beşikdüzü Teleferik Tesisi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Başkan Ramis Uzun açıklamasında şunları söyledi; “Saygıdeğer Hemşehrilerim; Beşikdüzü Teleferik Tesisi hakkında İçişleri Bakanlığımızın soruşturma izni ile ilgili olarak Önder Öztürk sosyal medyada paylaşım yaparak sanki Beşikdüzü Belediyesi'ni zarara uğratmışız gibi paylaşım yaptı. Teleferik Tesisi İlçemiz ve Bölgemizde önemli bir yatırım. Çalışması ve atıl kalmaması için tabiki yapmamız gerekenleri yaptık. İlgili Firmaya sözleşme hükümleri gereği ceza yazdık, eleştirildik. Süre uzatımı verdik, önemli bir ( 16 Dükkan ) alışveriş merkezi kazandırdık. Belediyemizin malıdır. İlgili Firma eksiklikleri ile ihtarlar çekerek uyardık ve sonuçta yasal mevzuat gereği 01 Ekim 2020 tarihinde fesih edilerek teminatlarına el koyduk ve ödenmesi gereken hususlarla ilgili icra takibi başlattık. Tesis Belediyemizin malıdır. Bizim haksız, hukuksuz bir eylemimiz yoktur. Ramis Uzun'un olduğu yerde haksızlık, hukuksuzluk olmaz. Bu paylaşımı yapanları da, beni de halkımız iyi bilir. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir husus yoktur. Gerekirse çamur atmaya kalkanlarla da yüce Yargıda hesaplaşacağım” dedi.

VAKFIKEBİR’E PLANLANAN HİZMETLERİ GÖRÜŞTÜLER

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, DSİ 22. Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı’yı makamında ziyaret etti.  Başkanı Muhammet Balta, DSİ 22. Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı ziyaret sırasında Vakfıkebir’e yapılan ve planlanan yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundular.

ADANUR’UN AĞIR MİSAFİRLERİ

Yomra Belediye meclis üyesi, inşaat mühendisi, başarılı iş kadınlarından Tülay Adanur, ofisinde ağır misafirlerini ağırladı. Yomra Kaymakamı Eyüp Özdemir ile İlçe Emniyet Müdürü Selim Sarı, Adanur’u Gazipaşa Mahallesindeki yapı denetim ofisinde ziyaret ettiler. Misafirleri ile çok iyi ilgilenen Adanur, ev sahipliğini en iyi şekilde gösterdi. Misafirlerine ziyareti için teşekkür eden Adanur, keyifli sohbet ettiklerini dile getirdi.

 “MİLLİ DEĞERLERİMİZİ KORUYACAĞIMIZA ANT İÇERİZ”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı. Oyman, “1915’te savaş cephelerinden Çanakkale’de, milletin egemenliği, bağımsızlığı ve vatanın bütünlüğüne uzanacak yolda kazanılan bu zafer tarihin dönüm noktasıdır. Geri adım atmayı düşünmeyen, daima ileriye yürüyen, vatan uğruna tüm gücüyle ve inancıyla savaşan kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla milletimizin günüdür bugün. Üniforması kendisine büyük gelen 13 yaşındaki Mehmetlerin, bağımsızlık ve vatanın geleceğini kurtarmak için tüm varlığıyla düşmana karşı koyduğu gündür bugün. Tarihin seyrinin değiştiği bu zafer gününde vatanını müdafaa etmek için büyük bir direniş gösteren başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, canını feda eden kahraman şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Çanakkale geçilmez, ruhu vazgeçilmez! Bu toprakların nasıl savunulduğunun farkındayız; Cumhuriyetimizin bekçileri olarak tüm milli değerlerimizi koruyacağımıza ant içeriz.” dedi.

BAŞKAN EKİM’DEN ANLAMLI MESAJ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Ekim mesajında; “Türk milletinin gurur kaynağı, muzaffer tarihinin mümtaz sayfalarından biri olan ve 106. yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir. Onlar, birlik ve beraberlik içinde gösterdikleri bu onurlu ve kararlı duruş ile “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Çanakkale'de ülkenin her köşesinden aynı amaç için bir araya gelen yüzbinlerce Mehmetçiğin verdiği emsalsiz irade, Millet olma bilincinin tohumlarını atarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve Cumhuriyet'in kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakları bize vatan yapmıştır. Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygularla, başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmaz üzere Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

 “ACIMIZ VE İSYANIMIZ TARİFSİZ BÜYÜKLÜKTEDİR”

Avukat Ersin Arslan’ın öldürülmesi nedeniyle 80 baro ortak basın açıklaması düzenledi. Trabzon Barosundan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim “hukukun üstünlüğü” diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; Saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük! İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi.  Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter!  Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz.”

Editör: TE Bilisim