Memleket Partisi Trabzon’da örgütleniyor. Akçaabat ilçe başkanı seçilen Erbil Taşdemir ve Başkan Yardımcısı Cengiz Hopalı TAKA Gazetesini ziyaret ettiler. Ziyaret partinin Arsin ilçesinin kurucu başkanlığı için görevlendirilen Yükse Büyükkol da iştirak etti. Bugün ise Ortahisar İlçe Başkanlığının kongresi Aurum Otel’de gerçekleştirilecek. Akçaabat İlçe Başkanı Erbil Taşdemir, memleket hareketinin ilk seçimde mecliste olacağını ifade etti.

VALİ HASAT YAPTI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Tarım il müdürü Cahit Gülbay ve Akçaabat Ziraat odası başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu ilçenin Alsancak mahallesinde Selahattin Sönmez’e ait kivi bahçesinde hasat yaptılar.

ATA’NIN İZİNDE

18 Bölge Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız önceki Başkanı Halit Uslu ve yönetim kurulu üyeleri Dünya Eczacılar günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret edip Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetlerini sundular.

ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Federasyon Genel Başkanı Tahsin Usta, Disiplin Kurulu Başkanı AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Genel Başkan Vekili Esnaf Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar, Genel Başkan Yardımcıları İçişleri Bakanlığı Müşaviri Coşkun Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk ve Genel Sekreter Aydın Gelleci hazır bulundu. Başkan Usta, Başkan Zorluoğlu’na federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Usta, Çarşıbaşı Belediyesi eski düğün salonuna yönelik düşünülen kültür müzesi ve federasyona müracaat eden 211 öğrenciye burs sağlamak için çalışma başlattıklarını her iki konuda da Trabzon Büyükşehir Belediyesinden destek istediklerini ifade etti. Başkan Zorluoğlu da kültür müzesi gibi konulara daima sıcak baktığını, güzel bir düşünce olduğunu belirtirken, burs konusunda da elinden gelen desteği sağlamaya gayret edeceğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçenin Doğancı Mahallesindeki ilk ve orta okulu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Kuurkız, beraberinde MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ömer Özdin, MHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Nezihe Gülbahar Bayrak ve Meclis Üyesi Meetin Günay ile birlikte Doğancı ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle istişarede bulundu. Başkan Kurukız, getirdiği hediyeleri de öğrencilere takdim ederek, öğrenciler ile geleceğe dair hedef ve hayalleri ile ilgili sohbet etti. Kurukız, “Bugünün minikleri sizler, yarın büyüyecek ve bizim yerimizde olacaksınız. Zaman çok hızlı geçiyor. İnanın zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Onun için kendinize hedefler koyun ve o hedeflerinizin peşinde mutlaka gidin. Derslerinize çalışmayı da ihmal etmeyin. Ülkemiz gelecekte size emanet. Sizler de büyüklerinizden aldığınız bu emaneti gelecek nesile en iyi şekilde emanet etmek için çok çalışacaksınız. Hedefleriniz büyük olsun ve ne olursa olsun hedeflerinizin peşine koşun” dedi. Öğrenciler de başkan Kurukız’a hediyeleri için teşekkür ederek, hedeflerinin peşinde çok çalışacaklarına dair söz verdiler.

ÜLKÜCÜLER ZİRVEDE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Musa Küçük, Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ve MHP Gümüşhane il başkan yardımcısı Temel Ağaç, Trabzon-Gümüşhane sınırı Zigana Dağı zirvesinde ‘Bozkurt’ işareti ile poz verdiler. Yeni yağan karda Bozkurtça poz veren Ülkücüler, “2023 hedeflerimize koşuyoruz. Dağlarda, köylerde, şehirlerde her yerde Bozkurtlar var” dediler.

7 ADET ÖZEL HALK OTOBÜSÜNE GELİR DESTEĞİ

Trabzon’da Elektronik Ücret Toplama Sistemine dahil olan 7 adet özel halk otobüsüne, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden gelir desteği geliyor. Buna gelir desteği, Akçaabat İlçesinde otobüse geçiş yapan 7 adet dolmuşa verileceği belirtildi. Buna göre; Elektronik Ücret Toplama Sistemine dahil ayakta 25 ve üzeri yolcu taşımacılığı işi yapan Özel Halk Otobüslerine ücretsiz ve indirimli taşıdıkları yolculara karşılık uğradığı gelir kaybını önlemek amacıyla 01.09.2021 tarihinden itibaren araç başı aylık 1500 TL gelir desteği verilecek. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, 1500 TL’nin neye göre tespit edildiğini sordu.  Verilen cevapta, 65 yaş üzeri ve ücretsiz ile indirimli öğrenci biletlerini kapsadığı kaydedildi.  Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Ortalama üzerinden takdir edilmiş bir bedel. Muhatapları ile bu çerçevede tahmini değer üzerinden protokol yapıldı” dedi.

SİMİDE ZAM

Trabzon’un ünlü simidine zam geldi. Birçok üründe üst üste gelen zamların ardından Trabzon simidi de bundan nasibini aldı. 1,5 TL olan simit, bugünden itibaren tezgahlarda 2 TL olarak satılacak.

Editör: TE Bilisim