Toplumu zehirliyorlar bugün ucuz dönercilerin şubelerinin önünde et döner yemek için kuyruğa giren vatandaşlarımız bilsinler ki yarın tedavi olmak için hastane kuyruklarına girecekler. Çünkü bunlar gıda terörü yapıyorlar” dedi.
 
Tavuğun kesimhaneden bayilere geldikten sonraki ömrünün 4-5 gün olduğunu ifade eden Mercan “Son tüketim tarihi geçen ürünleri merdiven altı işletmelere daha ucuz fiyattan veriyorlar. Ben 12 liraya alıyorsam onlar 6-7 liraya alıyor. Çok bakteri üremişse çamaşır suyuyla bunları yıkayıp döner yapıyorlar” açıklamasını yaparken vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
 
İstihdama KTÜ Katkısı
 
KTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem TRT Radyo programında KTÜ özelinde bazı noktaların altını çizdi. Son iki yıl içerisinde ulaşılan sanayici ve işletmelerle gerçekleştirilen projelere TÜBİTAK veya diğer fon kaynaklarından yaklaşık 20-25 milyon TL gibi bir fon kaynağı sağlandığını söyleyen Örem: ‘’Özellikle Ankara’nın doğusunda KTÜ TTM desteği ile Trabzon’da iki firmaya Ar-Ge merkezi kuruldu.
 
Ayrıca üniversite alanı içerisinde bulunan Trabzon Teknokent’te bir firma KTÜ TTM desteği ile bir Teknoyatırım desteği aldı.
 
 Bunların her biri bölgeye hem fon olarak hem de istihdam olarak çok büyük katkı sağlamaktadır. Ar-Ge merkezleri ile ilgili sanayici ile doktoralı araştırmacı çalıştırılması ve Ar-Ge projeleri sürdürme anlamında çok büyük şanstır. KTÜ, 2019 yılı itibariyle TÜBİTAK programları üzerinden destek alan Türkiye’deki yaklaşık 206 üniversite içerisinde ilk 10 sırada yerini almıştır.” dedi.
 
Başkan Sayan’ı Ziyaret Ettiler
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, eşleriyle birlikte Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ağrı’da yakın bir ilgi ve sıcak bir karşılama gören Milletvekili Muhammet Balta ve Başkan Muhammet Balta, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a Vakfıkebir Ekmeği, üzerinde adı yazılı Trabzonspor Forması, kemençe maketi ile Osmanlı Bölgeleri’nde Vakfıkebir ve Hicranlı Yıllarında Büyükliman isimli kitapları hediye ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan misafirleriyle yakından ilgilenerek hediyeler için teşekkür etti.
 
TİSAD Yönetimi Ve Zorluoğlu Turizmi Konuştu
 
Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga ve beraberindeki heyet, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti ve turizmi konuştular. Çavga, Zorluoğlu’na yaptıklarını çalışmalara ile ilgili bilgi verdiklerini ve Büyükşehir’in yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Çavga, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettik. Ziyaretimizde şehrimiz turizminin, mevcut yapısı ve geleceği ana gündem konumuz oldu. Kale surlarının ışıklandırılması, uzun sokağın aydınlatılması ve tanjant üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili teşekkürlerimizi ileterek; başladığımız görüşmede pazar çeşitliliğimiz, pazar çeşitliliğimiz için Çin pazarının önemi ve Çin pazarı için şehrimizde ön plana çıkarılması gereken tarihi ve doğal turizm değerlerimiz hakkında bilgi verdik. Doc. Dr. Coşkun Erüz hocamızın öncülüğünde Doğa ve Tarih Derneğinin,  TİSAD için hazırladığı raporlar ile Çin pazarına yönelik hazırladığımız çalışmayı Başkanımıza sunarak, konu ile ilgili kapsamlı bilgilendirilmesini sağladık.” dedi.
 
Bıyık, Turhan’a Taleplerini İletti
 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ı ziyaret etti. Başkan Bıyık, Bakan Turhan’a taleplerini iletti. Bıyık, “Yomra'mızın Karayollarından olan taleplerini kendilerine ilettim. Sayın Bakanımıza, misafirperverlikleri ve Yomra'mıza olan bakışlarından dolayı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.” dedi.
 
Yeni Başhekim: Demiral
 
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine kentte daha önce Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ve İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı olarak uzun yıllar başarıyla görev yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Demiral’ın atandığını açıkladı.

Dr. Tepe, Demiral’ın Şubat ayı içerisinde başhekimlik görevine başlayacağını kaydetti. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt’ün Mart 2019’da görevinden istifa etmesinin ardından başhekimlik görevini özverili bir şekilde aynı zamanda Rize Devlet Hastanesi Başhekimi de olan Dr.Öğr. Üyesi Özcan Yavaşi vekalaten yürütüyordu.
 
 “Karar annelerin yüreğini yakmıştır”
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Eğitim İş Sendikası’nın aldığı ihraç kararına tepki gösterdi. Cora, “Eğitim-İş Sendikası, dağa kaçırılan evlatlarını PKK’nın elinden kurtarmak için nöbet tutan Diyarbakır annelerini ziyaret eden öğretmenleri sendikalarından ihraç etmiş. Allah aşkına kimi ziyaret edecektiler.

HDP’yi ziyaret etseler, Aybüke ve Necmettin öğretmeni şehit edenleri ziyaret etseler böyle bir karar verebilir miydiniz? Dolayısı ile bu karar hukuken büyük bir skandaldır. Ayıptır, aymazlıktır, vicdansızlıktır. Bahsi geçen sendika bu kararı ile evlatları kandırılarak dağa kaçırılan o annelerin yüreğini yakmış, bölücü hainlerden ve destekçilerinden yana saf tutmuş, öğretmenlik mesleği ve onurunu koruyamamıştır. Bir kez daha ne kadar demokrat ve özgürlükçü olduklarını kayda geçirmişlerdir.” dedi.
 
Giresun İçin Buluşuyorlar
 
Ankara’da yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Giresun kökenli bürokratların katılacağı Giresun Buluşması etkinliği başkentte yapılacak. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından planlanan etkinlik 29 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da yer alan Latanya Otel’de gerçekleştirilecek.

Giresun kökenli bürokratlar ile bir araya gelinecek toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Ankara’da aktif görevde bulunan bürokratlarımız ile ilimizin kalkınmasına sağlanabilecek katkılar ve faaliyetler hakkında geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız.29 Ocak 2020 Çarşamba günü  Latanya Otel’de saat 19:00’da gerçekleştirilecek toplantıya Giresun Valimiz, milletvekillerimiz, il-ilçe belediye başkanlarımız, siyasi parti il başkanlarımız ve sivil toplum örgütü temsilcilerimiz ile Giresun’dan katılacaklar. Bu etkinlik kapsamındaki amacımız, bürokratlarımız ile tanışmak, karşılıklı istişare etmek ve gelecek dönemlere yönelik yapılabilecek projeler hakkında değerlendirmede bulunmaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim