Başkan Güngör, yaptığı açıklamada, “Bu sürecin örülmesine omuz veren bütün partililerimizi yürekten kutluyor, yarına dair mücadelemizde tek vücut olarak hareket etmek amaçlı birlikteliğimizin artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, konu ile ilgili olarak bugün 12.00’de İl Başkanlığında basın toplantısı yapacağını bildirdi

Mazlum’un İtirazı

Trabzon TİSKİ’de görev yapan Mahmut Mazlum aradı. Mazlum, ‘Sürekli olarak Yeşilova’dan Belediyemizin icraatlarıyla ilgili Mahmut Mazlum isimli bir vatandaşımız şikayette bulunuyor ve bunu sizlerde yazıyorsunuz. Bu yazılar sebebiyle de bana haksızlık oluyor. Bundan sonra daha açık kimlikle yazarsanız sevinirim’ dedi.

Akçaabat Tebrik Etti

Akçaabat Oto Galericiler Derneği Başkanı Necati İsak referandum sonucu ile ilgili açıklama yaptı. Başkan İsak, “Referandum seçimleri vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. 

Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Milletvekillerimiz, Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti il başkanımız Sayın Haydar Revi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Akkaya, Akçaabat Belediye Başkanım Sayın Şefik Türkmen ve Akçaabat İlçe Başkanımız Emre Akgün büyük mücadele verdi. Kendilerine Akçaabat olarak minnettarız. Şimdi icraat zamanı. İnşallah güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün Referandum Yorumu

Referandum seçim sonuçlarında AK Parti Trabzon kanadında İl SKM’de önemli bir görev yürüten Seçim İşleri Başkanı Bayram Öztürk sonuçların ardından çok önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Öztürk’ın o açıklamaları: “Dün 8 Milletvekili ile Merhum Erbakan'ı bu zihniyete yedirmem diyen ve yürütülen tanklara selam durmayan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu. Bugün de, bu vesayetçilerin Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almalarına müsaade etmeyen Devlet Bahçeli. 

Her ikisi de, bulundukları zamanın 'Kilit Taş' ları olmuşlardır. İktidar olduğundan beri Erdoğan'a yapılan itibarsızlaştırma senaryosu bugün Bahçeli için devreye sokulmuş. Biz Reis ne demiş, Genel Başkanımız ne demiş ona bakarız. Her ikisinin de, Şükranlarını sundukları Bahçeli için, bundan sonra söylenen her söz lafı güzaftır. %50+1oy da MHP nin katkısı olmadığını düşünenlere; Bir mesaj almak istiyorsan şayet, Reis'in Teşekkür ettiklerine bak!”

Büfe İsyanı!

Okurlarımızdan büfeler için şikayetler geliyor. Şikayetler şöyle: “Büfelerde saat 22:00’den sonra alkol satışı yasak olmasına rağmen buna uyan yok. Okul ve camiye yakın büfelere izin veriliyor. Özellikle Söğütlü Mevkii’nde apartman altındaki bazı büfelerde bir çok illegal işler olmasına rağmen müdahale edilmiyor. Konuyu Akçaabat Belediyesi’ne taşımamıza rağmen bir çözüm üretmiyorlar. Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan yardım istiyoruz. İlçe belediyelerinin alanında bulunan büfe ruhsatları gözden geçirilsin. Bir çok kez ceza yemesine rağmen ruhsatları iptal edilmeyen ve vatandaşlara rahatsızlık veren büfeler var. Bunların da ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz.”

Komşu Hayır Dedi

Gürcistan’da yapılan referandum seçimlerinde 2 bölümde oy kullanıldı. Birincisi Tiflis Büyükelçiliği’nde sandık başına giden seçmenlerin yüzde 34,85’i evet derken yüzde 65,14’ü hayır dedi. Batum Başkonsolosluğundaki sandıklardan ise yüzde 49,11 evet çıkarken yüzde 50,88 ise hayır çıktı.

Ödüller Sahiplerini Bulacak

Eshab-ı Kehf Vakıf Kültür ve Araştırma Derneği (ESVED) tarafından Uluslararası Eshab-ı Kehf ödüllerinin 10’uncusu Trabzon’da düzenlenecek. Ödüllerin  sahiplerini bulacağı ödül töreni Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da 21 Nisan tarihinde 19.00’da gerçekleşecek.
 
Editör: TE Bilisim