İftara gelenleri kapıda İl başkan yardımcıları Kadir Memiş, Ömer Ayar, Kerim Eroğlu, Hüseyin Balaban, Volkan Boz karşıladılar. Kadın kolları üyeleri de bayan davetliler ile tek, tek ilgilendiler. Başkan Bekir Sıtkı Tarım yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti ve ‘2023 seçimlerinin hazırlığı başlamıştır. Seçimler cumhur ititfakının zaferi ile bitecektir’ dedi ve ‘Allah birliğimiz beraberliğimiz bozmasın. dava arkadaşlarımız da MHP çatısı altında buluşsun’ dedi.

 ‘SOSYAL HİZMET UZMANI TERÖRİST OLAMAZ’

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Şube Başkanı Ahmet Kurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir bayanın terö kampında silahlı çekilmiş görüntülerinin ortaya çıkması üzerine yazılı açıklama yaptı: ‘Yazılı ve görsel basında, sosyal medyada yer alışına göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan, Şafak D.isimli şahsın PKK/ KCK ile irtibatı ortaya çıkmıştır. Yakalanan üyelerden elde edilen fotoğraflarda, 2016 yılında çekilmiş eli silahlı fotoğrafları ele geçmiştir. Sosyal Hizmet mesleği, dezavantajlı bireylerin, insan onuruna uygun seviyede ve nitelikte yaşamını hedeflemiş, insan hakları eksenli eğitim almış ve en çok da yaşam hakkını savuna gelmiştir. İnsan öldürmeyi, bölmeyi, yıkmayı, eğitmemeyi velhasıl temel hakları ortadan kaldırmayı amaç edinmiş terörle, teröristle sosyal hizmet mesleği yan yana gelemez. Sevgiyle, içşelleştirmeyle yoğrulmuş, insan hakları mesleği sosyal hizmet uzmanlığı terörle anılamaz.

Terörün her türlüsünü lanetleyerek, kınayarak , teröristin camiamızla ilişkisinin olamayacağını kamuoyu ile paylaşırız.  Sosyal Hizmet Uzmanları, sokağa terk edilmiş çocuğu, şiddet görmüş kadını, çocukları bakılmaya, bakılamayan yaşlıyı, yük olarak görülen engelliyi yaşatmaya çalışır. Öldürmeyi amaçlayan olamaz. Dikkat edilmesi gereken bir husus da, bugüne kadar ister PKK lı ister Fetullahcı terörist sadece teröristken bu olayda mesleğinin ön plana çıkarılmasıdır. Üzücüdür.’

TRABZON VALİSİ HEDEF GÖSTERDİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Bşakanlığında kentin yöneticileri ve okul müdürleri ile yapılan toplantıda ‘yükünüz ağır hedefiniz belli Trabzon eğitimde istediği dereceyi yakalamalıdır’ dedi.

YOMRA HEYETİ MECLİS’TE

Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, belediye başkanı Mustafa bıyık ve danışman Harun Aslan İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs ziyaret etti Trabzon ve Yomra’yı konuştular.

ANTALYA’DA BORDO-MAVİ MÜCADELE

‘Antalya’da bulunan Trabzonspor taraftarlarımızın iş yerleri olan sebze haline asmış oldukları bayraklar gece zabıta tarafından söküldükleri haberini alınca konuyu görüşmek üzere Antalya belediye başkanı Muhittin Böcek ile görüşmek üzere belediyeye gittim, kendisinin iftar için başka ilçede olduğunu söylediler, Konuyu Trabzon M.Vekilimiz Ahmet Kaya’yı arayarak belediye başkanına iletmesini söyledim, Muhittin Böcekle yaptığı görüşmede üzüldüğünü,bunu yapanların takipcisi olacağını TrabzonSporun Şampiyonluğunu tebrik ettiğini belirti, verdiği talimatla bayraklar yerlerine astılar, bu habere sevinen taraftarlarımız Trabzon M.Vekilimiz Ahmet Kayaya ve yardımda bulunan başkanın genel sekreteri Cansel Tuncer’e teşekkürlerini ilettiler. Temel Karayunus Antalya’

GÖKTUĞ GURURLANDIRDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nin eski Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Ali Yazıcıoğlu’nun oğlu avukat oldu. Ruhsatını alan Göktuğ’a Annesi şöyle seslendi:  ‘Vicdanınızı kaybetmeden atacağınız her adımın önemini taşırken, yüreğinizde, umut dolu cesur heyecanlarınız hep var olsun. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu zor şartlara rağmen adalete olan inancını yitirmemiş, ilkelerinden taviz vermeyen, laik, demokratik, hukuk devletine bağlı, tüm zorluklar karşısında mesleğini yapmaya çalışan tüm adalet savunucularının yanında senin gibi genç avukatlarımızın yolu hep açık olsun. İstanbul Barosu Bşk. Yrd. çok değerli Av. Nazan Moroğlu ve Av. Cengiz Yaka'nın elinden aldığın avukatlık mazbatan seni geleceğe gururla taşısın oğlum.’

ÇİMEN TRABZON’DA

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğanı’ı ziyaret ederek, ‘Bu şehirde yaşayan Gümüşhaneliler müdürümüz Aydoğan’ın çalışmalarından ve tavizsiz icraatlarından son derece memnunlar. Bu nedenle kendisine teşekkür ederek nezaket ziyaretinde bulundum’ dedi.

KALAYCI GÖREVE BAŞLADI

Dernekpazarı İlçe Nüfus müdürlüğünden Of İlçe Nüfus Müdürlüğümüze Nüfus Şefi olarak atanan Ümit Kalaycı, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı sonucunda başarılı olarak Hayrat İlçe Nüfus Müdürlüğüne Nüfus Müdürü olarak atandı.  Evli ve iki çocuk babası olan Ümit Kalaycı göreve başladı. Kalaycı’ya yeni görev yerinde başarılar dileriz.

VAKFIKEBİR’İN YUVARLAK MASASI

Vakfıkebir’de Millet İttifakı ilçe başkanları Demokrat Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu’nun düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar Yemeğine CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alparslan Beşli, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz ve Deva Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu katıldılar. İlçe başkanları yemeğin ardından ilçe ve ülke gündemi ile ilgili istişarelerde bulundular.

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun önümüzdeki günlerde ilçede gündem olan gemi satışı ile ilgili bir basın açıklanması yaparak kamuoyunu aydınlatacak. Bilindiği gibi batma tehlikesi yaşayan gemi ile ilgili olarak uzman kişi ve kuruluşlara yaptırılan incelemelerin ardından satışına karar verilmiş, geçtiğimiz günlerde ihale usulü ile 4.800.000 TL bedelle satışı gerçekleştirilmişti.

VAKFIKEBİR İKİ ESNAFINI KAYBETTİ

Vakfıkebir ilçemizin değerli esnafları İhsan Turan ve İdris Baltürk geçirdikleri rahatsızlıklar sonucunda yaşamlarını kaybettiler. İlçede ayakkabı ustası olarak uzun yıllar hizmet eden İhsan Turan Tarlacık Mahallesinde ve lokantası bulunan yemek ustası İdris Baltürk ise Deregözü Mahallesi’nde toprağa verildiler.

Editör: TE Bilisim