Göreve geldiği günden itibaren yenilikçi çalışmalarıyla fark yaratan Müdür Atalı’yı AK Parti Milletvekili Salih Cora ziyaret ederek tebrik etti. Cora ziyaret sonrasında paylaştığı mesajında, “Artık pasaport ve ehliyet işlemleri daha hızlı ve kolay yapılmaktadır. Bakanlığın yaptığı anketlerde vatandaş memnuniyet sıralaması Trabzon’da ciddi bir artış göstermiştir” ifadelerini kullandı. Bu yükselişte en büyük pay Atalı’nın. Güler yüzlü ve çalışkan ekibiyle birlikte vatandaşların kısa sürede işlemlerini sonuçlandıran Müdür Atalı’ya başarılarının devamını diliyoruz.
 

 
“BİR AN ÖNCE NORMALE DÖNMELİYİZ”
 
Trabzon Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, açıklamalarda bulundu. Sert, “İçimiz dışımız korona oldu. Artık fizyolojik etkisinden çok, insanlar psikolojik olarak etkilenmeye başladı. Her gün televizyon ekranlarına çıkıp, insanları azarlar gibi konuşan bilim adamları (zaten yaptıkları başka bir şey yok), maske takın, korunun, hijyene önem verin, temas etmeyin... Falan filan. Devlet baba sağ olsun her ay bankamatiğe maaşı yatırıyor. Siz de en güzel tatil beldelerinden hem de otellerden değil villalarınızdan mesaj veriyorsunuz. Biz bilim adamlarından akıl değil aşı bekliyoruz. Neyse asıl konumuz bu değil.  Ya vatandaş ne yapsın?    Bu insanlar ekmek derdinde, işe gitmesin mi? Dükkan açmasın mı? Memur göreve gitmesin mi? arabası yok, dolmuşa, otobüse binmesin mi?  işi gereği yığınla insanla temas halinde. Virüsün fırından alınan ekmekten bile bulaşma ihtimali var. Bu şehir yaşamında ne kadar önlem alınsa da korunmak mümkün değil. 3 aydır yaylada duran arkadaşıma dün kovid 19 teşhisi konuldu.  Devletimiz de bu ekonomik yükü daha fazla kaldıramaz. Pandemi dolaysıyla vatandaşa milyarlarca lira para ödüyor ve tüm alacaklarını erteliyor.  Bir an önce ülkemizdeki tüm birimler normale dönmelidir. İnsanlar olarak bu virüsle yaşamaya alışıp bağışıklık kazanmaya mecburuz.  Evet pandemi can alıyor, ama emin olun ki trafik kazaları kadar değil. Gözle göremediğimiz bir virüsten korunacağız diye (ki korunamıyoruz)  hayatımızı ve psikolojimizi bozmanın alemi yok. Üstelik bu virüs sanılanın aksine o kadar da ölümcül değil. Pandemi sürecinde özellikle paradan para kazananlar ihya oldu. Döviz, enflasyon, işsizlik aldı başını gitti. Şimdi ise esnaf kepenk kapatmakla karşı karşıya. Her şeyin başı sağlık ama ruh sağlığı da önemli.” dedi.
 

 
NAKLİYE SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜLERİ DE ‘DAF’ DEDİ
 
DAF Trabzon Distribütörü Reisoğlu Truck’a ziyaretçi akını devam ediyor. Reisoğlu Truck Yönetim Kurulu Başkanı Önder Reis’i dün ziyaret ettik. Yoğun telefon trafiği halindeydi. Siparişlere yetişmeye, araçları teslim etmeye çalışıyordu. Ziyaretimizde Trabzon’un en eski nakliyecilerinden Hüseyin Akçay ile Petek Nakliyat Patronu Coşkun Yılmaz’da vardı. Onlar da tercihlerini hem yakıt tasarrufu hem de kalite ve konfordan yana olan DAF’tan kullandılar. Reis, DAF’ın bölgede çok tercih edildiğini ifade ederek, siparişleri almak da zorlandıklarını ifade etti.
 

 
İŞİNİ AŞKLA YAPIYOR
 
Bugün bu köşede bir şoförden bahsedeceğiz. Uzun yıllardır otobüs kaptanlığı yapan Muharrem Efil, Giresun Antalya yolunda, ‘Sol Yanım’ adını verdiği otobüsü ile her an karşınıza çıkabilir. Araç içinde yolculara şiir ve şarkı okuması, yolcuların da eşlik etmesi, şiir tadında ki anonsları ile 18 saatlik yorucu yolculuğu 1 saatlik uçak yolculuğu gibi hissettiren Efil’e köşemizde bir yer ayıralım dedik.
 

 
OF SGK MÜDÜRLÜĞÜNE ÜSTÜN ATANDI
 
Of Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Kaya’nın Antalya Muratpaşa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğüne tayin olmasının ardından Of Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’ne Şef Gülhanım Üstün vekaleten atandı.
 


“ESNAFIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ”
 
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Vali Enver Ünlü ve Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ile birlikte koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirlerle ilgili farkındalık ve rehberlik edici, bilinçlendirmeye yönelik denetim uygulamasına katıldı. Atatürk Meydanı, Cemal Gürsel Caddesi, Fındık Pazarı mevkii ve Fatih Caddesi’ni kapsayan ziyarette Başkan Şenlikoğlu esnaflarla tek tek sohbet etti ve salgın tehlikesine karşı tedbirlere uymalarını istedi. Koronavirüs (Covit 19) salgını süresince büyük sıkıntılar yaşayan esnafın her zaman yanında olduklarını ve sık sık ziyaret ederek hal hatırlarını sorduklarını bildiren Başkan Şenlikoğlu: “Şehrimizin ekonomisini ayakta tutan esnafımızın her zaman destekçisiyiz. Bizim gönül birlikteliğimiz ne mekana ne de zamana sığar. Esnafımız koronavirüs sürecinde bütün sıkıntılara göğüs gerdi. Hepsine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Bununla birlikte hükümetimizin esnafımızı ve bu süreçten olumsuz etkilenin vatandaşlarımızı mağdur olmaması adına verdiği destekler inkâr edilemez. Dünya ülkelerine sağlık paketi yardımı yapan ender ülkelerdeniz. Bu gurur verici gelişmeye esnaf ve vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını da eklememiz gerekiyor. Esnafımız ve vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz.” dedi.
 

  
AYVAZOĞLU İLÇELERDE
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Araklı’da incelemelerde bulundu. Ayvazoğlu, “Araklı ilçemizde Araklı-Bayburt Karadere Yolu önemli geçiş noktası Tilkibeli geçidinde İlçe Belediye Başkanımız Recep Çebi ile birlikte yerinde incelemelerde bulunup çalışmalar konusunda yetkililerden bilgi aldık. Çağımız koşullarına uygun, güvenli ve konforlu bir yolculuk  imkanı taşıyan bu yolun çalışmalarının tamamlanıp yolumuzun ulaşıma açılması ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde girişimlerimize ve takibimize devam edeceğiz inşallah .  Tüm çalışan teknik ekibimize teşekkür ederim.”
 

 
 
 

Editör: TE Bilisim