Yanlış yazımların mahkeme kararı olmaksızın İdare Ķurulunun kararı ile düzeltilmesi işlemlerine ilişkin son başvuru tarihi 03/11/2019 tarihidir kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.
 
Suiçmez’den Mesaj Var
 

Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı: ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 96. kuruluş yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim sonsuza dek yaşatacağımız bayramın tarihidir. İzinde olduğumuz ve sonsuza kadar da öyle kalacağımız büyük Önderimizin, Kurtuluş Savaşı Destanımızın kahramanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa ATATÜRK’ ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
 
Aşık’tan Cumhuriyet Mesajı
 
Trabzon İYİ Parti Ortahisar Siyasi İşler Başkanı Atilla Aşık, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet rejimi sayesinde her türlü engelleri aşarak, uygar bir toplum olma yolundaki mücadelemiz; laik, demokratik cumhuriyet rejimi sayesinde mümkün olmuştur.

Atamızın kendi sözleriyle ‘Cumhuriyet fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarı ile büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. 96 yıl önce bugün bir Lider kendi sultanlığını oluşturabilecek tüm koşullar müsaitken bağımsızlığı şiar edinmiş bir halkın hak ettiği koşullarda özgürce yaşayabilmesi için hayatını kendine değil milletine adamayı görev bilmiştir. Şimdi bizler bir kez daha bu cennet vatanın yönetim şekli; ‘Cumhuriyet’tir vurgusuyla..! sonsuza dek; yılmaz savunucuları olduğumuzu ifade etmek isteriz. Daha özgür, daha insan odaklı, daha bağımsız bir ülkede bize emanet edilen cumhuriyet ve haklarımızı; ilmin ve bilimin ışığında geleceğe taşıyacağımız sözüyle..‘İyi Bayramlar Türkiye’m, Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun.”
 
Bartın’da Coşku Var
 
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘29 Ekim 1923 tarihi, çağ açıp kapatmaya mazhar olan bir milletin büyük fedakârlıklarla kazandığı milli mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılını kutlamanın gururunu yaşadığımız bugünde, aynı irade ve kararlılıkla vatanımıza göz dikenlerin karşısında dimdik ayaktayız. Millet olmanın bedelini büyük zorluklardan geçerek ödeyen ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası yine aynı iradeyle gelecek nesillere taşımak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kararlılığıyla hâkimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan eden bu aziz Millet, inancından da aldığı güçle 2023 hedefi, 2051 ve 2071 vizyonlarına ulaşacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
 
Adnan Sungur’un Kayınvalidesi Öldü
 

Trabzon Spor Basınının duayen isimlerinden Adnan Surgur’un kayınvalidesi, AK Parti’nin Trabzon Basın Danışmanı Mustafa Sungur’un ise baba annesi Asiye Sungur yaşamını yitirdi ve Arsin Çubuklu mahallesinden son yolculuğuna uğurlandı. Sungur ailesinin acsını paylaşıyor ve merhumeye rahmet diliyoruz.
 
İmamoğlu Koro Yönetti
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bestelenen 29 Ekim Cumhuriyet Marşı’nın orkestra şefliğini yaptı. 80 kişilik Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın seslendirdiği marş, Cumhuriyet’in 96. yıldönümü için Ekrem İmamoğlu’nun isteğiyle özel olarak bestelendi.

Orkestra üyeleri, Ekrem İmamoğlu’nun şefliğinde, marşın klibi için kamera karşısına geçti. Çekimleri bir gün süren klip için Cemal Reşit Rey Sahnesi kullanıldı. Yayınlandığı andan itibaren sosyal medyada büyük ilgi gören marşın söz ve bestesi sanatçı Ali Altay’a ait.
 
Trabzon Üniversitesi’nden Trabzon Paneli
 
Trabzon Üniversitesi gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak yarın saat: 14.00’da Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde Kültür, Ekonomi ve Güvenlik Boyutlarıyla Stratejik bir köprü olarak İpekyolu ve Trabzon isimli panel düzenlenecek.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu moderatorlüğünde düzenlenecek olan panele Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi Resmi Temsilcisi ve Asya Polis Teşkilatı (ASIAPOL) Kurucusu Talat Endoroviç Çetin, Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Uluslararası Tahkim Hakimi Hasan Türksel de yer alacak. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, tarihi İpekyolu rotasının geçmişten bugüne sahip olduğu jeostratejik öneminin ve bu rota içinde kadim şehrimiz Trabzon’un tartışılacağı bu panele Trabzon halkı davet edildi.
 
 “Bir bütün olmaya devam edeceğiz”
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi: “Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kanını, canını ortaya koyarak kazandığı milli mücadelenin 96. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Bir olacağız, beraber olacağız. Vatanımızın düşmanlarına göz açtırmayacağız. Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve saygılarımı sunuyorum.  Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”
 
 “Gurur ve mutluluk yaşıyoruz”
 
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Alper, “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mazisi şan ve şerefle dolu aziz milletimiz, şer odaklarının karanlık emellerini her daim boşa çıkarıp hüsrana uğratmıştır.

Günümüzde de milli birlik ruhunun nasıl ayakta olduğunu, kahraman halkımız, 15 Temmuz’da ve Barış Pınarı Harekâtında tüm dünyaya göstermiştir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, teşkilatımın ve vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutluyorum.” dedi.
 
 “Canımız pahasına sahip çıkacağız”
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kuvvetli, Cumhuriyetin Türk milleti için kolay kazanılmadığını belirterek, “Atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini çok iyi kavramak, Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkmak görevimizdir. 

Atatürk ve arkadaşları, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz verdikleri destansı mücadeleler ve kazandıkları zaferlerle Cumhuriyeti Türk milletine armağan etmişlerdir. Cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkmak, onları korumak görevimizi hakkıyla yerine getirmek görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız olan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Başta Trabzonlu hemşerilerim olmak üzere Yüce Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”
 
 “Cumhuriyet en değerli varlığımızdır”
 
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı nedeniyle bir yazılı kutlama mesajı yayınladı.

Yıldız açıklamasında şu cümlelere yer verdi: ‘’Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü, Ulusça coşkuyla kutladığımız bu günde, yüce önderimizin nitelemesiyle ‘’En Büyük Bayramımızda’’ geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz.  Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Bunun bilinciyle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyoruz. Başta öğrencilerimiz, aileleri, akademisyenlerimiz ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”
 
Bakan Ersoy Trabzon’a Geliyor
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon'a geliyor.30 Ekim Çarşamba günü saat 09:00'da Trabzon Havalimanına gelecek olan Bakan Ersoy, EYOF parkındaki kahvaltı sonrasında restorasyon çalışmaları devam eden Ayasofya Caminde incelemelerde bulunacak.

Buradan muhibbi edebiyat müze kütüphanesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve yeni tahsis edilen İl Kültür Turizm Müdürlüğü binasını inceleyecek olan Bakan Ersoy daha sonra Restorasyonu devam eden Trabzon Müzesini ziyaret edecek. Trabzon Müzesi sonrasında Kızlar Manastırı'na gidecek olan Bakan Ersoy daha sonra ise Sümela Manastırı'nı ziyaret edecek. Bakan Ersoy Sümela ziyareti sonrasında Rize'ye hareket edecek.
Editör: TE Bilisim