AŞI GÖNÜLLÜSÜ OLDU

Haluk Ayyıldız. Trabzon Hürriyet Haber Ajansında bir çocukken başladığı gazetecilik mesleğinde zirveye çıktı. Hürriyet Haber Ajansı muhabirliği, Akşam Gazetesi’nin Trabzon temsilciliği, Habertürk temsilciliği görevlerini yaptı ve şimdi de Asist Analiz Sosyal medya portalının Trabzonspor muhabiri, TAKA gazetesi ve 61saat’ın spor yazarı. Ayyıldız gitti Kovid-19 testini yaptırdı, arkasından da aşı gönüllüsü oldu ve aşıyı vuruldu, yaşadıklarını da okurları ile paylaştı, büyük takdir ve beğeni kazandı.  Hafif bir ateş çıkması olduğunu söyledi. Tebrikler Ayyıldız cesaretin ve sağlığa katkın için.

REKTÖR UZUN’DAN AKİF MESAJI

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 27 Aralık 1936 tarihinde hayata gözlerini yuman Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un 84’üncü vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin zor günlerini ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyerek anlatmış, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım’ sedasıyla ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenlere meydan okumuştur.  Duruşu ve eserleriyle Türk Milleti’nin gönlünde taht kuran Milli Şairimiz, Millet olarak ortak sesimiz, ortak vicdanımız olmuştur. Kurtuluş Savaşı’mızın adeta yansıması olan İstiklal Marşı’mızı yazarak geçmiş ve gelecek arasında bağlar kurmuş, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü en veciz şekilde aktarmıştır. Milli ve manevi değerlerimizi yaşama ve yaşatma konusunda hepimize örnek olarak, eserleriyle bugün dahi bizleri yüreklendirmeye devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet timsali olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”  

EVDE KAL KİTAPLA KAL

Trabzon'un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, ilçesine yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirir. Bunun yanında şair özelliği de olan Kurukız, şiir okur ve iyi edebiyat yapar. Okumayı da çok seven Kurukız, hafta sonlarını evindeki kütüphanesinde kitap okuyarak geçiriyor. O anları da sosyal medyadan paylaşan Kurukız, herkesi kitap okumaya davet ederek, 'evde kalın kitapla kalın' mesajı verdi.

TGK, SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAŞVURDU

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) gazetecilerin riskli gruplar arasına alınarak koronavirüs aşısı olması için Sağlık Bakanlığı’na yazılı başvuru yaptı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı imzasıyla gönderilen yazıda, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleriyle birlikte basın mensuplarının da Koronavirüs’e karşı mücadele verdiğine dikkat çekildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya hitaben yazılan yazıda şu görüşlere yer verildi: “Sizin de yakından tanık olduğunuz gibi, sağlıkçılarımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte basın mensuplarımız da Koronavirüs’e karşı büyük bir mücadele veriyor. Kamuoyunun haber alma özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımız, en riskli mesleklerden birini fedakârca gerçekleştiriyor. Süreç içinde binin üzerinde meslektaşımız koronavirüse yakalanarak tedavi görürken, ne yazık ki yaklaşık 20 meslektaşımız da görevi başında coronavirüs sonucu yaşamını yitirmiştir.  Bu gerçekler ışığında, gazetecilik mesleğinin riskleri göz önüne alınarak, aşılamada basın mensuplarının “öncelikli meslek grupları” arasına alınmasını, Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bilgilerinize arz ederiz.”

YAPILANDIRMA FIRSATI SONA ERİYOR

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun ile belediyelere borçlu mükellef ve abonelere sunulan borçlarını yapılandırma imkânında son 3 gün. 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile belediyelere borçlu mükellef ve abonelere borçlarını yapılandırma imkânı sunuldu. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlar için yapılandırma müracaatları sona eriyor. Özellikle peşin ödemeyi seçen mükellefler çok avantajlı olacak ve anapara ile birlikte hesaplanacak Yİ-ÜFE farkının, sadece yüzde 10’unu ödeyecek. Bu tutar dışında kalan gecikme zammı, gecikme faizi, vergi aslına bağlı vergi cezaları ve diğer fer’i borçlar silinecek ve tahsil edilmeyecek. Kanun hükümleri gereğince, 31.08.2020 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait su, atık su ve katılma payı borcu bulunan abonelere, peşin ödeme yapmaları halinde gecikme faizlerinde yüzde 90 oranında indirim uygulanıyor. Ayrıca borçlu abonelere, 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme kolaylığı imkânı sağlanıyor. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde ödenecek olup, ilk iki taksitin süresi içerisinde ödenme zorunluluğu bulunuyor. İlk 2 taksitten herhangi birinin zamanında ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacak. Öte yandan ilk 2 taksitin ödenmesi akabinde devam eden 1 takvim yılı içerisinde ikiden fazla gecikme olması halinde aboneler, bu fırsattan yararlanma haklarını kaybedecekler.

VAKİT ÇALIŞMA VAKTİ

AK Parti Ortahisar teşkilatının eski yöneticilerinden iş insanı Serdar Uzun, iş yoğunluğu nedeni ile aktif görev almasa da parti için bir asker olarak her zaman sahalarda çalışmaya devam etti. Uzun, zamanın durma değil çalışma vakti olduğunu ifade ederek, “Mazlumların umudu, düşmanların korkulu rüyası, ülkemiz için bulunmaz bir fırsat olan liderimiz, kurucumuz cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki kutlu davamız AK Parti’nin bir askeri olmak benim için gurur vericidir. Nefesim yettiği sürece bu kutlu davada her zaman yer alacağım. Bu dava halka hizmet davasıdır. Her zaman halkımızın hizmetkarı olacağım” dedi.

MAÇKA KORAY BAŞKANLA DAHA GÜZEL

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, ilçeyi güzelleştirmek ve ilçede turistlerin kalabileceği mekanlar oluşturmak için var gücü ile çalışıyor. Koray Koçhan, şimdi de ilçe merkezini güzel görünüme kavuşturmak için dış cephe iyileştirme projesine start verdi. Projenin ilk etabını tamamlayan Koçhan, ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. Koçhan, “İlçemizi kötü görünümünden kurtarmak için başlattığımız dış cephe iyileştirme projemizin 2. etap çalışmalarına başladık. İnşallah çalışma tamamlandığında ilçemiz daha güzel bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Editör: TE Bilisim