Cenazesi bugün Öğle Namazına müteakiben Merkez Yeni Camiinde kılınarak, Soğuksu Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye,  TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve mahşeri bir kalabalık katıldı. Merhumeye Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yaz Kuran Kursları Başlıyor
 
Vakfıkebir'de, "2018 Yılı Yaz Kur’an Kursu Öğreticileri Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenlendi. Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, ilçe müftülüğüne bağlı camilerde ve Kur’an kurslarında görev yapan imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal da Yaz Kur’an kursları ve bu kursların önemi ile ilgili yaptığı bilgilendirmeler yaptı. Göksal,  "Yaz Kur’an Kursları ilçemizdeki her camide ve Kur’an kurslarımızda açılacağı gibi ihtiyaç duyulan mahallelerde de açılabilecektir. Kurslarımızda günde 3 saat olmak üzere haftada 5 gün eğitim-öğretim yapılacak. Bu kurslarda çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrenecekler, özellikle namazda okuyacakları dua ve surelerin doğru ve düzgün okunuşu ile manalarını öğrenme imkanı bulacaklar. Hayat boyu kendilerine lazım olacak olan inanç ve ibâdet konularını uygulamalı olarak öğrenme fırsatını bulacaklar. Dini ve ahlâki bilgilerini geliştirmiş olacaklar.
 
Yoğun bir eğitim dönemini geride bırakarak tatile hak kazanan çocuklarımızı yormadan, sıkmadan ve usandırmadan oyunu ve eğlenceyi de ihmâl etmeden derslerin işlenişini gerçekleştirmek istiyoruz. Cami-cemaat âdâbını ve kültürünü öğrenmelerine ve uygulamalarına önem vereceğiz. Anne-babalar çocuklarının eğitimine hassasiyet göstermeli, din eğitiminin toplumsal ahlâkın yozlaşmasını önlemekte yegâne unsur olduğunu bilmelidirler" dedi. Bu yıl, “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganıyla 25 Haziran ile 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında dönemler halinde ve kur esasına göre eğitim öğretimin gerçekleştirileceği yaz Kur’an kurslarına her yaş grubundan öğrenciler kayıt yaptırabilecek.
 
Sağlıklı Altyapı Şart
  
Görele Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi, civar mahalle ve köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve artık işlevini içme suyu şebeke hattı yenileniyor. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, sağlıklı şehirleri ancak sağlıklı bir alt yapı üzerine inşa edebileceğini belirterek, kentin alt yapısını sil baştan yenilediklerin, bu yenilemeyi mahallelere de taşıyarak, sürdürdüklerini söyledi. Başkan Tolga Erener,“İlçemizdeki alt yapı sorunlarında kalıcı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Şehir merkezimiz başta olmak üzere birçok bölgemize yaydığımız içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarımızı Hürriyet Mahallemizin 2 kilometresinde sürdürüyoruz. Şehrin temelini alt yapı oluşturur. Alt yapınız ne kadar güçlüyse şehriniz ve mahallelerinizde o kadar güçlüdür. Mahallelerimize aynı oranda hizmet etmeyi tercih ediyor, hizmet anlayışımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz şehrimize hizmet ettikçe halkımızın bizden beklentileri yükseliyor ve her soruna el uzatmaya gayret gösteriyoruz” dedi
 
Hoş Geldin Sena Bebek
 
Gazetemiz çalışanlarından Fatma Gül Halezeroğlu ve Duygu Halezeroğlu çiftinin kızları dünyaya geldi. Çiftin Meryem Sena adını verdiği bebekleri geçtiğimiz gün hayata merhaba dedi.

Bizde Taka Gazetesi ailesi olarak güzel çifte hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meryem Sena’ya ise uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz.
 
Karaduman Anıldı 
 
Trabzon’un eski milletvekillerinden TBMM’si eski başkanlarından Necmettin Karaduman mezarı başında anıldı.  Ölümünün birinci yılında Trabzonluların yakın ilgi gösterdiği anma töreni Karaduman’nın vasiyeti nedeni ile mütevazı bir şekilde yapıldı. 

Kuran okunarak başlayan anma töreninde Karaduman’ın kurucusu olduğu Trabzon araştırmaları vakfı başkanı Erdal Atalay da bir konuşma yaptı.  Vakıf ikinci başkanı  Saim Tekcan da Karaduman ile ilgili anılarını paylaştı.  Karaduman’ın kızı Canan Karaduman da babasını anlattı.
 
Alim Atandı
 
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Vekilliği görevinin yanı sıra ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.
Atama kararı dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Kop Açıldı
 
Kop Dağı'nın, aşırı yağışlar dolayısıyla yola kaya parçası ve toprak dökülmesi sonucu kapanan Erzurum-Bayburt yönü trafiğe açıldı.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, yaptığı açıklamada, aşırı yağışların Aşağı Kop köyünde etkili olduğunu belirtti.
 
Pehlivan, heyelan dolayısıyla Bayburt-Erzurum karayolunun ulaşıma kapanan Erzurum-Bayburt yönünün trafiğe açılması için yürütülen çalışmaların tamamlandığını ifade etti.
Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu yolun ulaşıma açıldığını aktaran Pehlivan, yolda herhangi bir sorun bulunmadığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim