CORA BABA OCAĞINDA

Tonya Milli eğitim müdürü Ziya Durmuş’u Ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Çora’ya Fatih tuğrasını taşıyan tablo hediye edildi.

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, ‘Sokaklardan toplanan köpekler ve kediler Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanına bağlı Hekimler tarafından kısırlaştırma, aşılama, kuduz, iç, dış parazit uygulaması ve işaretleme işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar alındıkları ortama geri bırakıyoruz. Uygulama ile 10 gün içinde 18 köpek, 8 kedi muayeneden geçti’ dedi. Başkan Uzun, bu konuda ilçe belediyelerine verdikleri destekten dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı ile ekibine teşekkür.” etti.

USTAOĞLU’NA BİLGİ AKTARDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret eden Türkiye ilahiyatçılar Platformu Trabzon il başkanı Umut Ergül çalışmaları ile ilgili kendisine bilgi takdim etti.

YOLLARIN BAŞKANI

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoglu göreve başladığından beri yaptığı yol hamlelerini devam ettiriyor. Başkan Nuhoğlu ilçenin Serpil Mahallesi'nde Cinoğlu Mevkiinde Ak ailesine ait 10 yıldır çözülemeyen yol sorununu çözdü.  Yola kavuşan eski asker Yunus Ak " Başta belediye Başkanımız Mümin Nuhoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çebi, “Trafiğe kapattığımız sokakta çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında sahil ile birlikte yayalarımız için güzel bir alan oluşacak.” İfadelerini kullandı.

ANLAMLI BULUŞMA

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon Kadın Kolları tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Ayvazoğlu, teşekkür ederek, “Kadın Kollarımızın Anneler Günü münasebetiyle organize ettiği online buluşmada önceki dönem Milletvekillerimiz Sn. Safiye Seymenoğlu ve Sn. Ayşe Sula Köseoğlu, kadın kolları teşkilatımız ile farklı meslek grubundan anne ve anne adayı kadınlarımızla bir araya geldik. Keyifli ve bir o kadar da anlamlı bir buluşmaydı. Teşekkürler Meryem Çelenk Sürmen Başkanım.” dedi.

BAKANLIK İMAMOĞLU HAKKINDA KARARI VERDİ

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesine saygısızlık yaptığı" iddialarıyla ilgili soruşturma izni vermedi. Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine "görevinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediği ve bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet'e ait türbeye saygısızlık yaptığı" iddiaları ile ilgili İmamoğlu hakkında ön inceleme başlatıldı. İmamoğlu'nun ön inceleme kapsamında istenen yazılı ifadesini 5 Mayıs'ta vermesinin ardından çalışmalarını tamamlayan müfettiş, 7 Mayıs'ta düzenlediği raporu Bakanlığa sundu.

 “İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞIMIZIN YÜZÜ GÜLDÜ”

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan ayni ve nakdi yardım miktarlarını açıkladı. İhtiyaç sahibi ailelerin Ramazan ayında ve pandemi döneminde unutulmadığını söyleyen Vali Ünlü, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada: “Ramazan ayında ilimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca; 10 Bin 356 ihtiyaç sahibi aileye, 3 milyon 286 bin TL tutarında gıda yardımı, 7 Bin 469 ihtiyaç sahibi aileye ise 2 milyon 415 TL nakdi yardım yapılmıştır.   26 bin 365 haneye Bin 359 ton patates ve soğan dağıtılmıştır. Böylelikle hem çiftçilerimizin hem de ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yüzü güldü. Dağıtımda görev alan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tam Kapanma Sosyal Destek Yardımlarıyla; 10 Bin 546 haneye, 10 Milyon 907 bin TL ödeme yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim