Trabzon'un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, görevdeki ikinci yılını geride bırakacak. Bu süreçte önceki gün hayatının en zor anını yaşadı. 'Ben hayatta olduğum sürede mahallemde ihtiyaçlı kimse kalmayacak' anlayışı ile görevini yapan Sert, mahallesine yeni taşınan ve evinde hiçbir eşyası ve yiyeceği olmayan aileyi öğrenince hemen eve gitti. Hayatının en zor anını yaşayan Sert, ağlamamak için kendini zor tuttu. Marketten alış veriş yaparak aileye bırakan Sert, "Birlikten güç doğar. Ağlamamak için kendimi zor tuttum.  Ortahisar muhtarımız Süleyman Kara ve Bahcecik muhtarımız Sezayi Öztürk ile ortaklaşa mahallemize yeni gelerek, kiralık ev tutan Afgan aile çok ihtiyaçlı olduğu haberini aldık, 2 yaşında bir bebesi olan evinde hiç bir eşyası ve yiyeceği olmayan Afgan aileye marketten epey miktarda ihtiyaçları karşılayacak kumanya aldık. İmkanı olan yardım edebilir" dedi.

GÜNEŞ’TEN YEĞENİNE ZİYARET

Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Trabzon’da Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başlayan yeğeni Ali Balcı’yı, görev yeri Trabzon Adliyesinde ziyaret etti. Güneş, oğlu Cihan Güneş ve yeğeni Ali Güneş ile ziyaret ettiği savcı Ali Balcı’ya ‘Hayırlı olsun’ temennilerini iletti. Güneş, “Yeğenim Ali Balcı, Ağrı’dan sonra Trabzon’da göreve başladı. Kendisine Trabzon’daki görevinde başarılar diliyorum” dedi.

HALDIZOĞLU’NUN YILDIZI PARILIYOR

Genç yaşında girdiği hayat mücadelesinde sıfırdan zirveye ulaşan Yusuf Haldızoğlu, hem iş hem siyaset hem de sporda başarıdan başarıya emin adımlarla yolundan ilerliyor. İnşaatlarda kalıp ustalığı ile başladığı sektörde bugün adından söz ettiren AR-HAL İnşaat’ı kuran Haldızoğlu, abisi Hasan Haldızoğlu bir çok projeye imza attı. Genç yaşında AK Parti kadrolarında siyasette de yükselen Haldızoğlu şu anda Yomraspor’un Davut Atmaca başkanlığındaki yönetimde basında sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Yıldızı her an parlamaya devam eden Haldızoğlu, şatafattan uzak bir şekilde sadece işleri ile ön plana çıkıyor.

ADANUR MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Trabzon’un başarılı iş kadınlarından, Yomra Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Tülay Adanur, hafta sonu Trabzonspor-Fenerbahçe derbisini izlemek için Trabzon’a gelen akrabalarını ağırladı. Maç için Almanya’dan Trabzon’a gelen dayısı Ömer İnan, İstanbul’dan gelen kuzeni iş insanı Şeref Kazancı ile İstanbul’dan gelen kardeşi Ahmet Altınkaynak’ı ağırlayan Adanur, dayısı, kuzeni ve kardeşi ile de Akyazı’ya giderek derbiyi birlikte izlediler.

HAFTA SONU HÜKÜMETLEYDİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, annesi Firdevs Çebi’ye çok düşkündür. Annesine hep ‘Hükümetim’ der. Yoğun iş temposundan fırsat bulduğu her an soluğu annesinin yanında alır. Çebi, hafta sonu hükümetine gitti. Annesini aldı, birlikte gezmeye çıktılar. Köyleri, yaylaları gezdiler. Annesi ile doya doya 2 gün geçirdi. Anne duasını alıp, yoğun iş temposunun başına döndü.

SARIALİOĞLU BAŞKANLARLA

Trabzon’un en ünlü gayrimenkul firmalarından Saral Gayrimenkul CEO’su Semih Sarıalioğlu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını Akyazı’da Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör Abdullah Avcı ile birlikte izledi. Çok sevip gönül verdiği Trabzonspor Kulübü’ne her platformda destek olan Sarıalioğlu, bordo mavili renklere destek için Akyazı’ya gitti. Takıma maddi ve manevi bir çok desteği olan Sarıalioğlu, başkanlarla da bir süre sohbet etti.

SAHAYI TALAN ETTİLER

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Kirazlık Mahallesinde mahalle halkı ve çocukların futbol oynayabilmesi için yapılan çim sahaya, hafta sonu bazı kendini bilmezler araba ile girerek sahayı talan ettiler. Sabah sahayı gören çocuklar, durumu büyüklerine söylediler. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, “Mahalle halkımız tarafından çocuklarımız ve gençlerimizin spor yapabilmesi için yapılan sahamıza dubayı kırarak kendini bilmez birisi girerek drift yapıyor. Burası gençlerin spor alanıdır. Bu şekilde yapılması hoş değildir. İnsan olan bunu yapmaz. Belediyemizden buranın etrafının sarılmasını istiyoruz. Bu tür hoş olmayan olayları bir daha istemiyoruz” dediler.

EKİM KUTLADI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Osman Nuri Ekim mesajında “Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik etmektedirler. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile göreve gelen tüm muhtarlarımızla birlikte şehrimize hizmet sürecimizde en güzel çalışmaları yapmak amacıyla el birliği, gönül birliği, karşılıklı istişare ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Akçaabat Belediyesi olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için elverişli koşullar oluşturma noktasında kararlıyız. Muhtarlarımız, Belediyemiz ile vatandaşlarımız arasındaki en önemli köprüdür. Muhtarlık görevlerini yerine getirirken veya görevlerinden sonra vefat eden Muhtarlarımıza Allahtan rahmet hayatta olanlara sağlıklı, mutlu uzun ömürler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim