İlçe seçim kurullarına muhtar adayları seçim öncesi müracat ederken Cumhuriyet Savcılığından iyi hal belgesi alan adaylar seçmen pusulasına yanyana yazılsın. Vatandaş istediği adayın altına ‘evet’ diyerek oyunu versin.  Şimdi en fazla oyu alıp seçilen bir şekilde diskalifiye ediliyor. Koca mahalleden 10-15 oy alan muhtar seçiliyor. Bunun da adı adalet oluyor, Böyle saçmalık olmaz’ dedi.

GENÇLERE DURMAK YOK

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Oğuzcan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Uzun sokakta kurdukları stantta vatandaşlara broşür dağıttı ve ‘Trabzon’da caddede, sokakta, pazardayız. Vatandaşımız ile dertleşeceğiz. Kendi derdimizi de anlatacğız’ dedi.

SABAH RİZE, ÖĞLE SÖĞÜTLÜ

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Pazar gününü dolu dolu geçirdi. Sabahtan Rize’ye giden Günnar, AK Parti Rize İl Başkanlığı danışma meclisi toplantısına katıldı. Toplantının ardından Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Günnar, vatandaşlarla sohbet etti, dilek ve temennilerini dinledi. Günnar, “Esnaflarımıza kolaylıklar ve hayırlı işler dileyip hemşehrilerimiz ile hasbihal ettik. Bizim için en özel zaman; sevginiz samimiyetiniz ve muhabbetiniz eşliğinde sizler ile bir arada geçirilen zamandır” dedi.

 “İYİ Kİ, MERAL AKŞENER İLE YOLA DÜŞMÜŞÜZ”

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, sosyal medaya hesabından İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in bir ziyaretinden görüntüleri paylaşarak şu notu düştü: “Kolay olmadı, arabasının önü çöp kamyonuyla kesilmişti, konuşacağı salonun elektrikleri kesilip, kapılara kilit vurulmuştu. O yılmadı, dik durdu, engelleri aştı, duvarları yıktı.  Onun için millet adına "Cesur Lider" dedi. İyi ki: Meral Akşener ile yola düşmüşüz, iyi ki; İYİ'ler Hareketinde nefer olmuşuz. Dün Gölcük'te yeni ilçe binamızın açılışındaydım. Partiye bina kiralamak istediğimizde korkudan mal sahiplerinin bina veremediği günlerden, artık bize dar gelen başkanlıklarımızı, yağmur altında, coşkuyla daha büyüklerine taşıdığımız günlere ulaştık.  Allah'a bin şükür.  Türkiye'yi İYİParti'nin Güneşiyle aydınlatacağımız, Genel Başkanımız Meral Akşener'in Başbakan olacağı günlere az kaldı. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

ELLERİ İLE BESLEDİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, programları ne kadar yoğun olursa olsun, hafta sonu yaylasına çıkar. Vizera Yaylasında annesi ve akrabalarını ziyaret eder. Çebi, hafta sonu yaylada inekleri elleri ile besledi. Çebi, “Az besin vermedi bize Biraz da biz besleyelim” dedi.

 “SAVAŞA DOĞRU SÜRÜKLENİYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Tarım, “Örtülü bir savaştan apaçık bir savaşa doğru sürükleniyoruz. MHP' nin durduğu yerin kıymetini anlayamayanlar artık Türkiye için çok hayati bir projenin kötü ortağıdırlar. Particilik anlayışıyla kim düşünüyor ve gördüğü doğruların yanında yer almıyorsa, artık vatan hainidir. Seçimden çok daha önemli ve öncelikli olarak kazanılması gereken bir savaş vardır. Ülkemizde önce yönetilemez bir Türkiye yaratarak otorite boşluğu planı yapılmaktadır. Darbe ve iç savaş gibi düşüncelerin anahtar sözcükleri hep demokrasi ve özgürlük kelimeleri olmuştur. Bütün sıkıntımız coğrafyamız ve etrafımızdaki zengin petrol ve enerji yataklarının bolluğudur. Türkiye 2016'dan sonraki süreçte bütün oyunları bozdu. Ordumuz kendi gücümüzle modernize edilerek Mit milli bir yapıya kavuşturuldu. Ayasofya bir stratejik cevap, Taksim camisiyle dışarıya en dik duruş sergilenmiştir. Muhalefetinde sürekli seçim istemesinide artık şöyle okuyabiliriz. Hemen seçim yapalım, ekonomik krizden dolayı Cumhur ittifakını deviririz, nasılsa Amerikanın menfaatleri doğrultusunda siyaset yapıyoruz, Türkiyeyi bütün milli politikalarından döndürüp Amerika'nın Ukrayna gibi Yunanistan'ıda gözden çıkarmasına gerek kalmaz. Bu süreçten sonra 2020 yılında Türk Bayrağını yırtan Yunan vekilden hiç bir farkınız yoktur. Otorite boşluğu görevi verilen FETÖ’nün başarısız olmasından sonra bayrağı devir alan Millet İttifakı’dır. Bunun böyle olduğunu millet ittifakına oy veren ve en az bizim kadar vatan sever olan bütün insanlarımız görecek ve yanlıştan kesinlikle döneceklerdir. İşte asıl hesap o gün başlayacaktır.” dedi.

KOZOĞLU ÇİFTÇİLERİ UYARDI

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, açıklamalarda bulundu ve çiftçileri uyardı. Mağduriyet yaşanmaması için çağrıda bulunan Kozoğlu, “ÇKS son başvuru tarıhı 30 Haziran 2022'dir unutmayalım. Çiftçi Kayıt Sistemi (çks) güncellemeleri son başvuru tarihi 30 Haziran 2022 mağdur olmamak için son başvuru tarihine kadar, işlemini yapmayan üreticilerimizin işlemlerini bir an önce yapmaları mağdur olmamaları gerekmektedir.” dedi.

VATANDAŞTAN TİSKİ’YE ÇAĞRI

Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi Karşıyaka Sitelerinde oturanların su sıkıntısı devam ediyor. 816 No’lu Sokak’tan arayan okurumuz, “üst katta oturanların evlerine su basmıyor. Şofben ve kombilere yeterli basınçta gelmeyen su zaman zaman cihazları da bozuyor. Bunun yanında zaten düşük barda gelen su hattından mahalle içersinde bulunan yangın hidrantlarından su alan Belediye Su arazözleri,su tankerleri mahalleyi hepten susuz bırakıyor.” dedi. Yaz gününde artık isyan etme noktasına gelen mahalle sakinleri yetkililerden bu duruma acil çözüm bekliyor.

KTÜ'DE İSTİŞARE

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Trabzon İl Başkanı Engin Erbaşaran, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) çalışanları ile istişare etti. Erbaşaran, "Güzel bir günde KTÜ'deki emekçiler ile çay içip sohbet ettik. Emekçi kardeşlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim