Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, sosyal medya hesabından Akçay ile birlikte fotoğrafını paylaşarak "Mustafa hocamızı Farabi Hastanemizde ziyaret ettim. Durumu iyi elhamdülillah. Gittikçe daha iyi olacak. Herkese selamı var. Doktorlarımız harika. Hepsine sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, solunum şikayeti nedeniyle 18 Haziran günü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Akciğerlerinde yaşadığı bir rahatsızlıktan ötürü Akçay, KTÜ Tıp Fakültesi’ne yatırılırken, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu. Akçay daha önce Korona virüse yakalanmış ve ağır bir hastalık süreci geçirmişti.

BAŞKAN GENÇ’TEN  ÇAĞRI

Ortahisar Belediyesi önünde Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan çadırda kovid-19 aşısı yapılmaya başlandı. Aşı çadırını ziyaret edip görevlilerle sohbet eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çeşitli nedenlerden dolayı kovid-19 aşısı için sağlık kurumlarına gidemeyen vatandaşların aşılarını kurulan çadırda güvenli bir şekilde sağlık ekiplerine yaptırabileceğini dile getirdi. Bütün vatandaşları kovid-19 aşılarını yaptırmaya çağıran Başkan Genç, şöyle konuştu:

“Salgının tekrar yayılmasını önlemek için aşılama çalışmaları çok önemli. Her bir vatandaşımıza bu anlamda çok büyük görev düşüyor. Hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını riske atmamak için herkes hiçbir bahaneye sığınmadan aşısını yaptırmalı. Bu bizim hem görevimiz hem de diğer insanlara karşı sorumluluğumuz ve aynı zamanda da vatandaşlık görevimizdir. Ben şahsi olarak kovid-19 aşımı yaptırdım.Her bir vatandaşımızda yaptırmalı. İnşallah, aşılama faaliyetlerinin tamamlanmasıyla birlikte bütün dünyayı kasıp kavuran kovid-19 salgınının riskini de hep birlikte en asgari düzeye indirmiş olacağız. Bir kez daha vatandaşlarımızın kovid-19 aşısını yaptırmaları konusunda çok hassas davranmalarını istiyoruz.”

SADIK’TAN ANLAMLI ZİYARET

Gümüşhaneli Emekli Milli Eğitim Müdürü ve Demokrat Gümüşhane gazetesi yöneticisi Yusuf Sadık, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Sadık, “Köşemde Yazdıklarım” kitabı ile kendisini anlatan ve Altan Ekmen’in kaleme aldığı “Anadolu’yu Aydınlatanlar: Yusuf Sadık” isimli kitabını Rektöre hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Yıllarca eğitim camiasının çeşitli kademelerinde hizmet veren, Sadık, Gümüşhane için çeşitli alanlarda büyük katkılarda bulunmuştur. Gümüşhanemize gönülden hizmet eden, özellikle de Üniversitemizin kuruluş aşamasında büyük emeği geçen Sayın Yusuf Sadık, Gümüşhanemizin temel değerlerindendir. Bu anlamda kendisinin girişimleri ve çabaları Gümüşhane için çok kıymetli ve tarihe iz bırakacak niteliktedir. Sadık’ın tarafımıza gerçekleştirdiği nazik ziyaretten ve anlamlı hediyelerinden dolayı mutlu olduğumu ifade eder, kendilerine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

 “GELECEĞİMİZ SİZE EMANET ÇOCUKLAR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ayvazoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde takip ettiğimi, Çarşıbaşı Ortaokulumuzun robotik kodlama ve müzik sınıfı ihtiyaçlarının taleplerinin karşılanarak çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin hizmetine sunulması sonrasında okulumuzu ziyaret ederek Okul Müdürümüz ve öğretmenlerimizle bir araya geldik.

Hızla gelişen dünyaya ayak uydurabilecek, çağın gerekleri ile donatılmış okullarda eğitim almak tüm çocuklarımızın hakkı . Geleceğimiz size emanet çocuklar, çok kıymetlisiniz.”

VATANDAŞI VE ESNAFI DİNLİYORLAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ziyaretlerine devam ediyor.  Geçtiğimiz gün Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte Kocaeli ilinde vatandaşları ve esnafı dinledi. Örs, “Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve milletvekili arkadaşlarımızla Kocaeli ve ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarımızla görüştük.  Her ilçe ziyaretimiz mitinge dönüştü. Millet iyi iktidar istiyor.”  paylaşımında bulundu.

BAKANLIK'TAN İZİN ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  dün sabah sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak, İBB'ye ait İstanbul Vakfı'na kurban bağışı toplamak için izin verilmediğini söylemişti. İmamoğlu'nun açıklaması sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan konuya dair bir açıklama geldi. Açıklamada "Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfının Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliğince tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir." denildi.

HACISALİHOĞLU’NDAN ZAMLARA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, yaptığı paylaşım ile zamlara tepki gösterdi. Başkan Hacısalihoğlu, “1 Temmuz itibariyle başlayan pandemi koşullarında serbestlik uygulaması tüketim kalemlerinde de başladı. Elektriği yüzde 15 konutlarda doğal gazı yüzde 12 daha zamlı kullanacağız .Ardından  ne mi gelir  tabii ki akaryakıt alkol ve sigara zam mı. Yoksa hazine garantili projelerin ödemelerini yapmazsak tahkim yoluyla söke söke hem de faiz de katarak alırlar. Susun sesinizi çıkarmayın.” dedi.

AZİZOĞLU ZİRVEDE

Petrol Ofisi Sürmene Bayii Azizoğlu Petrol personeli İsa Tuncer, Petrol Ofisi Karadeniz Bölge birincisi oldu. Petrol Ofisi personelleri arasında yapılan müşteri memnuniyetinde birinci çıkan Tuncer'e, Petrol Ofisi müdürleri hediye çeki takdim etti. Azizoğlu Pertol Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Azizoğlu personeli Tuncer'i tebrik etti.

Editör: TE Bilisim