Renkli kişiliğiyle tanınan ve çevresi tarafından sevilen Mustafa Emin'in cenazesi dün Sürmene eski camisinde kılınan cenaze namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.  Merhuma Allah’tan rahmet, Emin ailesi ve sevenlerine sabırlar dileriz.
 
Başkan Oğlunu Evlendiriyor
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat-Sevcan Zorluoğlu 21 Eylül tarihinde oğlu İlker Selim’i evlendiriyor. Ramada Plaza Otel’de yapılacak olan kokteyl ile başlayacak olan nikah merasimi saat 20.00’da olacak. Selim ile Mina Al Saedi’ye şimdiden mutluluklar diliyoruz.
 
2019 Yılında 3 Mutluluk
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Denetçisi Osman Abanoz, 2019 yılında 3 mutluluğu bir arada yaşadı. Büyük oğlu SGK Eczacıları’ndan Eczacı Murat Emre'nin Osman Kağan adlı bir oğlu olunca torun sahibi oldu. Küçük oğlu Emir Vehbi Trabzon Fen Lisesini bu yıl bitirip Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.

Ortanca oğlu Fehmi Kerim de Avukatlık stajını bitirerek Avukat oldu. Avukatlık ruhsatını dün alarak Trabzon Barosuna kaydını yaptırdı. Av. Fehmi Kerim Abanoz aynı zamanda Kamu Hukuku alanında Trabzon Üniversitesi’nde yüksek lisans yapıyor. Abanoz’u kutluyoruz.
 
Bedri Rahmi’ye yeni sınıf!
 
Yönetici kadrosu ve öğretmen kadrosu iyi olan okullara yönelik velilerin büyük ilgisi var. Trabzon’da da Beşirli Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu benzer şekilde marka oldu.

Ancak geçen yıl 40 kişi seviyesinde olan sınıfların bu yıl 50’ye çıktığını söyleyen Gazeteci Serkan Kıyak, bir an önce yeni sınıfların açılması gerektiğini ve sınıf mevcutlarının 30’a indirilmesi gerektiğine işaret etti. Okul yönetimi hareket geçmeli veliler sorumluluk almalı
 
Yöresel sanatçı  yok mu?
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’daki eserlerinden birisi de Atatürk Alanı, yani 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın tamamlanmasıdır.

Akşamları orada iğne atsan yere düşmüyor. Horon yapılıyor ve müzik çalınıyor. Ancak bir düzensizlik söz konusu. Trabzonlu vatandaşlar, ‘Belediye organize etmeli ve her akşam değişik bir yöresel sanatçı sahne almalı. Alan disipline edilmeli’ dedi.
 
Zor Toprakların İnatçı Çocukları
 
 Trabzon'un dağ köylerinden Çamlıyurt köyü (büyükşehir yasası ile mahalle). Sarp dağların içinde tek düz alan, araç yolu!.. Futbol, Trabzon'un her köşesinde olduğu gibi Çamlıyurt'ta da büyük bir tutku...

Zor toprakların inatçı çocukları, yolu futbol sahası olarak kullanıyor. Kale direği mi yok, hiçte sorun değil. Yolun kenarındaki kayalıklara harç ile kale direği işaretlenmiş... Kimin umurunda meşin futbol topu! Köy bakkalında 5 TL'ye satılan plastik top, bu coğrafyanın çocuklarını mutlu etmeye yetiyor.
 
AFAD İL Müdürlüğünden Öneriler
 
Trabzon Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, (AFAD) "afet çantası" hazırlanması önerisinde bulundu. AFAD İl Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, afetlerin hayatın bir parçası olduğu belirtildi. Afetlere hazırlıklı olunması gerektiği aktarılan açıklamada, "Afetlerden sonra ilk 72 saatte kurtarma ekipleri sizlere ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız 'Afet ve Acil Durum Çantası' sizler ile sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir." denildi.

Açıklamada, deprem, yangın, sel, su baskını, heyelan, çığ, fırtına gibi afet ve acil durumlarda evden çıkmak için zaman kısıtlı ise insanların yanına alabilecekleri hakkında da bilgilendirmede bulunularak, şu ifadelere yer verildi: "İlk yardım seti ve sürekli kullandığınız ilaçlar, kıymetli evraklar, para, pil, radyo, el feneri, powerbank, düdük, çakı, kuru gıda,su, giysi, yağmurluk, hijyen malzemeleri, havlu.. Afet çantanız hazırsa vanalarınızı ve şalterinizi kapatıp, çantanızı alıp hızlı bir şekilde evinizden çıkabilirsiniz."
 
Çocukların Trafik Bilinci Geliştirilecek
 
Gümüşhane’de İçişleri Bakanlığı’nın trafik güvenliği açısından farkındalık oluşturma ve insan odaklı trafik vizyonu çerçevesinde Vali Kamuran Taşbilek’in talimatlarıyla yapımına başlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkındaki çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Gümüşhane Belediyesi’nin de katkı sağladığı tesisi yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade Vali Taşbilek, yetkililerle alanda incelemelerde bulundu.

Yeni Şehir Stadyumu bitişiğindeki alana yapılan tesislerde yetkililerden bilgi alan Vali Taşbilek, burada yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun insanı önceleyen ve insan odaklı trafik anlayışının hakim kılınmasına yönelik direktifleri çerçevesinde; yapımına başladığımız Gümüşhane Çocuk Trafik Eğitim Parkında, ilimizde eğitim öğretim gören ve geleceğimizin teminatı olan anaokulları ve ilkokullardaki çocuklarımızın trafik bilincini geliştirmek, çağdaş bir trafik kültürü kazandırabilmek, evrensel trafik değerlerine yönelik farkındalık oluşturmak, teorik olarak verilen eğitimleri pekiştirmek ve gelecek yıllarda ülkemizi trafik değerleri ve kuralların uygulanması noktasında çok özellikli ve üstün bir konuma getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim