2015 seçimlerinde Atatürk alandaki işyerini Ak partinin seçim karargahı yapmıştı. Ardından ise AK Parti İl binasının tadilattan geçirilmesi noktasında en büyük fedakarlığı yapan isim oldu. Bu seçim döneminde karargah neresi olacak diye beklenirken Usta bu kez yıkmak için boşalttığı Uzunsokak’taki konfeksiyon mağazasını karargah olarak tahsis etti. Mustafa Usta bunları yapar ama mütevaziliği, saygınlığı, kibarlığı da elden hiç bırakmaz. Dua eder, ‘Allah Tayyip beyin yar ve yardımcısı olsun’ der.
 
İbrahim Kul Faktörü
 
Trabzon’dan ani bir kararla milletvekili aday dayı olan İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul’un adaylığı heyecan yarattı. Görev yaptığı dönemlerde muhtarların, köylü vatandaşlarımızın, büyük teveccühünü alan İbrahim Kul, milletvekilliği adaylığı listesinde olması halinde hem büyük katkı sağlayacak, hem de Trabzon’un dağına taşına yaptığı hizmetlerle birlikte sürükleyici olacak. İbrahim Kul’un temayülde örgütlerin mülakatta da genel merkezin desteğini alması bekleniyor. Çıktığı hizmet yolunda başarılar diliyoruz.
 
Uzun’dan ‘İnce’ Açıklama
 
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Demokrasinin, özgürlüğün, barışın, bağımsızlığın egemen olduğu Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak ve parlamenter sisteme dönüşü sağlamak için partisiz Cumhurbaşkanımız ülkemize hayırlı olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir, öğretmenlerden eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını alma yeteneği kazanmamıştır.’ İşte Çankaya’ya göndereceğimiz partisiz Cumhurbaşkanımız Sayın Muharrem İnce bu tanıma uygun en gerçekçi adaydır. Kendisini şimdiden kutlar 80 milyona hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi sunarız” dedi.
 
Trabzon'a Üçüncü Üniversite
 
Trabzon’un en önemli projelerinden olan İkinci Devlet Üniversitesi 3 Mayıs Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.  Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar TBMM’de Trabzon Üniversitesinin kurulması ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Günnar; “ 25. Martta Trabzon 6. Olağan İl Kongremizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Trabzon’umuza 2. Devlet Üniversitesi müjdesini verdi. Hazırlanan tasarı Milli Eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonunda görüşüldü ve 3 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi.  Bu önemli Projenin kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali YILDIRIM, ilgili tüm Bakanlarımıza ve Milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İkinci Devlet Üniversitemiz Trabzon’umuza, Akçaabat’ımıza, bölgemize ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Yeni Başkan Kuvvetli
 
İYİ Parti Trabzon'da yeni başkan belli oldu Trabzon'da flaş bir kararla İYİ Parti il başkanlığından istifa eden Hasan Saka'nın yerine gelen isim belli oldu. 24 Haziran seçimleri öncesi Trabzon'da İYİ Parti'de flaş bir gelişme yaşandı. İl başkanı Hasan Saka başkanlık görevinden istifa ederek partiyle devam etmeyeceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından İYİ Parti İl Başkanlığı'nda boşalan koltuğa Azmi Kuvvet getirildi. İYİ Parti Trabzon il Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''Trabzon İl başkanımız Hasan Saka beyin istifası üzerine  toplanan Trabzon  il yönetim kurumuz İyi Parti Trabzon İl başkanlığına il yönetim kurulu üyemiz Sayın Azmi Kuvvetli seçilmiştir. ''
 
Balta’dan Önemli Açıklamalar
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta turizm sezonun açılması ile birlikte Vakfıkebir’de turizm ile ilgili projeler hakkında açıklamalarda bulundu.  Balta Vakfıkebir’e muhteşem bir plaj planladıklarını belirtip “Gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz ama en kısa zamanda Doğu Karadeniz Bölgesinin en muhteşem plajını yapıyoruz. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve plajı ile beraberde bu yaz adından söz ettirecek Vakfıkebir.” dedi Balta açıklamalarına şöyle devam etti; Bir sonraki aşamasında bir ekmek parkı projemiz var. Tematik bir park olacak. Her şey hazır ona bir kaynak arıyoruz. 36 Bin Metrekare alanda imar planı vs her şey onaylı kaynak arayışımız var şuan onu oluşturmaya çalışıyorum. Onun haricinde sahilde 550 dönümlük yeni dolgu imar planımız var mevcut dolmuş alanla beraber 750 dönümlük bir alan oluşacak. Trabzon’un yeni bir nefes alma alanı olacak Vakfıkebir.”
 
Zehir Hüseyin’in Trabzonspor Üzüntüsü
 
Trabzon ve Gümüşhane’nin ağabeyi, ünlü işletmeci Hüseyin Eroğlu namı değer ‘Zehir Hüseyin’ Trabzonspor sevdalısı bir isimdir. Kendisine uğradığımız da adeta takımdan dert yandı… ‘Bu yıl ne yediğim yemekten, nede izlediğim maçlardan bir şey anladım. Bu Trabzonspor’un beni üzdüğü kadar, hiçbir şey üzemedi bu hayatta” dedi. Belli ki bu sezona canı çok sıkılmış Hüseyin ağabeyimizin. Önümüzdeki yıllar için de temenni de bulunuyor kendisi, “Artık adam gibi futbol oynasınlar, onları destekleyenleri, bizleri üzmekten vazgeçsinler… Malum biz, ben Trabzonspor’dan vazgeçemem…”
Editör: TE Bilisim