Merhum Selahattin Yılmaz'ın cenazesi, dün(10 Kasım 2021 Çarşamba günü) öğle namazına müteakip Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Akçaköy Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedildi. Allah'tan merhuma rahmet, ailesine, yakınlarına, dostlarına ve basın camiasına başsağlığı dileriz.

BİR ÖRNEĞİ DAHA YOKTUR

Alport Trabzon Liman Müdürü Eğitimci Muzaffer Ermiş Atatürk’le ilgili paylaşımda bulundu: ‘Tarihteki büyük başarılar gözden geçirilecek olursa, Mustafa Kemal Atatürk’ün yeniden bir millet ve devlet yaratması kadar göz kamaştırıcı bir örneğinin bulunmadığı görülecektir.  Anadolu’yu bize yeniden yurt yapan ve Millet olma şuuru ile bugünlere gelmemize vesile olan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.’

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİLİ

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Doğanköy’den Eyüp Yavruoğlu aradı. Yavruoğlu öfkeli idi ve TAKA gazetesine şu sözleri söyledi: ‘Atatürk’ü andığımız bugünlerde Atatürk’ün partisi CHP’nin Kanal istanbul yapılmasın diye Büyükelçilere şikayet mektubu yazmasını asla kabul edemiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bu hareketinden dolayı istifaya davet ediyorum. Bizim içişlerimize ne zamandan beri ABD ve Avrupalı büyükelçiler karışıyor?’

ATAMIZI UNUTMADI

Trbzonlu Mimar Siyasetçi Hatice Öztürk Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlılığını bildirdi:

‘Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.’

AYDOĞAN’A TEBRİK ZİYARETİ

Hekimoğlu Spor Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, Başkan Yardımcıları Alper Bektaş, Sami Karaman, Genel Sekreter Hakan Sağlam, Genel Muhasip Akın Çelik Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

ÇEBİ, STK’LAR İLE BİR ARAYA GELİYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik’i ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleri ile Fırıncılar Odası Başkanı İlik ve yönetimini ziyaret eden Çebi, fırıncıların talep ve önerileri ile ilgili başkan İlik ile istişarede bulundu. Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, “Türkiye’nin en meşhur ekmeğini imal eden Trabzonlu fırıncılarımız, halkın taze ekmek tüketebilmesi için 7/24 görev başındalar.

Trabzon ekmeği ile Türkiye’de ayrı bir yer edinmiştir. Tüm uyarı ve ikazlarımıza karşın maalesef ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek belirtmek istiyorum. Bunun için yaptığımız çalışmalarla ekmek israfını azaltsak da istediğimiz noktaya ulaşmadı. Çalışmalarımız sürüyor. Sizlere de görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi. Çebi, nazik kabulü ve misafirperverliği için İlik ve yönetimine teşekkür ederek, “Trabzon halkımız o noktada çok şanslı. Türkiye’nin en güzel ekmeğini tüketiyorlar. İsraf konusunda biz de çalışmalarımızı yaparız. misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DOĞUYA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ekibiyle birlikte etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Bugünlerde projelerin içinde en dikkat çekenlerden bir tanesini de şimdi gerçekleştiriyorlar.  56 yıl önce Trabzon’dan Van ilinin Özalp ve Dönerdere köylerine göç etmek zorunda kalan Trabzonlu hemşehrilerimize ziyarete hazırlanıyorlar.  Ziyaret kapsamında Van iliyle gönül köprüleri kuracaklar. Trabzonspor hayranı olan buradaki gençleri de unutmadılar.

Bugünlerde başarılarıyla adından söz ettiren Trabzonspor'un formalarını da yanında götürüyorlar ve Trabzonsporlu olan köyde 7'den 70'e herkese forma dağıtacaklar. Bu proje kapsamında Başkan Meryem Sürmen; Ortahisar, Akçaabat, Çaykara, Araklı ve Beşikdüzü ilçelerini görevlendirdi. Bu ilçelerde hafta içi kermes çalışması yapılacak ve 5 ilçedeki kermesin ardından ekip Doğu ziyareti için haftaya çıkacak.  Güzel hikayelerin çıkacağını düşündüğümüz faaliyeti yakından takip edeceğiz.

SÜRMENE’YE HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkan yardımcılığına Ali Aydın getirildi.

Uzun zamandır boş olan belediye başkan yardımcılığı görevine, başkan Rahmi Üstün’ün oluru ile belediye meclis üyesi Ali Aydın atandı. Üstün, “Belediyemizin çalışmalarının her atılımında yer alan ve çalışkan kişiliğiyle ön  plana çıkan  Aydın,a yeni görevi hayırlı olsun” dedi.

“SİZLERLE GÜÇLENEREK GÜZEL GÜNLERİ YAŞAYACAĞIZ”

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kacan, Trabzon’da kadın kolları ileCHP Ortahisar İlçe Başkanlığında bir araya geldi. Başkan Fatih Suat Oyman, İl Kadın Kolları, Ortahisar İlçe Kadın Kolları birlikte CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kacan’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve çalışmaları konuştuklarını kaydetti.

Oyman, “İlçe Başkanlığımızda ağırlayarak çalışmalarımız üzerine istişarede bulunduk. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor, geçmişten geleceğe aydın, huzurlu ve güvenli yaşam ortamı için mücadele veren tüm kadınlara selamlarımı gönderiyorum. Yanyana sizlerle güçlenerek güzel günleri yaşayacağız.”

Editör: TE Bilisim