Gazetenin süreçte öne çıkan liderleri yazarken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görmezden gelmesinin kabul edilemez olduğunu bildiren Altun, Türkiye’nin bilimin ışığında düyada en başarılı mücadeleyi verdiğini hatırlattı ve gazete hatasını düzeltmek zorunda kaldı.
 
BİR DR. KEMAL DURSUN GELDİ GEÇTİ TRABZON’DAN
 
‘Bir dönemin meşhur Kulak Burun boğaz doktoru idi.. Meydan’da Eski Belediye arkasında ki muayenehanesi dolup taşardı. O dönemlerde insanların birçoğunun sosyal güvencesi de yoktu. Hastaneler kalabalık olduğu için özel muayenehaneler revaçta idi. O öğretmenden para almadığı, Maçka'dan gelenlerden para almadığı, fakir ve gariban gördüğü hastaların dönüş yol ücretlerini bile ceplerine koyduğu hep söylenir. Çoğu zaman muayene ücreti 150 TL olsa bile 30 ve ya 50 TL alır, hastayı güler yüzle uğurlardı..

Belki döneminde ki doktorlara göre çok servet bırakmadı. Ama örnek olacak bir isim bıraktı. Trabzon’da yediden yetmişe onun bu merhametli halini bilir ve rahmetle yad eder.. Belediye’nin arkasında ki sokağa ismi verildi.(Umut Eczanesi girişi). Cenazesi Meydandaki İskenderpaşa caminde kılındı.. Sevenleri Trabzon meydanına sığmadı.. Belki bir kaç şehit cenazesi bu kadar kalabalık olmuştur. Oğlunun da Rize'de babası gibi güzel hizmetler verdiğini duyuyoruz.. Allah onada bu güzellikleri nasip eder diye dua ediyoruz. Merhûm Kemal Dursun beyi rahmetle anıyoruz. Bu güzel insanı tüm doktorların örnek almasını temenni ediyoruz.. Ruhu şad olsun. Murat Gökhan Ağırman.’
 
ÖZEL AŞI MI BULDUNUZ?
 

İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu yaptığı açıklamada ‘Antalya ve Muğla, Aydın gibi Büyükşehirlere giriş, çıkış yasağını kaldırdınız. Turizm bölgeleri için Kovid-19 virüsünü yaymayacak özel bir aşımı buldunuz’ diye sordu.
 
262 KONUĞU UĞURLADIK
 

Ukrayna’dan havayolu ile Trabzon’a gelip 14 gün Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlarda Karantinada kalan misafirlerimiz AFAD ekiplerince otobüslere konularak memleketlerine gönderildiler.
 
KARAKOLDA SOSYAL MESAFELİ İFTAR
 

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Taksim Polis Karakolunda iftarını açtı. Karakolun bulunduğu mahalle olan Gazipaşa Mahalle Muhtarı Mustafa Naci Turhan’ın 20 yıllık geleneği olan Taksim Karakolundaki geleneksel iftara İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in yanı sıra Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Özeren, Asayiş Şube Müdürü Suvat Sezer, Karakol amiri Komiser İzzet Bay ile polisler katıldı. İftarda koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilirken, bol bol da sohbet edildi.
 
DENİZ’DEN HIDIRELLEZ MESAJI
 
CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Türk geleneklerinde önemli bir yeri olan Hıdırellez Bayramının gelişi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deniz sözlerini şöyle sürdürdü. Baharın müjdecisi, yeni bir yılın umudu olarak kuşaktan kuşağa aktarılan her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez, baharın gelişinin ve doğanın yeniden canlanmasının müjdecisidir. Hıdırellez, geçmişi Mezopotamya ve Orta Asya’ya kadar uzanan bizim kültürümüzde olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak kutlanmaktadır.  

Ülkemizde coşkuyla kutlanan Hıdırellez, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu barışa ve kardeşliği de katkı sağlayan geleneklerimiz arasında yer almakta olup gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken önemli kültürel miraslarımızdandır. Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve doğa ile iç içe yaşayan Milletimiz, bin yıllık tarihinin zengin kültürel miraslarından Hıdırellez’i özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Tüm vatandaşlarımın dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan baharın müjdecisi Hıdırellez Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, Milletimize ve tüm Karamanımıza sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.
 
DİYANET’TEN ÇOCUKLAR İÇİN YARIŞMA
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocuklar arasında internet üzerinden “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” başlattı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuklar arasında “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla düzenlediği, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” başvuruları bugün başladı. Çocuklar yarışmaya evlerinde çekecekleri videolarla katılacaklar. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla, koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin Ramazan ayını da fırsat bilerek bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak, Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor.
 
Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sosyal medya hesabından çocukları yarışmaya katılmaya davet etti.  “10-13 yaş arası kız çocuklar”, “10-13 yaş arası erkek çocuklar” ve “14-18 yaş arası erkek çocuklar” olmak üzere üç kategoride düzenlenecek yarışmaya, ebeveynler çocukları adına www.tdvmedya.com web sitesi üzerinden online olarak 31 Mayıs 2020 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Yarışmaya, yurt içi ve yurt dışından müracaat etmek isteyen ve şartları tutan Türk vatandaşları katılabilecek.
Editör: TE Bilisim