Nice Bayramlara

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âleminin bayramını kutluyorum” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Milletvekili Balta mesajda şu ifadelere yer verdi: “İslam âleminin en önemli günlerinden biri de dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği Kurban Bayramı’dır.

Paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramına millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramının getirdiği manevi iklim vesilesiyle akraba ve komşu ziyaretleriyle sevdiklerimizle buluşacak, dargınlıklarımızı unutacak ve çocuklarımıza dini bayramımızın barındırdığı hoşgörü, sevgi ve dayanışma ruhunu aktaracağız.

Bayramlar birlikteliği, bütünlüğü, kardeşliği ve barışı daha da kuvvetlendirmektedir. Ülke olarak gereksinimimiz olan en önemli olgu da budur. Bu gün gölgesinde yaşadığımız, huzur bulduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin bu günlere ne zorluklarla geldiğini ve 15 Temmuz sürecinden ne zorluklarda geçtiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Vatanımızın bütünlüğü için bu bayramla birlikte birlik ve beraberliğimizin artmasını temenni ederim.’

Aksu Annesini Kaybetti

Trabzonspor’un Yönetim Kurulu eski üyesi ve Afacan turun sahibi Orhan Aksu annesini kaybetti ve Trabzon’un Akçaabat ilçesi Sera gölü mevkiindeki camiden son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Sonsuz Aşk

Ahu Bozlar. Trabzon’un başarılı gazetecilerinden. Geçen yıl nişan yaptı ve 3 Eylül 2017 tarihinde de Dünya evine giriyor. Sanatçı Erkan Çakır ile evlenecek olan Ahu Bozlar’ın nikahı Zorlu Grand otel de ve saat 19.00’da. Mutluluklar diliyoruz.

Bayram Ziyareti

Trabzon’un sevilen siyasetçilerinden Ak parti il eski yöneticisi ve Aydınlı mahalle muhtarı Kadir Sert TAKA‘yı ziyaret etti. Bayram öncesinde TAKA Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak ile görüşen Kadir Sert icra ettiğini telkari sanatının inceliklerini hayata geçirdiği kalemliği de hediye etti.

Huzur Getirmesini Diliyorum

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Kurban Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı bütün İslam aleminin bayramını kutladı. Vali Yavuz yayınladığı mesajda; “Yüce dinimiz İslam’ın bizlere bir armağanı olarak yüzlerce yıldır gönül coğrafyamızda idrak ettiğimiz Kurban Bayramı; muhtaçlara ihsan elinin uzatıldığı, tüm güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde kırgınlıkların unutulduğu, milli birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği, sıla-i rahim gereği gurbetteki akrabaların ziyaret edilerek hatırlarının sorulduğu, sonsuz rahmet ve bereketin takdim edilerek mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdendir. Bayramımızın, vatandaşlarımız tarafından en iyi şekilde ve anlamına uygun olarak ifa edilebilmesini sağlamak amacıyla, Valiliğimiz tarafından ilimiz genelinde her türlü tedbir alınmış, kamu kurum ve kuruluşlarımıza gerekli talimatlar verilmiştir. Bütün bu tedbirlere rağmen özellikle araçla seyahat edecek olan vatandaşlarımızın trafik kurallarına titizlikle uymaları, kurban kesim kurallarına ve çevre temizliğine riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın varlığı ve istikbali uğruna, bizlerin huzur ve güven ortamı içerisinde bu güzel günleri idrak edebilmemize imkân sağlamak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, necip milletimizin, Trabzonlu hemşehrilerimin bayramlarını tebrik ediyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa sevgi, saygı, barış ve huzur getirmesini, bilhassa İslam coğrafyasında acı ve umutsuzluk içinde yaşamak durumunda olan din kardeşlerimizin yaralarına deva olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Birliğimiz Güçlenecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bayramların kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğini en üst düzeyde tazeleme günleri olduğunu bildirdi. Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koyduğunu belirtti. Bayramların kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğini en üst düzeyde tazeleme günleri olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam aleminin mübarek bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı. Gümrükçüoğlu ayrıca, halk bayramlaşmasının 2 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirileceğini aktardı.

Sürücüleri Yandex İle De Uyaracak
 
Bayram tatilinde trafik kazalarını önleyebilmek üzere birçok tedbiri uygulamaya alan İçişleri Bakanlığı şimdi de Yandex ile işbirliği yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Yandex ile ișbirliği yapan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bayramlarda en çok ölümlü kazaların yaşandığı yol güzergahları üzerinde yolculuk yapan sürücülere Yandex Navigasyon uygulaması üzerinden uyarıyor. Kurban Bayramı tatilinde trafik kazalarını önleme amacı taşıyan özel mesaj uygulaması Türkiye genelinde kritik 1800 noktada devreye alındı. Uygulamayla, sürücüler en fazla ölümlü kazanın gerçekleștiği yol güzergahında olduğuna dikkat çekilerek uyarılırken, sürücülere "FreneDeğilKuralaGüven" mesajı gönderiliyor. Daha öncede aynı yol güzergahları üzerinde bulunan mola noktalarında sürüculeri lokasyon bazlı SMS ile uyaran İçişleri Bakanlığı, kazaları asgari düzeye indirmeyi hedefliyor. Tüm bu önlemler sayesinde 2017 yılı Kurban Bayramı süresince gercekleșen trafik kazalarında  geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 50 azalma meydana geldi.
Editör: TE Bilisim