Merhumenin cenazesi bu gün (Perşembe) Esiroğlu Akmescit Köyü Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek. TAKA Gazetesi olarak merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.
 
Bir Güne Kaç Program
 
Trabzon'un Arsın İlçe Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ile dün sohbet ettik. Başkan Şen'le sohbetimizde ayaküstü oldu. Kendisi dün çok yoğun bir gün geçirdi. Sabah 09.00’da başladığı programı gece yarısı sona erdi. Şen, sabahtan bir taziye ziyaretine ardından ilçe merkezinde kermese peşine yüksek mahallerden birisinde okul programına ardından şehir merkezinde cenazeye sonrasında ilçe müftülüğünün bir organizasyonuna ardından büyükşehir belediyesi meclis toplantısına sonrasında ise ilçede yaklaşık 7 programa daha katıldı. Şen’e bu kadar tempoya nasıl dayanıyorsunuz diye sorgumuzda, “Genel Başkanımızın temposunun yanında bizimki ne ki? Cumhurbaşkanımızı istirahat edip uyuduğu yok. Biz de çok çalışacağız birlikte başaracağız” dedi.
 
Koray Başkan Yine Yaptı Yapacağını
 
Trabzon'un Maçka ilçe belediye başkanı Koray Koçhan, koyu bir Trabzonspor taraftarıdır. Takımın her maçını takip eden Koçhan, Akyazı Şenol Güneş kompleksinde oynanacak karşılaşmalar için de ilçede eşine rastlanmamış ilklere imza atıyor. Her maçta ilçe halkını düşünen Koçhan, halkın stada rahat ulaşması için ilçeden stada ücretsiz otobüs seferi düzenliyor. Koçhan,Pazar günkü Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi için de ilçede otobüs kaldıracak.
 
 
İyi Parti Başkan Adayını Açıklıyor
 
İyi Parti Trabzon Büyükşehir Başkan Adayını 26 Kasım tarihinde açıklamaya hazırlanıyor.                                                                                                               Basından Sorumlu Başkan Yardımcı Beytullah Kudu yaptığı açıklamada,     “İYİ Parti olarak gerek Trabzon ve gerekse TÜRKİYE genelinde hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Memnuniyetle belirtmek isteriz ki bu ülke için İYİ Parti’nin ortaya koyduğu duruş, amaç ve vizyon halkımızda ciddi bir karşılık bulmuştur. Aday adayı olmak için partimize ciddi bir teveccüh gösterilmekte ve bizde parti olarak aynı ciddiyette değerlendirme yapmaktayız.  Bu çalışmalarda sona geldiğimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı 26.11.2018 Tarihinde Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
 
Karalı’yı Kınıyoruz”
 
Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Gülen Demir Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı’nın kadınlara yönelik açıklamalarını kınadığını söyledi. Gülen, “Türkiye nüfusunun 49.9 kadın nüfusunun oluşturduğunu bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti, kurucusu Atatürk ve kadın hak ve eşitliğinin kadın haklarının var olduğunu bilmeyen sözde dekan olmuş Karala hatırlatmak isteriz ki uzay ve araştırma dekanı olmak için onu bu konuma getiren bir kadındır ve o kadın onun o koltukta oturmak sebebidir. Kadına saygı anadan, eşten başlar saygının olmadığı bir toplumda her türlü kötülük mevcuttur. Kadın peygamberimizin bile cenneti layık gördüğü en değerli varlıktır. Kadın ferasettir, arttırandır, üretendir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı “iyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir” diyerek 31 Mart 2019 ‘da yapılacak olan yerel seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğini söylüyor. Kendisini kadın üzerinden siyaset yapmaktan men ediyoruz. Unutmasın ki kadın toplumun aynasıdır. Bizler milliyetçi hareket partisi kadınları olarak Liderimiz Devlet Beyin de talimatları doğrultusunda toplumun her kademesinde olduğumuz gibi belediyecilikte de varız.  “Kadın büyüsün Türkiye güçlensin” sloganımızla Sayın Karala sesleniyoruz, Türkiye Cumhuriyeti kadınları her dönem olduğu gibi bu dönemde de toplumun her kademesinde yer alacaktır diyoruz, bu konuşmasından dolayı Karalı esefle kınıyoruz” dedi.
 
Erdem Şen İle Sohbet
 

Önceki akşam Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Başkan aday adaylarından Farabi Hacıhasanoğlu, Gazeteci Yazar Cevat Ocak ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Yılmaz sohbet ettik. Şen, Ankara’dan yeni döndü. Konuştuğu isimler ‘sabırlı ol’ mesajını verdi. Erdem bey Arsin belediye başkanlığına devam talimatı da alabilir, Ortahisar ile de anılabilir. Üst düzey Bürokrasi de de görev yapabliir.
 
İsmail Ağabeyi Uğurladık
 
Trabzon’un Arsin ilçesinin değerlerinden ‘çimentocu’ diye bilinen İsmail Gürsoy yaşama veda etti. Cenazesi dün öğleyin Arsin Ulucami’den kaldırıldı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
İkinci’nin Baba Acısı
 
Gazetemizin Şalpazarı Temsilcisi Turgay İkinci Babası Sadık İkinci’yi kaybetti. bir süredir tedavi gören İkinci hayata gözlerini yumdu. Sadık İkinci yarın Şalpazarı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. Bizde temcimiz Turgay İkinci ve ailesine baş sağlığı Sadık İkinci’ye Allah’tan rahmet dileriz.
 
Atalay İle Trabzon

AK  Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mehmet Atalay ile dün güzel bir sohbet yaptık. Önümüzdeki günlerde detaylarını röportajımız da belirteceğiz. Atalay’ın özellikle istihdam ve milli silah projesmine hayran kaldık. Diyor ki, ‘Bayraktarlar(İHA’ları üreten aile) nereli? Trabzon Sürmeneli. Trabzon’da TİSAŞ var mı var. O zaman Trabzon için silah sanayi kaçınılmaz. Bir fabrika Trabzon’un doğusuna bir fabrika da batısına. Birisi hammadde ve lojistik diğeri ise üretim olacak. Trabzon’da istihdam bununla çözülecek. Şehir hastanesi kesinlikle Akyazı’ya yapılmayacak, Akyazı’ya hem otel hemde Disneylan kurulacak. Şehir hastanesi için acilen arsa aranacak. Trabzon için arsa yok sözüne asla katılmıyorum. Trabzon’da arsa üretilecek birçok nokta var. Trabzon geleceğe dönük bir olimpiyat kenti olacak. Seul böyle kalkındı, Barcelona yıllık 40 milyon turisti böyle buldu.’
Atalay sözlerini şöyle bitirdi: ‘Bizim 1993 yılından itibaren Tayyip beyle bir gönül bağımız var. Bu bağ asla kopmaz. Araya girenler olabilir ama kopmaz.’
Editör: TE Bilisim