Dün Tosun’un kardeşi Erol Tosun ile konuştuk. Solunum hortumunun çıkarıldığını ve normale dönmeye başladığını ifade etti. Hayati tehlikeyi atlatan hocamıza geçmiş olsun diliyoruz.
 

 
HALUK GÜNER’E KULAK VERİN
 
Orhan Karakullukçu ile birlikte Makine mühendislerinin duayenlerindendir. Tam 80 yaşında. Güntes ile Trabzon’a büyük hizetler verdi. Yaş 80’i bulup koronavirüs tehdit edince geri çekildi. Gazete okuyor, radyo dinliyor. Trabzon hassasiyeti hiç bitmemiş. Ki, Trabzon Belediye eski Başkanı Hasan Melek’in de demiryolu çabasını alkışlıyor. Haluk Beyin de anlatacakları var. Aradı ve Gülcemal’den başladı. Gülcemalle ilgili olarak Başkan Murat Zorluoğlu’na şunu önerdi: ‘Dolguyu kısa bir süreliğine de olsa durdurun ve doldurulan alanlarda yaşam alanları inşa edin. Trabzon bu yaşam alanlarını kullansın. Kullandıkça kamuoyu desteği artacak ve belki daha farklı projeler ortaya çıkacaktır.’

Bir diğer önerisi ise sporla ilgili. İçerlemiş. Diyor ki, ‘Eğer biz alt yapıdan gelen gençler geçen yıl olduğu gibi yer vermez isek bizim diğer takımlardan ne farkımız kalır.’ Yabancı transferlerine karşı çıkıyor. Yabancı sınırının mutlaka gelmesi gerektiğini söylüyor. Ve Alınan her yabancının Türk futbolunda doğacak bir yıldızın önünü kapattığını söyleyerek Trabzonspor yöneticilerine mesaj veriyor.
 


OLAY TV’NİN SAHİBİ KİM?
 
HADİSE TV’nin sahibi de olan Trabzonlu Hüseyin Kalkan, Bursa merkezli, Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu OLAY TV’yi de alarak merkezini İstanbul Kağıthane’ye taşıdı. Yeni yayın dönemine de Ana haberde Nevşin Mengü ile başlıyor. Genel Yayın Yönetmeni Nuri Çolakoğlu, Koordinatör Süleyman Sarılar oldu. Necati Özkan, Murat Ongun ve zaman içinde Fatih Portakal da kanalda olacak.
 


BULANCAK’A 500 KONUT
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Ak Parti Giresun Milletvekili cemal Öztürk TOKİ’nin Giresun Bulancak’ta yapmayı planladığı 500 Sosyal konutun ilk etabı olan 228 konutun 2021 yılının 6 ayında teslim edileceğini, diğer inşaatların ise etap, etap başlayıp en kısa zamanda bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini belirttiler.

 

ÇİMENTO GİTTİ KÖMÜR GELDİ
 
Trabzon Büyük Sanayi Çarşısı dernek başkanı Ayhan Arpacı, ‘Çimento fabrikası kapatıldı Çimento tozundan kurtardık diye şükrederken bu alanda kömür depolama ve eleme işi yapılıyor. Firma yetkilileri sanki bize ilaç! verir gibi kömür tozu yutturuyor’ diyor. 
 

 
ÖZTÜRK: ZARARIMIZ BÜYÜK
 
Ulaştırma ve alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’yla birlikte esnafı gezen Ak Parti milletvekili Giresun milletvekili Cemal Öztürk, ‘Büyük afette yalnız yollar köprüler menfezler yıkılmadı vatandaşın da çok büyük zararı var tüm dükkanları bastığı gibi depolarda ağzına kadar çamur doldu fındık mevsimi vatandaş fındık topladı kuruttu çuvalladı sele kurban verdi. Bu zararın temini peşindeyiz vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz’ dedi.
 


TURİZM DÜNYAYI SARSTI
 
Emekli Vali ve Müsteşar hemşehrimiz Ulvi Saran, ‘ Kovid-19 Salgının uluslararası Turizm sektöründe küresel ölçekte verdiği zarar 1.2 trilyon dolar dır ve 120 milyon kişinin işi risktedir’ dedi.
 


BAŞHEKİMİ DUYGULANDIRAN ŞİİR
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüp taburcu olan bir hasta duygularını şiir ile dile getirdi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, şiir karşısında çok duygulanarak, “Taburcu olan hastamız teşekkür için küçük bir dörtlük yazmış. Geçmiş olsun diliyorum, Allah şifasını versin tüm hastalarımızın” dedi. İşte o şiir.
 

 
VAKFIKEBİR’E YENİ JANDARMA KOMUTANI
 
 Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığına atanan J. Teğ. Mert Oğuztarhan, J. Bşvç. Şükrü Derinyar ile birlikte Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti.        
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı Mert Oğuztarhan’a görevinde başarılar dileyerek, Osmanlı Belgeleri’n de Vakfıkebir isimli kitabı hediye etti.
 


EĞİTİM ÇINARI YAŞAMINI KAYBETTİ
 
Vakfıkebir ilçemizde eğitim-öğretim camiasına damga vurmuş isimlerden birisi olan emekli öğretmen Mehmet Akyol 75 yaşında hayatını kaybetti.  Vakfıkebir Lisesi’nde 1978 - 1987 yılları arasında görev yapan emekli Fizik öğretmeni Mehmet Akyol çok sayıda öğrenci yetiştirmişti. Emekli Öğretmen Mehmet Akyol dün Saat:15.00’de Vakfıkebir Mısırlı Mahallesi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
 


ÇİÇEK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
 
Of Karate Spor kulübü Of’ta göreve başlayan Kaymakam Hayrettin Çiçek‘i makamında ziyaret etti. Yapılan açıklamada, “Türkiye Karate Federasyon Başkanımız Esat Delihasan gönderdiği hediyeyi kendilerine verdik ve Hayırlı olsun dileklerimizi sunduk.” dedi.
 

 
Editör: TE Bilisim