Oğlu Hakan Usta ve gelini Nöroloji uzmanı Elmas Usta tarafından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Usta burada tedavi altına alındı. İlacını almayı unuttuğu için rahatsızlık geçirdiği ihtimali üzerinde duran Usta’ya geçmiş olsun diyoruz. Vefalı evladı Hakan ve Erhan Usta’ya sağlık diliyoruz.  

Abdullah Sevim’in Derin Acısı

Trabzon Sınırlı Sorumlu Akçabaat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin minibüsçüleri Kooperatifi  Başkanı Abdullah Sevim babasını kaybetti ve toprağa verdi. Başkan’ın acısını paylaşıyor,  sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Özkan Korkmaz Sert Çıktı

Türkiye genelinde faliyetini sürdüren AK Granit Mermerin sahibi Özkan Korkmaz, idamla ilgili olarak halkın sesine hükümetin kulak vermesi konusunda açıklamalarda bulundu. Trabzon siyasetine yön veren isimlerden birisi olan Özkan Korkmaz; ‘Eğer idam geri gelirse terör de azalır böyle yapılanma ve kalkışmaların da önüne geçilir.’ dedi

Fen İşleri Dairesi Ve Hüseyin Türker 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışma arkadaşlarını seçerken ince eleyip sık dokuyor. Gümrükçüoğlu’nun uzun zaman takip ettikten sonra görev verdiği isimlerden birisi de Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’dir. Türker, yüklendiği ağır sorumluluğun altından başarıyla kalkarak kendisine güvenen ve yetki veren Başkan Gümrükçüoğlu’nun yüzünü ak eden isim olarak dikkat çekiyor. Öyle ki Fen İşleri Dairesi yaz kış demeden Büyükşehir Belediyesinin lokomotifliğini yapıyor. Yaz aylarında asfaltlama ve betonlama çalışmaları, sanat yapıları inşaatları, stabilize yolların bakım onarımları, kış aylarında karla ve heyelanlarla mücadele çalışmaları gibi onlarca faaliyet Fen İşleri Dairesi tarafından gerçekleştiriliyor. 

Ahmet Zeytun'dan Uluslar Arası Organizasyon

Seyahat ve inşaat şirketi sahibi olan Ahmet Zeytun, Trabzon Ramada Otel’de gerçekleştireceği organizasyonla birlikte, Körfez ülkelerindeki yatırımcılarla Trabzon inşaat sektöründeki girişimcileri bir araya getiriyor. Ahmet Zeytun Seyahat ve inşaat şirketi tarafından yapılan organizasyon 3-4-5 Ağustos 2016 tarihlerinde Trabzon Ramada otelde gerçekleştirilecek. Şirket Sahibi Ahmet Zeytun gazetemize yaptığı açıklamada: "Körfez ülkelerindeki yatırımcılarla Trabzon inşaat sektöründeki girişimcileri bir araya getirmeyi planlıyoruz. Amacımız bu Körfez ülkelerindeki yatırımcıların şehrimizde emlak sahibi olmalarında yardımcı olmaktır. Hatta bu hususta yüzde beş altı çıvarında indirim uygulamaktır. Ayrıca bu yabancıları ilimizdeki inşaat şirketleriyle muhatap etmek olacaktır. Bu amaçla Trabzon Ramada otelde 2-4 Ağustos saat 17-24 arasında gerçekleşecek olup, buluşmamıza tüm halkımız davetlidir" dedi.

Yılmaz Nöbette Söyledi

Trabzon’da demokrasi nöbetleri aralıksız devam ediyor. Trabzon meydan Parkı Atatürk Alanına toplanan binlerce vatandaş sabah saatlerine kadar bölgeden ayrılmıyor. Burada bekleyen vatandaşlara yönelik her akşam farklı bir program düzenleniyor. Dün akşam ise Karadenizli sanatçı Muhammet Ali Yılmaz sahne alarak vatandaşlara seslendi. Büyük beğeniyle dinlenen Yılmaz’ın Darbe girişimine karşı yazdığı parça büyük destek gördü. Sanatçı Yılmaz, demokrasi şarkısını yeni çıkacak olacak albümüne de koyacak.

Şahin’e Geçmiş Olsun

Arsin Belediye Meclis Üyesi Bekir Şahin’in, Trabzon Faroz Mahallesi’nde 10 gün önce geçirdiği trafik kazası sonrası tedavisi sürüyordu. Yapılan tüm operasyonlara rağmen kolu kurtarılamayan Şahin’in operasyonla birlikte kolu kesildi. Şahin’in oğlu açıklama yaparak şunları söyledi: “Büyük kazadan sonra 10 gün yoğun bakım ve 3 ameliyattan sonra, babam inanç ve dirayeti ile dimdik ayakta. Bir kaç gün daha ziyaret yasak. Babamın tüm herkese dua edenlere selamı var.”

Berberler Tatil İstiyor

Trabzon Merkez Atatürk Alanında berber esnafı olan Emre Koçal son zamanlarda çıkan ‘berber esnafı Pazar günler tatil yapsın mı yapmasın mı’ konusunda diğer çoğunluk esnaf gibi berberlerin Pazar günü tatil yapmasından yana. Bu konuda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten de destek aldığını söylüyor. Emre Koçal durumla ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘Trabzon’da ortalama 450–500 civarında berberimiz var. Bunların içinden 10 tanesi meydan civarında olduğu için Pazar günleri çalışmak istiyor ama çoğunluk kapatmaktan yana. Bende otelin berberiyim bende kapatıyorum. Kendine güveni olmayan bazı kuaförlerimiz Pazar günleri müşterilerinin başka berberlere gidip orda kalacaklarını düşünüyor. Bence önce kendilerine güvensinler. Gerekirse Cumartesi akşamı 11’e kadar çalışsınlar. Pazar günlerini çocuklarına ayırsınlar. Biz çırakken, kalfayken bütün arkadaşlarımız Pazar günü izin yaparken biz çalışıyorduk. Ustalarımız tatillerini yapıyorlardı. Çıraklarımıza veya kalfalarımıza yazık değil mi? Biz 1-2 kişi için verilmiş olan bu kararın bozulmasından yana değiliz’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim