Zağana Deresi ıslahı sonunda gerçekleşiyor. Aynı zamanda Büyükdere de Küçükköy Salova Mahallesi ve Büyükdere Mahalleleri ayrım noktasında araç Köprüsü ve ayrıca muhtelif yerlerde iki adet yaya Köprüsü İmalatlarını kapsayan yapım ihalesi 12 Aralık 2021 tarihinde DSİ tarafından gerçekleştirilecektir.

Projelerimiz için bizlere hep destek olan Vekilimiz Sayın Salih Cora ya DSİ Bölge Müdürümüz Emre Akçalı ya, beni yalnız bırakmayan Hakan Kocaman ve Hüseyin Kara Başkanlarıma ilçem adına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

MHP AÇIKLAMALARINI SÜRDÜRÜYOR

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım il Başkan Yardımcıları Alper Hacısalihoğlu Ve Ömer Ayar MHP Şalpazarı ilçe Başkanı Ömer Özdin ve MHP Büyükşehir meclis üyesi Metin Günay Şalpazarı Belediyesini ziyaret etti.

MHP’li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile bir toplantı yapan Tarım ve yönetim kurulu üyeleri gündemi değerlendirdi.  Açıklamada, “MHP İl Başkanlığı olarak Şalpazarı Belediyemizi ziyaret ettik. Belediye başkanımız Refik Kurukız çalışmalarına dair bilgi verdi. Gündeme dair istişarede bulunduk. Saygıdeğer başkanımıza ve ekibine yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz.” denildi.

 “KABE KUTSALIMIZDIR”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesini kınadı. Sarıalioğlu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı kınıyorum.  Kendi değerlerinden uzaklaşmış, içinde yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerine hakaret edenler bilsinler ki Kabe kutsalımızdır.” İfadelerini kullandı.

USTAOĞLU’NA ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan ile beraberindeki şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

 “MİTİNG DEĞİL; KATILIM TÖRENİ!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın,  ““miting değil; katılım töreni. İYİ Parti Aksaray Yenikent Üye Katılım Töreni mitinge dönüştü. Yeni üyelerimize rozetlerini taktık, Belde Başkanlarımıza belgelerini verdik. Yenikent ve Aksaray'da esnafımızı ziyaret ettik. İyiler geliyor derken şaka yapmıyorduk.” dedi.

ANNEYE HİZMET

Trabzon’un Ortahisar İlçe Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Kadir Sert, hafta sonlarını doğduğu köyde geçirir.

Her hafta sonu vatan toprakları Akoluk Mahallesi Aydınlı semtine giden Sert, 84 yaşındaki annesinin Cumartesi-Pazar kahvaltısını kendi eli ile hazırlar. Sert, “Annemin her Cumartesi ve Pazar kahvaltılarını ben hazırlarım. 84 yaşında olmasına rağmen hayat doludur. Anne güzel bir kucaktır, iyi bir sevgidir, anne başkadır. Allah çok çok sağlıklı uzun ömür ve hayat nasip eylesin” dedi.

BAŞKANLIĞA MERCAN GETİRİLDİ

AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Oğuzhan Mercan getirildi.  AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali tebrik etti. Küçükali, “Genel Merkez Gençlik Kollarımız ile yapılan istişareler neticesinde alınan kararla, Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Oğuzhan Mercan kardeşimiz atanmıştır. Görevi devreden Behlül Karakaş’a gayretlerinden ötürü teşekkür ederiz.

Ortahisar Gençliğine hayırlı olsun.” diye konuştu.

 “BU GELEN TEHLİKEYİ GÖRMELİYİZ”

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesini kınadı. Bekar, “Ülkemizde, Fransızlaşmış Fransızlar türemeye başladı. Bu ne hâl? Bu ne kahpelik ? Bu ne yüzsüzlük? Velhasıl bu ne dinsizlik. Boğaziçi üniversitesine yapılan atamayı bahane eden, bazı sözde öğrenci guruplarından, bu seferde, Kabe’ye, yer yüzünün en kutsal mekânına, Müslümanların, kıblegahına, Allah’ın evi Kabe’ye hakaret etmeler, küfretmeler neyin nesidir. Amaç nedir? Bu gidişat nereye? Bu hakaretlerin sonu neye varacak.

Kutsal değerlerimize yapılan bu ve buna benzer saldırılar kabul edilemez. Bunları şiddetle kınıyor ve Allah’a havale ediyorum. Bu hakaretler, bu küfürler,  asla özgürlük olamaz. Ülkeyi karıştırmak için, bu eylemler ve söylemler, yeni bir provokasyondur. Bu provokasyonların kaynağı dış etkenlerdir. Dış emperyalist güçler, ülkemizi karıştırmak, istikrarsızlaştırmak, bölmek ve parçalamak için her çareye, her fırsata başvuruyorlar. Dış güçler bu karışıklıkları tezgahlayıp uygulamaya koyarken, içeride kendisine figüran bulmada çok zorlanmıyorlar.

Tezgahtarları ve eylem yapacak, fitili ateşleyip ortalığı karıştıracak kişi ve kişileri, zaten bizim, bazı üniversitelerimiz yetiştirmede beyinlerini yıkamada mahirdirler. Tüm rektör atamalarında karşı çıkmalar, işte bu beyinleri yetiştirdikleri düşünceye sahip olanlardır. Keşke bu üniversitelerde, ilim bilim ve irfan sahibi kişilikli ve nitelikli vatan sever ülkesini milletini bayrağını seven, inançlara saygılı nesiller yetiştirebilseler, o zaman bu ülkede, dış emperyalist güçler bozgunculuk yaratacak mahluklar bulamazlar. Bu eylemler, bu söylemler ülkemizde yeni bir provokasyonun hazırlıklarıdır. Çok dikkatli olmalıyız. Bu gelen tehlikeyi görmeliyiz.

Ülkemizin ve milletimizin birliği dirliği, bütünlüğümüzü muhafaza etmenin yolu, kardeşliğimizin pekişmesinden geçtiğini unutmamalıyız. Siyaseti, siyasetin bulvarından çıkarıp, kısır döngüler ve hiç bir kimseye, ülkeye faydası olmayan, bir birimize hakaret içeren söylemlerle oluşan çekişmeleri, karalamaları, tartışmaları bir tarafa koyup, daha çok ülkemizin milletimizin dertlerine çare olacak çözümler ortaya koyup, bu söylem ve eylem içerisinde, birlik beraberlik ve kucaklaşmanın yollarını aramalıyız. Bu gerçekler ortaya koyulursa, ülkemizde hiç bir emperyalist güç at koşturamaz.” diye konuştu.

GÜMÜŞHANELİ MOĞUL BAKAN YARDIMCILIĞINA

Gümüşhaneli Yakup Moğul, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Adalet Bakanlığında Ceza İşleri Genel Müdürü olarak görev yaparken 23 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Moğul yeni görevine başladı. Aslen Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Uğurtaşı köyünden olan ve Zonguldak’ta yaşayan Moğul, 1976 doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Moğul, Hakim ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak farklı illerde görev yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü iken 23.01.2021 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Önemli bir bakanlığın Bakan Yardımcılığına getirilmesi ülke için kazanç olduğu kadar Gümüşhaneliler için de övünç kaynağı olan Moğul, evli ve iki çocuk babası.

Editör: TE Bilisim