Sarıalioğlu, “ Hep birlikte ortak sevdamız Of'umuza ve hemşerilerimize hizmet edecek, şehrimize değer katacak eserler inşa etmeye devam edeceğiz. Çeşitli programlar kapsamında şehrimizde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile birlikte Harika Köprü Manzarası ile Taşkın Kontrol ve Rekreasyon Projesi'nin uygulandığı Solaklı Vadisi alanında yapımı tüm hızıyla devam eden yaya köprüsü ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyerek istişarelerde bulunma fırsatı bulduk. Sayın Bakanımıza teşrifleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

 “GÖNÜLLERİMİZ BİR”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ramazan bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ekim mesajında, “Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, başta ‘sağlık’ olmak üzere barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. İslam aleminin, mübarek ramazan bayramı’nı gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Ramazan ayı’nın rahmet ve bereket ikliminin ardından sevgi, saygı, hoşgörünün hakim olduğu, dostluk, kardeşlik ve akraba ilişkilerinin tazelendiği bir ramazan bayramı’na kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. ‘bayram’ kelimesi, bizlere her zaman birlik, beraberlik ve güzellikleri hatırlatmıştır.

Bayramlar, çocukların sevindirildiği, büyüklerin ziyaret edildiği, ellerinin öpüldüğü, kardeşliğin pekiştirildiği, kimsenin yalnız bırakılmadığı sosyal dayanışmanın tam manasıyla hayat bulduğu müstesna günlerdir. Maalesef, bu ramazan bayramı’nı evlerimizde geçireceğiz. Bu bayram sevdiklerimizle yan yana gelemezsek de gönüllerimiz bir. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını dolayısıyla alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararına herkesin uyacağından hiç şüphe duymuyorum. Bugüne kadar fedakar kamu ve özel sektör çalışanlarımızın gayretleri, halkımızın da belirtilen kurallara uyması neticesinde inşallah önümüzdeki günlerde hayatımız normalleşecektir. Korona virüs salgınının sona ermesi ve hastalarımızın şifa bulması en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, başta ‘sağlık’ olmak üzere barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. İslam aleminin, Mübarek Ramazan Bayramı’nı gönülden kutluyorum." Dedi.

 ‘BAYRAMLAR KARDEŞLİKTİR’

Akçaabat ilçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramların kardeşlik, birlik beraberlik ve huzur vesilesi olduğunu ifade eden Başkan Altıntepe mesajında şu ifadelere yer verdi:  "Paylaşma ve bereket iklimi bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan; Sabırdır, ibadettir, kardeşliktir, paylaşmaktır, berekettir diyerek başlattığımız dayanışma seferberliği ile şehrimizde gönül köprüleri kurmanın sevinci içerisindeyiz. Bir ay boyunca büyük bir kardeşlik iklimini, dayanışmayı, paylaşmayı hep birlikte yaşadık.  İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramlar, dünü yâd etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanlarıdır. Bayramlar bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde biz inananlara süreklilik kazandıran müstesna ve mukaddes günlerdir. Bayramlar her yüreğin muhtaç olduğu mutluluğu, güveni ve dostluğu yaşama, diğer yüreklere de yaşatma fırsatı veren manevi mevsimlerdir. Kardeşlik, birlik, beraberlik, mutluluk ve huzur vesilesi Ramazan Bayramı'mızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu Mübarek Bayramın değerli hemşehrilerim, ilçemiz, milletimiz, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.’

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulundan İsrail`in Filistin halkına yönelik saldırıları ile ilgili açıklama: “İsrail saldırganlığına karşı Filistin halkının yanındayız! İsrail tarafından bir kez daha Filistin halkına karşı acımasız saldırılar başlatılmış, aralarında çocukların da olduğu birçok Filistinli hayatını kaybetmiştir. Ortadoğu barışının temel koşullarından birisi Filistin üzerindeki İsrail işgalinin son bulmasıdır. Odamızın tarafından 1980 yılında onursal üyelik verilen Yaser Arafat bizler için sadece bir meslektaş dayanışmasını ifade etmemekte aynı zamanda Türkiye ve Filistin halkları arasında sevgi, kardeşlik ve dayanışma bağlarını simgelemektedir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak İsrail’in katliamları karşısında Filistin halkının yanındayız!”

 “GEREĞİ YAPILMALI”

Rize’de 18 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı ortak bildiri yayımladı. ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun tarafından okunan ortak bildiride, 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde ve Haçlı zihniyeti içinde yürütülen saldırıların failleri ve ortakları lanetlendi. ASKON Rize Şube Başkanı Karakoyun, Filistinlilerin bölgede maruz kaldığı insan hakları ihlallerine ve İsrail’in katliamına insanlık tarafından topyekûn dur denmemesinin kabul edilemez olduğunu kaydederek “Masum Filistin halkının haklarının, Siyonist devlet tarafından yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret etmesi karşısında insanlığın, gür bir sesle ve topyekûn biçimde, dur dememesi kabul edilebilir bir durum değildir. Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD Ortadoğu’da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemişlerdir. Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, bu kurumların Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak, gereğini yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

GÜMÜŞHANE ZOR GÜNLERDE EL ELE

Gümüşhane Valiliğinin koordinasyonunda hayırseverler vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Gümüşhane Valiliğinin koordinasyonunda hayırseverler vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Hayırseverlerin sağladıkları 359 bin TL nakdi destek Valilik koordinasyonunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında hayırseverler tarafından yapılan bu desteklerin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirten Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hayırseverimiz tarafından yapılan bu bağışlar çok değerli ve anlamlı. İçinde bulunduğumuz salgın döneminde yardımlaşmanın, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu bir defa daha gördük. Ramazan ayının bu bereket ikliminde birbirimize daha çok destek olacak, birbirimizi daha çok kucaklayacağız. Hayırseverlerimiz tarafından yapılan yardımlar bahsettiğimiz bu rakamlarla sınırlı değil. Bir hayırseverimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2000 adet gıda kolisi yardımında bulundu. Birçok hayırseverimiz önemli miktarda ayni ve nakdi yardımlarda bulunmakta. Bazı işadamlarımız esnaflarımız, hayırseverlerimiz dar gelirli vatandaşlarımızın fırınlara, bakkallara olan borçlarını sahiplenerek veresiye defterlerinden borç ödemelerinde bulunmakta, zimem defteri satın almaktalar. Bizim değerlerimize, kültürümüze yakışan bir sahiplenme gösterdikleri için hepsine müteşekkiriz” dedi.

“KINAMALARIMIZ YETMEZ, İSRAİL’E KARŞI BİRLEŞMEK GEREKİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Masum insanların özellikle çocukların ölümüne sebep olanlar ramazan ayıdır, maneviyattır, hak, hukuk bilmez ve bu durum kabul edilemez. İsrail’in katliamına karşılık mesajlarımız, kınamalarımız yetmez, İsrail’e karşı birleşmek gerekir; yıllardır Filistin için atılması gereken budur.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim