Kandili Karanfille Kutladılar

SAADET Partisi’nin Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan dün Trabzon’da vatandaşlarınve esnafların regaip kandillerini karanfil dağıtarak kutladı. Özcan şöyle dedi:   ‘Regaip Kandili münasebeti ile Pazarkapı ve Sanayi mahallelerinde esnafımızı ve mahalle sakinlerini ziyaret ettik. Karanfil dağıtarak kandillerini tebrik ettik. 

Gördüğümüz ilgi ve teveccüh bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Siyasi çizgimiz her zaman kardeşlik hukuku üzerine inşa edilmiştir. Milli Görüş hareketi yıllardır bu duruşundan vazgeçmemiş asla insanları kutuplaştırmamıştır. İnsanımızın siyasi görüşü ne olursa olsun bizim için kardeştir. Bölücülük yapan tüm siyasi söylemlere ve eylemlere de tepkimiz her zaman sert olmuştur ve öyle olmaya devam edecektir.’

Mandıralı Kocatepe’de

Ünlü Siyaset adamı Osman Bölükbaşı’nın oğlu Dış Politika Uzmanı Deniz Bölükbaşı Kocatepe camisinden uğurlandı. Bölükbaşı’nın cenaze merasimine çok sayıda vatandaş katılırken Trabzonlu iş adamı ve siyasetçi Engin Mandıralı’da namazda saf tutan isimlerden oldu. Mandıralı, ‘Seviyeli, sakin ve değerli bir insanı kayettik’ dedi.

Esnafı Dinledi

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’e Arsin’de bir grup esnaf ile kahvaltıda buluştu. Esnaf toplantıda istek ve şikâyetlerini Başkan Şen’e iletti. Esnafı dinleyen Erdem Şen ilçede kısa zaman içerisin de gerçekleşen ve gerçekleşecek olan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Şen,  doğalgazın ilçede önümüzdeki kış kullanılması için çalışmaların devam ettiğini, yatırım adasının temel atma öncesi son hazırlıkların yapıldığı, ilçede iki yeni okulun önümüzdeki sezon hizmete gireceği ve ilçe Hükümet Konağının yıkılarak yenisinin yapılacağı bilgisini aktardı.

Misafirlerini Ağırladı

Araklı’da Başkan Recep Çebi misafirlerini ağırladı. Araklı Ülkü Ocakları Başkanlığı Başkan Çebi’yi makamında ziyaret etti; “Araklı Ülkü Ocakları Başkanı İslam Yılmaz, Başkan Yardımcısı Cengiz Bacıoğlu, Sosyal İşler Başkanı Bünyamin Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Tuğrul Hacıhaliloğlu ve Yusuf Aygün bizleri ziyaret ettiler. Nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Regaip Kandili'ni Kutladı

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında bütün İslâm aleminin Regaip Kandilini kutlayan Başkan Genç, "Mübarek üç ayların başlangıcı ve ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili'ni ülke olarak bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip Kandili'nin Müslüman dünyasına huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Bu vesilesiyle İslâm dünyasının yaşadığı savaş, çatışma ve sıkıntıların son bulması için Yüce Mevla'dan yardım diliyoruz. Mübarek kandil gecemizin Yüce Mevla'ya karşı olan kulluk vazifemizi bir kez daha idrak etmemize ve bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabb'imden diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Beşel Halkı Davet Etti

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel Tonya Halkını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar gün ki ziyaretine davet etti. Bilgi verdi. Beşel açıklamasında; “Partimizin Trabzon 6. Olağan İl Kongresi 25 Mart 2018 Pazar Günü Hayri Gür Spor Salonu'nda Saat 15.00'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşecektir. Bu Kutlu Yürüyüşe Tüm Halkımız Davetlidir. Kongre için araçlar tüm Mahallelerimizden ve İlçe Merkezimizden saat 12.00'da hareket edecektir” dedi. 

Necmettin Öğretmen İçin 160 Fidan Dikildi

Memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için hatıra ormanı oluşturuldu. Torul Orman İşletme Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında, Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarındaki 2 bin metrekarelik alanda düzenlenen törende, şehit öğretmen için 160 sarıçam ve Avrupa ladini türünde fidan dikildi. Törene katılan şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz, oğlunun adına oluşturulan hatıra ormanından duyduğu mutluluğu dile getirdi. İlgililere duyarlılığı için teşekkür eden Yılmaz, "Oğlumun şehit edilmesi sadece bizi değil tüm Türkiye'yi etkiledi. Büyük onur duydum. Milletimiz de yemyeşil ormanlarımız gibi ebediyete kadar inşallah baki kalacaktır." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim