Siyasetin çok önemli hizmet olduğunu, Siyasete girenlerin iktidarı ile muhalefeti ile Türkiyeyi yönettiklerini söylerken, ‘Devlet silah ruhsatı alandan bile sağlık raporu istiyor. Siyaset yapanların da bu raporu ibraz etmeleri gerekir’ dedi. Tosun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili de bir değerlendirme yaptı: ‘Son yılların en çalışkan en verimli Bakanı. Trabzonlu olmasından dolayı gurur duymalı, mutlu olmalıyız.’   

Vefalı Başkan

Arsin Çiçekli Kuran Kursu Sorumlusu ve Muhtarı Halil Küçük ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç arasındaki dostluk 28 Şubat sürecine dayanır. O dönemde Malkoç, Kız Kuran Kurslarını kapatmaya çalışanlara yönelik mücadele etmişti. Halil hoca Pazartesi günü babasını kaybetti. Malkoç bu cenaze için Ankara’dan geldi, katıldı acıya ortak oldu ve döndü. Vefa bu olsa gerek.

Atmaca Heyecanlı

AK Parti’nin il Başkan yardımcısı Mehmet Atmaca bugünlerde heyecanlı.Oğlunu evlendiriyor.
Düğün Cumartesi günü Remzi Düğün salonunda olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

Geçmiş Olsun

Hekimoğlu Şirketler grubunun Sahibi Celal Hekimoğlu ciddi bir operasyon geçirdi.
Evlatları babalarının sağlığı ile yakından ilgileniyor.
Geçmiş olsun, Allah’tan şifa diliyoruz.

Genç MÜSİAD’dan Örnek Davranış

Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi Bu Yaz Camideyim programı kapsamında Trabzon’da 4 camide yaklaşık bin öğrenciye hediyeler dağıtarak yaz cami kurslarına katılımı teşvik etti. Genç MÜSİAD, Mehmet Akif Ersoy Cami, 2 Nolu Bostancı Cami, Muradiye Cami ve Çukurçayır Camilerinde yaz kuran kursuna katılan öğrencilerle ortak programlar yaparak çeşitli hediyeler verdi. Genç MÜSİAD olarak her yıl düzenledikleri Camideyiz programını bu yıl da devam ettirdiklerini belirten Trabzon şube Başkanı Muhammet Kalkışım "Camide Kuranı Kerim ve İslam dini eğitimlerine katılan öğrencileri teşvik etmek ve devamlılıklarını sağlamak üzere bu programları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."dedi.

Kardeşlik Pekişecek

Diyarbakır’dan 50’ye yakın alim ve kanaat önderi Sultanmurat Şehitler Camii Derneğinin davetlisi olarak Trabzon’a geliyor. Ziyaretle ilgili Sultanmurat Cami Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre 25-30 Ağustos tarihleri arasında Arsin Yeşilyalı Kur’an Kursu yöneticisi Ahmet Öztürk’ün katkı ve destekleriyle iki yöre arasındaki kardeşliğini pekiştirmek amacıyla çoğunluğu Diyarbakır’dan olmak üzere Güneydoğu Anadolu’dan 50’ye yakın alim ve hoca efendi Çaykara, Sultanmurat, Uzungöl, Ayder, Haçka yaylası, Rize, Trabzon şehir ziyaretleri olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesine bir ziyaret gerçekleştirecekler.

Enflasyon Rakamlarının Altında

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen memur zam oranları ile ilgili açıklama yaptı. Pekşen zam oranlarının enflasyon rakamlarının altında kaldığını belirterek; “Açıklanan zam oranları enflasyon rakamlarının çok altında kalmıştır. Bu oranlarla zam verilmiyor var olan geri alınıyor” dedi.

Şinik OSB’de İnceleme

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Şinik OSB Müdürü ile birlikte Şinik Organize Sanayii yolunda çeşitli incelemelerde bulundu.
Akçaabat Kaymakamı ve Akçaabat Belediye Başkanı Şinik OSB yolundaki incelemelerini tamamladıktan sonra Cuma namazını Şinik Mahallesi’nde kıldılar. Cuma namazının ardından eski Urfa Valisi Şemsettin Uzun’un da katılımı ile Kaymakam Şenel ve Başkan Türkmen yöre halkıyla sohbet etti.
Editör: TE Bilisim