Allah kabul etsin. Çarşamba günü de Kemeraltındaki dükkanının üst katında kabulu vardı. Çok yakın arkadaşları Ali Rıza Akdeniz ile İzzet Usta ve Hayati Yavuz da tebrik edip Hacı Ömer’in pilavını ve kavurmasını yemeğe gelmiş idiler. Güzel bir sohbet oldu ve Ömer Tosun Umre yolculuğu sırasında kendisine en fazla etkileyen görüntüyü arkadaşları ile birlikte paylaştı. Görüntü de Pakistanlı umre yapanlar yarım Türkçeleri ile birlikte ‘Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili olarak, ‘Kabenin anahtarını alacak’ diyorlar ve büyük coşku yaşıyorlar. Ömer Tosun’a Allah kabul etsin diyelim.
 
Akçaköy’e Hizmet Sözümüz Var
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçaköy Mahalle Muhtarlığına aday olan Hüseyin Memiş, ‘Sevgili büyüklerim, abilerim, ablalarım, kardeşlerim Akçaköy’ümüzün tüm yaşlı ve genç mahallileri sizlere selamlar olsun.  Herkes biliyor ki hedefini belirleyememiş, plansız, proğramsız görüşler, israftan ve insanların yaşamlarını zorlaştırmaktan başka bir şey oluşturmuyor. Biz istiyoruz ki! Plan ve programlarımızı geleceğe yayalım, vizyonumuzu ve misyonumuzu kuralım, her muhtarlık seçiminde köyümüz zarar görmesin, yeniden oluşumlar süreci geçirerek zaman kaybetmesin. Gelecekte Akçaköy’ümüzün bir plan ve projesini ortaya koymak ve uygulamak için hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız, köyümüzün alt yapı oluşumunu planlı ve proğramlı bir şekilde yapabilmenin tek yolu birlik ve beraberlikten gelmektedir. Hep beraberce el ele verip; bilgi ve belgeler niteliğinde fikir alışverişi sağlamalıyız.
 
Bu da bizden sonra gelecek olan nesillere ışık tutacaktır. Gençler bizim her şeyimiz, Ardımızda bırakacağımız tüm değerlerimizin mirası, bizler onlara ‘hizmet’ örneği olmalıyız ki bizden sonra görev almak isteyen gençlerimiz bu kutlu görevleri üstlenip yerine getirebilsinler, onlar da saygın kişiler olabilsinler. Geleceğimiz onların elindedir. Yıllarımı köyüme hizmet etmek için çalışıp çabalayan bir kardeşiniz olarak 30 yıl siyasetin içerisinde yer aldım, uzun yıllar İlçe yöneticiliğinde görevde bulundum daha sona 3,5 yıl Akçaabat İlçe Başkanlığı görevimde Akçaabat siyasetinin kalbini iyi tanıdım. Trabzon ve Akçaabat siyasetinde roller nasıl oynanıyorsa bunu çok iyi bilenlerdenim. Akçaabat’ın her alanını çözen, dilinden iyi anlayan bir kardeşinizim. İl ve İlçemizde güçlü bir söz sahibi olmak için ilçemiz Akçaabat merkezinde Muhtarlık büromuzu açacağız, esnaf sayımızı arttıracağız, siyasi partilerde söz sahibi olup, idaremizi ortaya koyacağız. Belediye, kurum ve kuruluşlara gittiğimizde eli boş dönmeyi değil HİZMETLERİ aktif şekilde ve zamanında alıp köyümüze kazandıracağız. Akçaköy-Trabzon-Ankara arasındaki köprü vazifesini en iyi şekilde yerine  getireceğime sizlere söz veriyorum.’
 
Külliyedeki Çaykaralılar
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Mülki İdare Amirleri Buluşması’ programında Çaykaralı bürokratların oluşturduğu masa dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen buluşmada Artvin ili Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Kayseri İli Pınarbaşı ilçe Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Ordu ili Kumru ilçe Kaymakamı Bülent Şimşek, Bolu ili Yeniçağa İlçe kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Ağrı ili Hamur İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve Çarşıbaşı eski kaymakamı Mülkiye müfettişi Hakan Hakyemez, Sakarya ili Pamukova kaymakamı Recai Karal Çaykaralı bürokratlar olarak aynı masada buluştular. Çaykara ilçesinin nüfusuna göre Türkiye’de en fazla devlet adamı yetiştiren ilçe olduğunu bir kez daha gördük.
 
MHP Kendi Adayları İle Yarışacak
 
MHP’nin Trabzon Belediye Meclis Üye adayı İlyas Eroğlu aradı. Eroğlu, dünkü politik kuliste ‘MHP üyeleri AK Parti Meclis listelerinde yer alacak’ sözünün doğru olmadığını MHP’nin kendi  meclis adayları ile yarışacağını söyleyerek, ‘Meclise adayım ve en fazla oyu alacağıma da inanıyorum’ dedi.
 
Fotoğrafını Vali Ustaoğlu’na  Hediye Etti
 
Türk Hava Kuvvetleri’nin Akrobasi Timi Türk Yıldızları’nın gösterilerinde çektiği fotoğrafla Türkiye 1’incisi olan Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Ali Fatih Akçay, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Trabzon sahili Ayasofya mevkiinde yer alan Şehitler Anıtı ve Türk Yıldızları’nı aynı karede fotoğraflayan, Akçay elemelerden sonra yapılan halk oylamasında birinciliği elde etti. Trabzon’dan Türkiye birincisi seçilen Akçay fotoğrafını Vali Ustaoğlu’na hediye etti.
 
Vali Ustaoğlu, Türkiye birinciliği nedeniyle sanatçıyı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 
Şensoy Görevi Bıraktı
 
Ortahisar ilçesi Mağmat Mahallesi Muhtar Adayı Şenol Şensoy MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı’ndaki görevinden ayrıldı. Şensoy, “Bugün itibariyle MHP Ortahisar ilçe yöneticiliğimden, muhtar adayı olmam dolayısı ile istifamı ilçe başkanıma takdim ettim.
 
İlçe başkanım ve yönetici arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim. Bundan sonra tüm tarafsızlığım ile doğduğum ve hayatımın anlamı olan köyüme Mağmat’a vaktimi ayıracağım. Nerede bir Mağmatlı var ise ben oradayım” dedi.
 
Başsavcısı Hüseyin Tuncel, TTB’yi Ziyaret Etti
 
Trabzon İl Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel Trabzon Ticaret Borsası’na iade-i ziyarette bulundu. 

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Meclis Başkan Yardımcısı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Celil Karabinaoğlu ve Genel Sekreter Şükrü Erüz’ün karşıladığı Başsavcı Tuncel ile borsanın iştigal alanında bulunan fındık, çay ve diğer kotasyon ürünleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Gülhan’dan Birlik Mesajı
 
Trabzon Bayburtlular Derneği’nin üyesi Temel Gülhan açıklamalarda bulundu. Gülhan, “Trabzon Bayburtlular Derneği’nin bugünlere gelmesinde emeği olanlara şükranlarımı arz ediyorum dün olduğu gibi ebediyete dek Bayburtluya yakışır biçimde varlığını sürdüreceğinden eminim. Hicbir zaman var olan dernek kimliğine leke sürdürmeyen dernek yöneticilerine ve büyüklerime teşekkür eder saygılar sunarım. Elde birlik, dilde birlik, gönül de birlik Bayburtluya da bu yakışır” dedi.
Editör: TE Bilisim