Konuyla ilgili Akçaabat belediyesi meclis üyesi Tuncay Demirci önemli açıklamalarda bulundu. Demirci yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tekstil firmasında çalışıp alacaklarını alamayıp dava açanların karara bağlananların haciz tebligatları, duruşmaları devam edenlerinde duruşmaya davet tebligatları söz konusu binanın giriş kapısına asılmaya devam etmektedir. Mecliste üç yıl uzatılarak aynı firmaya verilmesi yönünde oy kullananların bu durumu göz ardı etmesi vatandaşlar nezdinde tepki çekmiştir.

Kabul yönünde oy kullanan öncelikle CHP meclis üyeleri Mehmet Özbayrak ve Baki Moradaoğlu olayın işçi alacakları yönünü gözden kaçırdıklarını belirterek çekincelerini ifade etmektedirler. Belediyenin bu yönüyle mağduriyetlerin giderilebilmesi için gerekli adımların atılmasının gerekliliğini dile getirmektedirler. Aralık ayı meclis toplantısında bu yöndeki taleplerini belediye başkanına ileteceklerini beyan etmektedirler.” Bu yolun Aklın yolu bir olduğunu ortaya koyarak mağdur olan vatandaşların yalnızlığını giderme yönünde bir adım olacaktır. Bu vatandaşların daha aydınlatıcı bilgi vermeleri için meclis üyelerinden Tuncay Demirci, Mehmet Özbayrak ve Baki Moradağlu’na ulaşarak daha aydınlatıcı bilgi vermeleri sürecin yönetilmesi açısından katkı sağlayacaktır.”
 
Zorluoğlu Türkü Seslendirdi
 
Karadeniz müziğinin önemli değerlerinden Erkan Ocaklı, ölümünün 11’inci yıl dönümünde türkülerle anıldı. Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen geceye, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun türkü söylemesi, damga vurdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun türkü söylemesi, büyük beğeni kazandı. Zorluoğlu’nun konuşması sırasında bir anda türkü seslendirmesi üzerine salonda bulunan herkes telefonlarına sarıldı. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olması nedeniyle Ocaklı’nın ‘Almanya Acı Vatan’ türküsünü söyleyen Başkan Zorluoğlu, dakikalarca alkışlandı.   Sanatçı İbrahim Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu türkü söylemek için tekrar sahneye davet etti. İbrahim Can, Zorluoğlu’nu Neşet Ertaş’ın “Türkü söyleyen insandan zarar gelmez” sözleriyle karşıladı. Başkan Zorluoğlu ve Can’ın birlikte türkü seslendirmesi, büyük beğeni topladı.
 
Demokratlar Ankara’ya Akıyor
 

Demokratlar 1 Aralık 2019’da Başkent Ankara’ya çıkartma yapıyor. ‘Türkiye Demokrasiye Geçiyor’ başlığı adı altında Demokrat Partililer Ankara’da genişletilmiş Temsilciler Meclis toplantısında buluşuyor. Demokrat Parti Basından Sorumlu Trabzon il Başkanı Tahsin Azaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “1 Aralık’tan sonra değil Türkiye dünya basını Demokrat Parti’yi konuşacak. Hedef mecliste güçlü bir muhalefet olmak. Demokrat Parti’nin meclisteki azınlığını ortadan kaldırmak. Toplantı için Trabzon’dan 30 Kasım akçamı otobüs hareket edecek. Demokratlar Ankara’ya akacak” ifadelerini kullandı.
 
Köy Servislerinin Sorunu Çözüldü
 

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası (AŞOEO) Başkanı Şeref Öngüner ile odaya bağlı köy servisçileri, Artvin Belediyesi tarafından köy servislerine yapılan durak için Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e teşekkür ziyaretinde bulundular. Öngüner şunları kaydetti: “Yıllardır Artvin’de köy servislerinin bir durağı yoktu ve servislerimiz şehrin farklı noktalarını araçlarını park ediyordu. Esnaflıktan gelen ve biz esnaflarını dertlerini anlayan Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin köy servislerimizin sorunu olan durak sıkıntısı çözerek servislerimize Paçacılar mevkiinde durak yapılması için yer tahsisinde bulundu. Bundan dolayı kendilerine Artvin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Köy Servisleri üyeleri ile birlikte teşekkür ziyaretine geldik.” dedi.
 
Karataş Vatandaşları Dinledi
 
Doğankent Kaymakamı Tuncay Karataş, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhiddin Pir ve esnafla bir araya gelen Karataş, kendilerinin istek ve taleplerini dinledi. Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin gelişmesinde esnafın çok büyük rol aldığını vurgulayarak, "Esnafımızla fikir alışverişinde bulunduk. Kendilerinin yanındayız ve elimizden geldiği kadar desteklerimizi vermeye hazırız." dedi.
 
Gerekli Önlemleri Birlikte Almalıyız
 
Gümüşhane Üniveristesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise düzenlenen programda şunları dile getirdi: “Bu programda aslında farkındalığı konuşuyoruz. Bugün, istatistiklere baktığımız zaman çok da istemediğimiz olaylarla ilgili farkındalık oluşturma günüdür. Bu tür etkinliklerin mutlaka bir arka planı var.

 Bizim kanunlarımız da kadına yönelik şiddetin azaltılması için 6284 sayılı kanun ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dairdir. Bütün bu yasal düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddetin bitmediğini görüyoruz. Hem dünyada hem de ülkemizde kanuni tedbirlere rağmen biz bu işi önleyemiyorsak o zaman çözümü yine bütün hastalıklarımızın, problemlerimizin kaynağında; yani eğitim sistemimizde aramamız gerekiyor. Bizler üniversite olarak toplumun en üst düzeyde eğitim-öğretim faaliyeti veren kurumuz. Bize gelinceye kadar anasınıfından, liseye kadar eğitim sistemimizle ilgili olarak çocuklarımızı sadece bir üst okula hazırlama telaşından kurtulmamız gerekiyor. Çünkü şiddet olayının temelinde sevgi yoksunluğu, saygı ve hoşgörü eksikliği yatıyor. Bu insanlık suçunun azaltılabilmesi için gerekli önlemlerin hep birlikte alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatır, programa katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”
 
Sıfır Atık Mavi' Seferberliği
 
Rize'nin Ardeşen ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlayan 'Sıfır Atık Mavi' sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında temizlik çalışmaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlayan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonundaki 'Sıfır Atık Mavi' temizlik kampanyası Ardeşen liman içi barınaklar, deniz dimi tarama ve şehir içi caddeler olmak üzere geniş bir yelpazede start aldı. Bu kapsamda eylem planının uygulanması kapsamında ilçe sınırları içinde bulunan liman içi barınaklar önü, kıyı şeridi, yürüyüş yolları, deniz dibi ve üzerinde temizlik kampanyası adı altında 'Sıfır Atık Mavi' projesine destek verildi.

Editör: TE Bilisim