Erden’den Ziyaret
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) nezaket ziyaretinde bulundu. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Erden, konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.
 
Başkan Hacısalihoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC ile tüm Trabzon’un çok güçlü bağları olduğunu, Trabzon – KKTC direkt uçak seferlerinin başlatılmasını istediklerini ve iki ülke yetkililerinin bu konuda çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. Erden ve Hacısalihoğlu, günün anısına birbirlerine plaket takdim etti. Erden ayrıca TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ne de ziyarette bulundu.
 
Çeber’den 101. Yıl mesajı
 
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ülkemizin ve Karadeniz’in incisi Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “1.Dünya Savaşı sonrası bütün dünya, ülkemizi bölüp parçalamak ve bu aziz milleti ortadan kaldırmak için kirli planlar kurarak üzerimize yüklediği o yıllarda yurdumuzun dört bir tarafı düşman işgaliyle çevrili durumdaydı.

Ancak İstiklal mücadelesi sürecinde tüm Anadolu da olduğu gibi, Rize’mizde de Kuvvayi Milliye ruhuyla bu mücadelenin bir parçası olmuş ve 2 Mart 1918 de bağımsızlığını kazanmıştır. Bizlere düşen görev; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak, Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleri ile ‘Muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak’ için elimizden gelenin en iyisini yapmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”
 
Gönül Belediyeciliğine Talibiz
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Ekim, hız kesmeden seçim çalışmalarına devam ediyor. Ekim, 25. dönem ve 26. dönem Trabzon Milletvekili olan Ayşe Sula Köseoğlu ile Akçaabat sokaklarını arşınladı.  Ekim, “Güzel Şehirlerle Yükselen Türkiye’nin müjdesini veriyoruz.
 
AK Parti, milli ve mahalli yöneticiliğin baş mimarı olan, halkının derdiyle hemhal olmayı düstur edinmiş bir dava adamı Genel Başkan’dan, dünya lideri bir Cumhurbaşkanı’ndan aldığı feyzle bugünden öte yarınların yaşanabilir şehirlerini imar etmenin kaygısını taşıyor. Plan ve projelerimiz insan ve çevre odaklı, turizm çeşitliliği ve yöresel faydalar ön planda bir çalışma programıyla hız kesmeden yola devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde halkımızla paylaşacağımız gelecek planımızla gönül belediyeciliğine talip olduğumuzu ifade etmek isterim.” 
 
Araklı’da Yeni Başkan Harbi
 

MHP Araklı ilçe başkanı Hasan Demiray'ın encümen adayı olmasıyla boşalan başkanlık koltuğuna ülkücü câmianın içerisinde yıllarca görev yapan ilçe başkan vekili, Araklı'nın sevilen esnaflarından Mustafa Harbi getirildi.

Harbi yaptığı açıklamada; Her ülkücünün hayali olan bu göreve bizleri layık gören büyüklerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür eder, bana verilen bu görev süresince üzerime düşeni en iyi şekilde yapmaya ve bana olan güveninize layık olmaya çalışacağım. Bizlere düşen ülkemizin geçirdiği bu zor süreçte birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır” dedi.
 
Toplu İş Sözleşmesi Süreci Başladı
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaş ve özlük hakları hassasiyetle korunmakta, bu kapsamda tüm iş ve işlemler yasa ve yönetmeliklerin emrettiği şekilde sürdürülmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olan TİSKİ Genel Müdürlüğünde, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında geçiş sürecine tabi tutulmayan şirket çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi süreci başlatılmıştır.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi lehine verilen yetki tespiti kararının hukuka uygunluğu yönünde görüş talep edilmiştir. A.Ç.S.H. Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi lehine tespit edilen yetki ile toplu sözleşme görüşmelerine başlanabileceğine dair görüş ifade etmiştir. Bu doğrultuda 696 Sayılı KHK kapsamında geçiş sürecine tabi tutulmayan şirket çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi süreci başlatılmış ve en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.  İmzalanacak Toplu İş Sözleşmesi 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağından mağduriyet yaşanmayacaktır.”
 
Kan Bağışına Dikkat Çektiler
 
MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu “Bağışlanan Bir Kan, Kurtarılan Bir Can” sloganıyla kan bağış kampanyası düzenledi. Kızılay Kan Merkezi’nde düzenlenen kampanyaya MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, Kızılay Derneği Rize Şube Başkanı Bahattin Karali, Genç MÜSİAD Rize Başkanı Emre Soykan, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.  Kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu belirten MÜSİAD Rize Gençlik Kurulu Başkanı Emre Soykan, “MÜSİAD sadece bir sivil toplum kuruluşu değil sosyal sorumluluk sahibi iş insanlarının toplandığı bir kurumdur. Kan vererek bir kişinin hayatının kurtarılmasına vesile olabilirsek ne mutlu bizlere, kampanyamıza katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Memişağa Parkında Kızılay’ın yeni Kan Alma Merkezi’nde gerçekleşen kan bağışı kampanyasında, MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, önemli bir sosyal sorumluluk projesini yerine getiren Genç MÜSİAD üyelerini tebrik ederek, tüm halkımızı kan bağışına davet etti.
Editör: TE Bilisim