Trabzon’da ziyaretler gerçekleştiren ve hasret gideren Gümrükçüoğlu dün de Zorlu Grand Otel’de sahildeki camiyi yapan müteahhit ve mühendislerle bir görüşme yaptı. Gümrükçüoğlu’na, 2009 seçimlerinde Trabzon’a geldiğinde onu karşılayan ve onunla çalışan isimlerin eşlik ettiği görüldü.
 
 “Trabzon sağlık kenti”
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, İmperial Hastanesi’ni ziyaret etti. İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Başhekim Dr. Ömer Fatih Çelik ve İşletme Müdürü Hakan Sağlam ile görüşen Başkan Hacısalihoğlu, şehrimizdeki sağlık turizmi çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Hacısalihoğlu, turizmin çeşitlendirilmesi adına sağlık turizmine özel önem verdiklerini vurgulayarak, “Trabzon, doktorları ve sağlık altyapısı gerçekten çok iyi bir kent.

Türkiye’nin birçok yerinde yapılamayan operasyonlar Trabzon’da gerçekleştirilebiliyor. Kamu ve özel hastanelerimiz kendilerini geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Biz de sağlık turizminin gelişmesi için elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Birçok uluslararası fuarda Avrupa ülkelerinin sağlık turizmi tanıtımı yaptığına çok kez şahit olduk. Bu anlamda özellikle Körfez ülkeleri ve Gürcistan olmak üzere çevre ülkelerdeki potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz. Fuarlarda sağlık kuruluşlarımızın tanıtımı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi ise, Batum ve Tiflis’te irtibat bürosu açtıklarını vurgulayarak, “Sağlık turizmini biz de şehrimizin geleceği açısından çok önemli görüyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde geliştiriyoruz. Çeşitli uluslararası fuarlara da katıldık ve katılmaya devam edeceğiz. Bu konuda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman yanımızda olmasından da memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.
 
Ali Yazıcıoğlu Bayburtlular Derneğine Ziyaret
 
 KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu,  Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay’ı dernek binasında ziyaret etti. 

Ziyarette yakın arkadaşı Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet eden Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, Hastane faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde yapılacak yenilikler hakkında bilgi vererek, Dernek üyelerine geçtiğimiz günlerde kamuoyuna Ktü Tıp Fakültesi’nin önemi ve desteklenmesi konusunda yaptıkları açıklamadan dolayı teşekkür etti. Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay, “Yüksel Aliyazıcıoğlu’nun bu sıcak sohbeti için teşekkür ederiz. KTÜ Tıp Fakültesi Hastanemiz Trabzon ve çevre İllerimiz için çok önemli bir değerdir. Sağlık konusunda çok önemli ihtiyaçlara cevap vermektedir. Hastanemizin bölgemize, yöre insanına çok yönlü katkılarını bildiğimiz için her ortamda KTÜ Tıp Fakültesi’nin çalışmalarını destekleyip, savunacağız.” dedi.
 
Ezanı Kim Susturdu
 

Beşikdüzü Kalegüney Mahallesinde artık ezan verilmiyor. Yıl içerinde birkaç kez geçici görev ile  merkeze alınmasından dolayı mahalle imamsız kaldı. Gazetemize ulaşan mahalleden vatandaşlar müftülüğe ve yetkililere çağrıda bulunarak, “Buradan Beşikdüzü Kaymakamı ve İl Müftüsüne sesleniyoruz bizi ezansız bırakmayın. Bir an önce bu sorunu çözün.” dediler.
 
Zerdeci’den Kongre Açıklaması
 
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Yeniden Refah Partisi’nin Büyük Olağan Kongresinin 17 Kasım 2019 Pazar günü saat 09.00'da Ankara Arena Stadında gerçekleştirileceğini belirterek, kongreye katılmak isteyen hemşehrileri için Rize’den otobüsler kaldıracaklarını kaydetti.

Rize İl Başkanı Zerdeci, Yeniden Refah Partisi’nin kurulduğu 23 Kasım 2018'den bu yana aşk, inanç ve gayretle çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydederek, “Gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın kurulması aşamasında, gerekse de il ve ilçelerimizin olağan kongrelerini gerçekleştirdiğimiz süreçte hemşehrilerimizin gösterdiği büyük teveccüh ve destek için candan teşekkürlerimizi sunarız. Biz Yeniden Refah Partisi olarak ilk günden itibaren yapılan doğru işleri tebrik ettik. Bu doğru işleri yapanlara teşekkür ettik. Gördüğümüz eksikler konusunda ilgilileri uyardık. Yapılan yanlışlarla ilgili olarak da çözüm önerimizi, alternatifleri ortaya koyarak iyi niyetli ve yapıcı bir muhalefet sergiledik.” dedi.
 
Gazilere Madalyaları Verildi
 
Gümüşhane’de 6 Kıbrıs gazisine Milli Mücadele Madalyası ve beratları düzenlenen tevcih töreninde Vali Kamuran Taşbilek tarafından verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı için tevcih töreni yapıldı.  Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende Vali Kamuran Taşbilek, 6 Kıbrıs gazisine tek tek madalya ve beratlarını takdim etti.
 
 “Bakkallar zor durumda”

 
Rize Bakkallar ve Bayiler odası başkanı Galip Koç, açıklamalarda bulundu. Koç, “Zincir marketlerin kuralsızca sayılarını her geçen gün arttırması esnafa gösterilmeyen iyi niyetin bu tür zincir mağazalara gösterilerek ruhsatlandırılması esnafımızı her geçen gün daha da zor bir duruma düşürmektedir.

Vatandaşımız her ne kadar bu zincir mağazaların raf ve ürün fiyatlarındaki cambazlıklarının farkına varsa da birçok vatandaşımız ucuza ürün alacağım düşüncesiyle bu cambazlık ve hileye maruz kalmaktadır. Bizler sermaye karşıtı değiliz fakat bilerek ve isteyerek esnafımız bakkal amcalarımız yok olmasına müsaade ediliyor. Oysa bakkal amcalarımız sabahın erken saatinden gecenin geç vaktine kadar bulunduğu mahallede müşterilerine hizmet veriyor.  Dar zamanında kara gün dostu ve bir sırdaş olarak her zaman müşterisinin yanında her ne kadar zincir marketlere tercih edileceğini bilse dahi kimseyi dükkanından boş geri çevirmiyor. Veresiye alamadığı ürünlerini hiç düşünmeden veresiye vererek müşterisini kırmıyor.  Son zamanlarda kanayan yara haline gelen ve her geçen gün artan veresiyelerimiz belimizi bükmekte, gelişmemizi engellemektedir. Bu durum her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.” dedi.
Editör: TE Bilisim