Cüzdanın sahibi ise Dolmuş Durağı yetkililerine ve Dolmuş Şoförü Enes Sivri’ye teşekkür etti.
 
HİZMETE DEVAM
 
Vakfıkebir Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Bilal Furuncu, Yalı Mahallesi Muhtarı Yüksel Baş, Küçükdere Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, Demirci Mahallesi Muhtarı Mustafa Furuncu, Hamzalı Mahallesi Muhtarı Nurettin Bilgin ve Çavuşlu Mahallesi Muhtarı Murat Bayraktar, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek mahallelerinde yapılmasını planlanan hizmetlerle ile ilgili olarak istişarelerde bulundular.
 
Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Mahallelerimize, beton, asfalt yol, sanat yapısı ve altyapı hizmetleri olarak ilçe tarihimizin en büyük hizmetlerini yaparak rekorlar kırdık. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl bütün mahallelerimizde yol bakım ve onarı çalışmaları gerçekleştirerek. Hizmetlerimiz bundan sonrada devam edecektir” dedi. Muhtarlar ise Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yakın ilgi alakası ve yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, mahalleleri ile ilgili taleplerini aktardılar.
 
GÖRELE’Yİ ÖRNEK İLÇE HALİNE GETİRDİK
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, makam kapısını söktürerek başlattığı hizmet serüveninde ilçenin bir  büyük değişim yaşadığını ifade etti.

Erener, Görele’yi örnek alınan, parmakla gösterilen, her alanda bahsedilen bir şehir yaptıklarını belirterek ilçesine olan sevdasının hiç bitmeyeceğini söyledi. Görele’nin kamu yatırımlarında altın dönemini yaşadığını ifade eden Belediye Başkan Başkanı Tolga Erener, “Görele’ye Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği kazandırdık. Yatırımlarımızdan Şehir Mezarlığı, Gençlik Merkezi, İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkez projelerini tamamlayarak, hizmete açtık. Hayvan Barınağı, Devlet Hastanesini halkımızın hizmetine açtık. Daha birçok hizmetleri ilçemize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bunları ilçemize kazandırarak, hiçbir borcun altına sığınmadık. Ekip çalışmalarıyla ilçemizi yaşanılır bir kent haline getirdik” şeklinde konuştu.
 
VAKFIKEBİR’İN YENİ MÜFTÜSÜ
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine, Bartın Kurucaşile İlçe Müftüsü Recep Şahan atandı. Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine atanan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın yerine, Vakfıkebir’e atanan Recep Şahan kısa bir süre sonra ilçeye gelerek yeni görevine başlayacak.  Müftü Recep Şahan, 1974 yılında Giresun Espiye ilçesi Kurugeriş Köyü'nde doğdu. 1993 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne başladı.

1996 yılında Giresun Espiye İlçesi Avluca Köyü'nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1999 yılında fakülte eğitimini tamamladı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak girdiği Konya Selçuk Eğitim Merkezi'ndeki 30 aylık ihtisas eğitiminin ardından 2002 yılında mezun oldu ve aynı yıl Giresun Tirebolu İlçesine ataması yapılarak burada ilçe vaizi olarak göreve başladı. İlçe Müftüsü Mehmet Bal'ın Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanması üzerine 2002 yılından itibaren bir süre Tirebolu İlçe Müftülüğü görevine vekalet etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisini Siirt İli Baykan İlçe Müftülüğü görevine ataması üzerine 2003 yılında Tirebolu İlçe Müftülüğü'nden ayrıldı. Müftü Şahan daha sonra altı yıl Giresun Doğankent İlçe Müftülüğü görevinde bulundu. Şahan, 2011 yılında yurtdışı görevi için Avusturya'nın Başkenti Viyana'ya gitti. Yurtdışı görevinden 2014 yılında dönen Recep Şahan, Ordu İli Akkuş İlçe Müftülüğü ve Bartın İli Kurucaşile İlçe Müftülüğü görevlerini yürüttü.
 
KTÜ TIP FAKÜLTESİ PERSONEL ALIYOR
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Farabi Hastanesi için 82 sözleşmeli sağlık personelini alacağını açıkladı. İlan detaylarını paylaşan KTÜ, en çok alımı hemşirelik bölümünden yapılacak. Özel bütçe kapsamında alınacak olan sözleşmeli personellerden 2018 KPSS puan türleri ile alıma yapılacağı açıklandı. KTÜ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemiz Farabi Hastanesi Başhekimliği (Özel Bütçe),657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere, aşağıdaki belirtilen ünvanlarda (*Eczacı hariç), yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın ''Ortaöğretim”2018 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSSP94); Önlisans 2018 KPSS (B) grubu sınavı ile KPSS93); "Lisans" 2018 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSSP3) puan türü esas alınarak sıralama ile alım yapılacaktır.”
 
 “DEVLET ARTIK DEVLET GİBİDİR”
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Türkiye’de demokrasinin iki yüzü vardır, insana göre olanı hakkıyla uygulanmaktadır.

Eren Bülbül’ü şehit eden teröristin cenazesine katılan belediye başkanı bugün tutuklanmıştır. Demokrasinin ne olduğunu bugün Eren Bülbül’ün ailesine sorup cevabını almanızda çok fayda vardır. Devlet artık devlet gibidir, çünkü 15 Temmuz’dan sonra devlete devlet eli değmiştir.” dedi.
 
KOZOĞLU’NDAN ÇİFTÇİYE UYARI
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu çiftçileri uyardı. Kozoğlu, “ÇKS son başvuru tarihi 30 haziran 2020'dir unutmayalım.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) güncellemeleri son başvuru tarihi 30 Haziran 2020 mağdur olmamak için son başvuru tarihine kadar, işlemini yapmayan üreticilerimizin işlemlerini bir an önce yapmaları mağdur olmamaları gerekmektedir.”
 
ESNAFA KOVİD-19 TESTİ YAPILDI
 
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde esnaf ve kamu çalışanlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, kamuda çalışan, esnaf ve taksicilik yapan 220 kişiden  numune alındı.

Taksici Recep Kesici, ilçede bugüne kadar henüz bir vakaya rastlanmadığını belirterek, "Bundan sonra da bulunmaz inşallah. Biz de taksiciler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Herkesin de bu testi yaptırmasını istiyoruz." diye konuştu. Ali Güneş de önlem amaçlı test yaptırdığını, esnaf olarak insan sağlığını her şeyden önde gördüklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim