Erol Tuna’ya Açık Çağrı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyelikleri adaylık başvuru sürecine ilişkin olarak 26 Ekim 2019 tarih ve 30930 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereğince 29 Aralık 2019 günü Trabzon’da seçim yapılacaktır.

Karadeniz bölgesinde ki 18 ili temsilen seçilecek aday, turizm kalkınma ajansında bölgemizi temsil edecektir. Seçilecek adayın, 18 il içerisindeki turizm yoğunluğu en yüksek il olan ve bölge turizm yoğunluğunu domine eden şehrimiz Trabzon’dan olması en yüksek temennimizdir. Yönetim kuruluna seçilecek aday, Bakanın başkanlığında, Bakanlık Tanıtma Genel Müdürlüğünden sorumlu Bakan Yardımcısı, Tanıtma Genel Müdürü, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, havalimanı ve terminal işletmelerini temsilen bir kişi, coğrafi bölge bölgelerden Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden ikişer üye, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden birer üye olacak şekilde görevlendirecekleri dokuz kişi ve TURSAB’TAN bir kişi olmak üzere toplam on beş üye içerisinde bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek ajans bünyesinde toplanan bütçeden bölgemize en yüksek yatırımı kazandırmayı hedefleyecektir. Bu bağlamda temsil kabiliyeti, bölgeye hakimiyeti, ekonomik yeterliliği ve bölgedeki yatırımlarından dolayı Erol Tuna’nın elini taşın altına koyarak bu sorumluluğu alması bölgemiz adına faydalı olacaktır.

Hayırlı Olsun Dedi

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’i ziyaret etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Müdür Alper de ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Zorluoğlu’nu Tebrik Etti

Trabzon Lisesi’nin eski müdür yardımcılarından 100.yıl kitabının hazırlayıcısı Muzaffer Ermiş, Trabzon lisesinin eski ismini alması için önemli bir tavır koyan Trabzon Büyükşehir Belediye Bşakanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti. ‘O Lisenin adı yaşatılmalıydı’ dedi.

Eğitimin Çınarı

Trabzon’da Milli Eğitime ömrünü veren ve 1986 yılında Trabzon’da yılın öğretmeni seçilen Osman Nuri Tonyalı ile yazarımız Osman Yazıcı’nın dostluğunu bilmeyen yoktur. Yazıcı her Trabzon ziyaretinde Tonyalı’yı ziyaret eden sohbetini alır. Maşallah diyelim ve nice yıllar dileyelim.

Çebi Teşkilat Mensupları İle Buluştu

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, önceki gün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi önünde AK Parti teşkilatı ile buluştu. Yakın dostları ile çay içen Çebi, uzun uzun da sohbet etti. Sohbette duayen siyasetçiler Mehmet Atmaca, Cevat Birinci, Coşkun Şahin gibi isimler de vardı.

52 Yıllık Dostluk

Trabzon Lisesi’nde 1966-67 eğitim öğretim yılında okul hayatına başlayanlar 52 yıllık dostluklarını bitirmediler. Önceki akşam Ali Cumhur’un organizasyonu ile toplandılar. O dönemde okuyanlar arasında Akçaabat’ın efsane belediye başkanı Şefik Türkmen, Düzköy eski belediye  başkanı Abidin Çelik gibi isimler de vardı. 52 yıl önceki dostluklarını hiç bitirmeyen ekip, zaman zaman bir araya gelerek sohbet edip, eski günleri yad ediyorlar.

Reise Çağrı Yapmış

Trabzon Araklı’dan İsmail Halilağaoğlu mesaj göndermiş ve Başkan Erdoğan’a bir dizi çağrı yapmış: ‘ABD’yi kovun, Esed’la barışın, dünya rahatlasın. İşte her şey meydanda. Muhalefet  başkanları ülkeye millete hizmeti için gelmedi. Vurgun vurmak için geldiler. Bu belanın önü alınmazsa devam eder gider. İstanbul birleşmeleri de vurgun işlemidir. Bunu iktidar önlemezse ülke için felaket büyür. Ülke genelinde işçilerin işinden atılması suçtur. Hadi emsalsiz başkan, Tayyip bey bu da sana yakışır. İslam ülkeleri zulüm rezalet içinde buna da el at.’
Editör: TE Bilisim