Bu konuda  Trabzon Koordinatörü Polat Türkmen’in aday adaylarına kesin mesajı var. Ortahisar için adı geçen isimlerden İnşaat mühendisi iş insanı Dündar Ayyıldız, TGC Genel Müdürü Nevzat Yılmaz ile Ortahisar kent konseyi yönetim kurulu üyesi Haluk Ayyıldız ile sohet etti:

‘Tüm mahalleleri gezdim. Mutlu oldular. Çalışmalarımızı yaptık. Eğer bize görev tevdi edilirse maddi manevi en iyisini yapabileceğimi anlattım. Artık genel merkezimiz karar verecek’ dedi. Bu arada Ortahisar’ın güçlü isimlerinden Belediye Bakşan yardımcısı Selahattin Çebi ani bir İstanbul turu yaptı döndü. Üsküdar’ın başkanı Hilmi Türkmen’den çok kritik noktada kullanacağı iş makineleri alıyor. Gitmişken Ortahisar için kulis attı mı bilemiyoruz. Eğitimci iş insanı Yasin Aydın mahallelerde çalışmalarına devam ediyor, İl başkan yardımcısı iş insanı Halil İbrahim Demirtaş, eğitimci, STM başkanı Hasan Dilekoğlu isimleri de boşluk bırakmıyor. Ayrıcıa birlik çağrısı yapıyorlar. Temel Altunbaş’ın listesinden de isimler her yönüyle bastırıyor.  Başkanlık için İl başkan yardımcılarından Alper Bektaş isminin de Ortahisar adaylarına eklenebileceği bilgisi var. Bektaş bir açıklama yapmış değil. Tüm aday adaylarına başarı diliyoruz. Kim aday gösterilirse diğerlerinin desteğini ona vermesinin beklendiğini de biliyoruz.  
 
CİĞERİM’DEN MESAJ VAR
 
Sağlığıı için uzun süre Gümüşhane’de köyünde kalan ve Gümüşhane valisinin de ziyaret ettiği Erol Birsen dün son tedavisi için KTÜ Tıp fakültesinde idi. Elinde TAKA Gazetesi ile arayan Erol Birssen, Trabzonspor ile ilgili yorumlarımıza ve haberlerimize teşekkür etti. Geçmiş olsun Ciğerim.

 
KANDİLİ KUTLADI
 
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Mevlid Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında şunları dile getirdi: “27 Şubat’ta Regaib Kandili, 21 Mart’ta Mirac Kandili, 7 Nisan’da Berat Kandili ve 19 Mayıs’ta da Kadir Gecesi’niidrak ettiğimiz kandillerin sonuncusu olan ve 28 Ekim Çarşamba gecesi idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’ni kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yılın son kandili olan Mevlid Kandiliinsanlığın kurtuluşu ve âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum gecesidir. Hz. Peygamberimiz (SAV) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir.

Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini aynı zamanda bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.Bizler de bu mübarek günün hidayetine erişmek vesilesi ile dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz.Peygamberimizin yaratılış gayesine uygun yaşatmayı gaye edinen anlayışı bugün İslam coğrafyasında ve dünyada yeterince uygulanamamıştır.Günümüzde insanlık gıybet, hastalık, şiddet ve terör gibi musibetlerle boğuşur olmuştur. Tüm bunlardan kurtulmak için öncelikle kendimizden başlayarak iyiliği, güzelliği ve barışı hayata yaymalı, öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Bu mübarek gecenin bizlere büyük anlamlar ve vazifeler yüklediğinin farkına varmalı‘eşref-i mahlukat’ olmalıyız. Dilerim ki bu kandil, doğum gününü kutladığımız sevgili peygamberimizin o güzel ahlakını yeniden hatırlamaya vesile olur. Bu mübarek gecenin anlamına ve önemine vakıf olabilmek temennisi ile tüm İslam aleminin, Gümüşhanelihemşerilerimizin ve Gümüşhane Üniversitesi ailesinin Mevlid Kandili’ni tebrik eder, Kandilin hayırlara vesile olmasını dilerim.”

ÇEBİ UNUTMADI
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı Merkez Küçük Camisinde uzun yıllar görev yapan Araklılı hemşerisi Mersin Büyükşehir İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’yi makamında ziyaret etti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi burada Mersin Büyükşehir İl Müftüsü Kondi ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ”Araklı Merkez Küçük Camimizde uzun yıllar görev yapmış olan Araklılı hemşehrimiz, Mersin Büyükşehir İl Müftümüz Sn. Dr. Şaban Kondi hocamızı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunma fırsatına nail olduk. Mersin Büyükşehir İl Müftülüğü görevinde hocamızın oldukça güzel işlere imza attığına şahit olduk. Araklı’dan bu tür insanların yetişmesinde emeği olan tüm hocalarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sayın Hocamızın tüm Araklılı hemşehrilerine selamları var. Hocamıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi. Mersin Büyükşehir İl Müftüsü Kondi ise; ”Araklı Belediye Başkanımız Sn. Recep Çebi beyefendiye nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Araklı Belediye Başkanımız nezdinde tüm Araklılı hemşehrilerime selam ve saygılarımı iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
MÜFTÜLÜK PROGRAM DÜZENLEDİ
 
Trabzon Müftülüğü ve Ortahisar İlçe Müftülüğü, İskenderpaşa Camii avlusunda Mevlid-i Nebi haftası  açılış programı düzenledi. Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga toğan, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan SIRMA, İl Emniyet Müdürü Metin Alper,  İl Sağlık Müdürü Hakan USTA ve cemaat katıldı.

İl Müftüsü Osman Aydın, açılış konuşmasında, 28 Ekim 2020 Çarşamba günü Hazreti Peygamberin doğumunun seneyi devriyesi olduğunu, bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftası’nda İl ve İlçe müftülüklerimiz tarafından Hazreti Peygamberi anma ve anlamaya yönelik birçok program gerçekleştirileceğini söyledi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Bizim için çok önemli bir aydayız. Peygamberimizin alemlere teşrifinin yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi haftasında bir tema belirlemekte ve bu yıl da “Peygamberimiz ve Çocuk” temasını işlemektedir. Bu hepimizin gözbebeği yavrularımız için daha da anlamlı hale geliyor. Onlara Hz. Peygamber’in sevgisini aşılamak, onlara onun hayatını anlatmak, peygamberimizin güzel sözlerini onlarla paylaşmak çok daha anlamlı olur.  Evlere gittiğimizde Hz. Peygamberimizin hayatını okuyarak çocuklarımızla paylaşmanın çok kıymetli olacağına inanıyorum.” dedi.
 
“İNANÇ VE GÜVEN MESELESİ”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Basın Trabzon’daki kenetlenmemizi, teşkilâtımızın disiplinli görüntüsünün nasıl başarıldığını sorduğunda kendilerine şu cevabı vermişimdir, İlk olarak parti binalarımızda genel başkanımızın ve genel merkezimizin kesinlikle tartışılamayacağını yerleştirdik.

Bu gün Çaykaradan Şalpazarı’na öyle bir motivasyon vardır ki, liderimiz Televizyonumuzu açtığımızda bizim için en uç tarifte olsa, apoyla görüşülmesi lazım sözünü duysak, benim aklım yalnız Türkiye’dir diyen, adı Devlet gibi Devlet olan liderimizin sözünden ilk önce bu vatan için düşündüğü çok hayırlı bir iş vardır düşüncesini yerleştirdiğimizi izah ettik. Bu bir inanç ve lidere güven meselesidir. Bunu saptırarak kendisini ülkücü zannedip de sağa sola farklı şekilde servis eden alçaklarında bu günler en güzel günleridir. Bekir Sıtkı Tarım’ı da sorun, araştırın, öğrenin, karşınıza İstiklal harbi komutanı, Karadeniz’deki Ermeni-Rus savaşlarını bastıran Bekir Sıtkı Tarım’ın torunu olmaktan başkada hiç bir şey çıkmaz. Ne yazık ki insanoğlunun fıtratında güzel olan her şeyi mahvetmek gibi bir ahlaksızlık varmış.” ifadelerini kullandı.
 
MÜDÜRLÜĞE TÜFEKÇİ ATANDI
 
Rize Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Tüfekçi, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne atanarak görevine başladı.   Tüfekçi, 12 yıldır Yazı İşleri Müdürlüğü görevini en iyi şekilde yürüttüğünü belirterek, "Bu süreçte vekaleten İl Göç İdaresi Müdürlüğü görevini de yürütüyordum. Şimdi yeni görev yerime atandım. Burada başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bana güvenen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 
ÇAĞILCI KAÇKAR’DA

7M Hastanesi’nin Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ayhan Çağılcı Gündem özel Programında Mavi Karadeniz TV'de Recep Güngör'ün konuğu oluyor. Çarşamba günü akşamı saat 22.00 da başlayacak programda şu konular işlenecek:

Bazı kesi fıtığı hastalarında ince barsaklar arasına 2-3 lü bypas ameliyatlar. Karın duvarı kesi fıtıkları nasıl oluşur, nasıl seyreder?  Karın duvarı ameliyatı Kesi olmadan da karın duvarı fıtığı olur mu?Mükerrer karın ameliyatlarının kesi fıtığı ve barsak düğümlenmesi ile olan ilişkisi nedir? Kasık fıtıkları ve gögek fıtığı nasıl tedavi edilir? Karın duvarı fıtığı ameliyatı sonrası hasta nelere dikkat etmelidir?

İYİ PARTİ BASINLA BİR ARADA
 
İYİ Parti Trabzon Genel Sekreteri Mustafa İşler, Basın Sözcüsü Mustafa Kocabal ve yönetim kurulu üyelerinden isimler Trabzon basını ile bir araya geldi. Yol İş Otel’de yapılan kahvaltı sohbet havasında gerçekleşti.

Türkiye’nin en önemli güçlerinden biri olan basınla kaynaşmayı, daha çok bir araya gelmek istediklerini belirten Basın Sözcüsü Mustafa Kocabal, İYİ Parti’nin her geçen gün güçlendiğini ve desteklendiğini belirtti. Keyifli bir sohbetin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim