Trabzon Ortahisar için AK Parti Genel Merkezi son taramaları yapıyor ve yaptığı tespitler sonucu 3 ismi bir hafta içinde Ankara’ya davet edecek.  Yüz yüze dinleyecek. Ardından da isimlere sen olmazsan kimi başkan görmek istersin sorusu da sorulacak. Yapılacak tespitin ardından davet edilen 3 kişi kol kola girecek ve içlerinden birisi başkanlık görevini alarak Trabzon’a dönüp listesini yapacak ve seçim öncesinde Genel merkeze gönderecek. Genel merkez incelemesinin ardından ise Ekim ayında kongre gerçekleştirilecek Ortahisar’ın yeni yönetimi belirlenecek.
 


SAKARYA AİLESİNİN ACISI
 
Trabzon İş Bankası emeklilerinden Hüseyin Sakarya, yaşama veda etti. İş insanı Dursun Ali Sakarya’nın amcası, Gazeteci Yazar Cansel Şahin’in dayısı olan Hüseyin Sakarya Trabzon’dan son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Sakarya ve Şahin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 

 
BİNAY’DAN ALPER’E ZİYARET
 
Trabzon ve Yomra’nın sevilen simalarından Cevdet Binay, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’i ziyaret etti. Alper’le bir süre sohbet eden Binay, Alper’e misafirperverliği için de teşekkür etti.
 

 
24 SAAT GÖREV BAŞINDA
 
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, görevini aşkla yerine getiren bir isim olduğu için dur durak bilmeden çalışıyor. 24 saat görev başında olan Çebi, fen işlerinden sorumlu olduğu için de sürekli sahalarda ve çalışmaları yerinde takip ediyor. ‘En yakın mesai arkadaşlarım muhtarlardır’ diyen Çebi, mahalle muhtarları ile de sürekli istişare halinde. Önceki gece geç saatlerde 1 Nolu Bostancı Mahallesine giden Çebi, mahalle muhtarı Yaşar Celep’le uzun uzun sohbet etti. Çebi, “1 nolu Bostancı mahallemizdeyiz ;çok değerli muhtarımız  Yaşar Celep’e misafirperverliğinden  dolayı ve bize eşlik eden Kanuni mahallemizin çok değerli muhtarı Sinan Millet’e  çok teşekkür ediyorum” dedi.
 


MUHTEŞEM İKİLİ DEĞERMENCİ İLE
 
AK Parti Trabzon teşkilatlarının muhteşem ikilisi Hasan Şener ve Ayhan Ustaoğlu, teşkilatın efsanesi Cengiz Değermenci ile akşam muhabbeti yaptılar. Seçim dönemlerinin vazgeçilmez isimleri, kendi deyimleri ile partinin hamalları Şener ve Ustaoğlu, Karşıyaka’da Cengiz Değremenci ile çay içip eski anıları yad ettiler. Yönetimde görev yaptıkları dönemler ile seçim çalışmalarının anılarını yad eden ekip, zaman zaman da Trabzonspor ve siyasetle ilgili de sohbet ettiler.
               


BAŞKAN ÇEBİ UYARIYOR
 
Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ‘Kendini Koru Kentini Kurtar’ sloganı ile Araklı’da denetimlerine hız kesmeden sürdürüyor. Koronavirüs vaka sayıların günden güne artış ve düşüş gösterdiği bu aylarda Başkan Çebi, “Sağlık İçin Hepimiz İçin maske-mesafe-temizlik tedbirlerini denetlemek üzere sahadayız. Lütfen maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına aynı kararlılıkla uymaya devam edelim.” İfadelerini kullandı.
 

 
BAŞKAN KUVVETLİ’DEN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
 
İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliği ile ilgili açıklama yaptı ve teşekkür etti.  Başkan Kuvvetli, “Kovid-19 salgınıyla mücadelede ölümü göze alarak gece-gündüz demeden çalışan doktorlarımıza, hemşirelerimize ve diğer tüm sağlık çalışanlarımıza ve onların haklarını her ortamda savunan Türk Tabipleri Birliği'ne şükran borçluyuz. İyi ki varsınız!” ifadelerini kullandı.
 


İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI 15 EKİM’E KADAR SÜRÜYOR
 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan “İkinci Üniversite” programlarına sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri 15 Ekim tarihine kadar çevrimiçi (online) internet ortamında yapılmaya devam edecek. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir önlisans programına kayıtlı veya mezun olanlar bu kapsamdakiönlisans programlarından birine, herhangi bir lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar ise yine İkinci Üniversite kapsamında yer alanönlisans veya lisans programlarından birine sınavsız kayıt yaptırabiliyor. Basılı kitaplarını dijitale taşıyan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, “AnadolumeKampüs” Öğrenme Yönetim Sistemiyle öğrencilerine diledikleri yerde, zamanda ve cihazla öğrenmelerini sürdürme olanağı tanıyor. Öğrenciler, cep telefonu, tablet ya da bilgisayar ile e-kampüs platformunda video, örnek soru, pdf, canlı ders gibi farklı öğrenme malzemeleri ile kendi öğrenme tarzıyla ve hızında derslerine hazırlanabiliyor. İkinci Üniversite programına kayıt yaptıran öğrenciler her yarıyılda aldıkları derslerden bir ara sınav bir de dönem sonu sınavına tabi tutuluyor. İkinci Üniversite programlarına çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgilere "ikinciuniversite.anadolu.edu.tr" web adresinden erişilebilir.
 

ÇAKIROĞLU AİLESİNE GEÇMİŞ OLSUN
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İyi Parti Ortahisar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun Babası Süleyman Çakıroğlu’nun vefatı üzerine geçmiş olsun mesaj yayınladı.

Başkan Genç, “Sevgili Davut beyin muhterem babasının Almanya Berlin'nde 79 Yaşında kalp yetmezliğinden vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, Davut Beye ve kıymetli ailesine başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı. Öte yandan Davut Çakıroğlu sosyal medyadan babasın cenazesin 19 Eylül 2020 cumartesi günü doğduğu Of/Sıraağaç köyünde saat 14.00 de sevdikleri ile buluşmak üzere ebediyete uğurlayacağım.” dedi.



 

Editör: TE Bilisim