Bir isim hariç! İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş. Ortahisar adaylığı ile başladı ve orası ile devam ediyor. Dün kendisine sorduk ve aynı yerde olduğunu söyleyerek, ‘Eğer Başkan olursam en güzel hizmeti yapacağım’ dedi. Demirtaş icraatlarıyla kendini ispat etmiştir.

NUMAN BEY GELİRSE

Dün yapılan temayül yoklamasında kimlerin isimleri öne çıkacak bunu zaman gösterecek ancak Özellikle HAS Parti’nin Trabzon il eski başkanı Ömer Topaloğlu’nu da yazanlar olmuş. Kulislerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığını Mayıs-Haziran aylarında partideki vekili Numan Kurtulmuş’a devredeceği iddiaları var. Eğer bu doğru ise Ömer Topaloğlu da İl Başkanı olarak belirlenebilir.

TEŞKİLAT BAŞKANI..

Haydar Revi varken hiç adayım demedi. Ancak teşkilatın bir numaralı ismi idi. Uğur Aydın, temayül öncesinde mesajlarını arkadaşlarına verdi. Temayülden çıkacak sonuç ne kadar etkili olur bilinmez ama Uğur Aydın da il başkanlığı için her zaman vardır.

SOLAK GENEL MERKEZİN RADARINDA

Trabzon Ortahisar Belediye Başkan aday adayı ve yine Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak’da yakından takip edilen isim. Solak, genel merkezden sık sık aranıyor ve değerlendirmeleri alınıyor. İl başkanı olarak tercih edilir mi, verilecek olan her görevi eksiksiz yapacak bir isimdir Solak. Ayrnı zamanda da Milliyetçi ve Demokrat kökleri temsil eden isimdir.

ENES ASLAN DA VAR

AK Parti’de il başkan adaylığını ilk açıklayan isimlerden birisi idi Enes Aslan. Aslan, Revi’nin devam edeceği ihtimali üzerine son dönemde biraz açıklamalarına ara vermişti ama yeniden gaza bastı ve Enes Aslan, yarışta bende varım dedi. Yapılan temayülde de ciddi oy alan Aslan il başkanı olabilecek mi?

TEMEL ALTUNBAŞ’IN YANINDAYIZ

Trabzon Ortahisar AK Parti ilçe Başkan vekili Hasan Basri Hatipoğlu 4 yıl birlikte çalıştığı Başkanı Temel Altunbaş ile ilgili bir değerlendirme yaptı. İşte o değerlendirme: ‘Ortahisar ilçe Başkanı Temel Altunbaş üç dönem ilçe başkanlığı yaptığı gerekçesi ile genel merkezle müteakip kalarak aday olmayacağını ifade ediyor. Temel Altunbaş işçinin, köylünün, emeklinin küçük esnafın öğrencinin, işsizin, yetimin yanında olan, insanların derdi ile dertleşen mütevazi insan. Siyasette büyük deneyim ve tecrübesi olan tahsilini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi yapan ailesi tarafından iyi yetişmiş. Ben 28 yıl Profesyonel Sendikacılığımı 1 kasım 2014 yılında noktalayarak 30 Kasım 2014 tarihinde yapılan AK PARTİ Ortahisar İlçe Genel Kurul sonrası Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yapmanın gururunu taşıyorum, Temel Altunbaş yaşı genç, deneyim ve tecrübesi mütevaziliği ile tanınan siyasetçidir. Bu nedenle ülkenin ve bizim torunlarımızın ona ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımızdan, Bakanlarımızdan, Milletvekillerimizden, siyasilerden talebimiz daha üst görevler verilmesini arz ve talep ediyoruz. Bizler ailemizle çevremizle Sayın Temel Altunbaş’ın daima yanında olmaya hazırız. Saygılarımla.’

BOZ’DAN GENÇ’E ZİYARET

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay’a her zaman destek sunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Yeşilay’ın çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunan Boz ve Genç, 2021 yılı içerisinde yapılacak çalışmaların da istişaresinde bulundular.  Boz, “Yeşilay gönüllümüz Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç başkanımızla değerlendirme ve istişarelerde bulunduk. Başkanımıza Yeşial’a verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte bağımlılıkla mücadelede çalışmalarımızı yapacağız. Sağlıklı nesiler için sağlıklı gelecek adına, kamu kurumlarımız, idarecilerimiz, STK’larımızla birlikte çalışacağız” dedi.

MUSTAFA KOMUTAN AKÇAABAT'TA

Akçaabat'ta 7 yıl ilçe jandarma komutanlığı yaptıktan sonra geçtiğimiz Ağustos ayında Konya Ereğli'ye atanan Albay Mustafa Selçuk, izninde Akçaabat'ı ziyaret etti. Bölgeye önemli katkı ve istihdam sunan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş ile Nihat Güneş'i ziyaret eden Selçuk bir süre hasret giderdi. Halis Güneş, "Akçaabat'ta 7 yıl başarılı görevler yapan Jandarma Komutanımız Mustafa Selçuk ailesi ile ziyaretimize geldi. Başarılı çalışmalarını Konya Ereğli'de de sürdüren komutanımıza bizleri unutmayarak ziyaretimize geldiği için teşekkür ederiz. Evinize Hoş geldiniz komutanım" dedi.

SÜRMEN DUYGULANDIRDI

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, şu notu düştü: “Arşive daldığımızda üzülüyor, zamanın ne kadar çabuk geçtiğini anlıyoruz. AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyeliğinden, AK Parti İl yönetim kurulu üyeliğine Haydar Revi başkanımızın başkanlığında seçilmiştim. Dile kolay geride bıraktığımız 6 yıla o kadar anı sığdırdık ki, son iki yılı il kadın kolları başkanlığı dönemimde. Duruşu, naifliği ve vicdanıyla birçok siyasetçiye örnek olan Haydar Revi gönüllerin başkanı ünvanın sahiptir. Kadın Kolları Teşkilatımızı her dönem ayrı tutmuş ve daima destekçimiz olmuştur. Yolunuz açık, yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun Başkanım. Sizinle çalışmak çok ayrıydı.”

Editör: TE Bilisim